Seinäjoen perjantairaveissa kautensa avannut T.Rex vakuutti radan edustajat ja sai kutsun kahden viikon kuluttua ajettavaan kansainväliseen suurkilpailuun.

Vastus ei ollut tauon jälkeisessä startissa kovimmasta päästä, mutta aivan ilmaiseksi voittoa ei T.Rexille kumarrettu. Santtu Raitala ajoi Big Sky Hurricanen ensimmäisessä kaarteessa voimalla keulaan, ja T.Rex joutui kiertämään 2100 metrin matkan jälkimmäisen puoliskon toista rataa.

Todellista kamppailua ei kuitenkaan nähty, sillä Mika Forssin ajama T.Rex pystyi kiristämään vauhtia loppua kohden ja erkani ylivoimaiseen voittoon. Olosuhteet eivät olleet otolliset huipputuloksille, eikä T.Rexin aikaan 16,5a tarvitse tuijottaa.

Vain hetki maaliintulon jälkeen selostaja Antti Pylkkänen saattoi julkisesti esittää T.Rexin taustavoimille kutsun Seinäjoki Raceen tavoittelemaan 70 000 euron jättipottia.

“Tottakai se otetaan ilolla vastaan”, osaomistaja ja valmentaja Tapio Mäki-Tulokas vahvisti. “Ensimmäinen suurkilpailu, mihin tän hevosen kanssa päästään, ja toivottavasti muitakin on vielä edessä tän kauden aikana.”

“T.Rex harvinainen hevonen, kun sille käy kaikki. Sille käy paikka johtavan rinnalla ja se tulee parijonosta sekä keulasta ja menee kaikki matkat. En vaihtaisi tätä hevosta mihinkään.”

Ennen kauden avauskilpailua suunnitelmissa oli myös Porissa ensi viikon lauantaina järjestettävä Kultaloimi, mutta se saattaa jäädä väliin.

“Kauden ekaan starttiin on aina pieni jännitys, vaikka talvi on päästy tekemään töitä täysin suunnitellusti”, Tapio Mäki-Tulokas muistutti. “Mika on ajanut sitä paljon talven aikana ja on tehnyt myös suuren työn. Tämä helpottaa paljon, kun kauden avaus meni sillä lailla kuin suunniteltiin. Juoksusta tuli ehkä raskaampi, mitä oltiin ajateltu, mutta nyt tuli kuitenkin aika täysipainoinen startti. Luulen, että ajetaan kilpaa seuraavaksi vasta kahden viikon päästä täällä.”

Tallin ilta oli täydellinen, sillä Reverend Dred voitti Toto4-päätöskohteen ja Good Dynamite puristi päälähdössä täpärästi Big Sky Hurricanen ohi toiseksi.

T.Rexiä ennen Seinäjoki Raceen ovat kutsun saaneet Midnight Hour, Next Direction ja Pastore Bob.

 

Lue perjantai-illan muista tapahtumista Toto4-seurantajutusta.

Lisää teemasta: Seinäjoki Race 2018