Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 1 Callex, 0,60 euroa
Toto76-2: 12 Aisha Simoni, 1,90
Toto76-3: 4 Mass Attack, 5,90
Toto76-4: 2 Dionne Sisu, 50,90
Toto76-5: 6 Vapperi, 255,20
Toto76-6: 8 Camri, 4478,40
Toto76-7: 2 Wheelie Awake, 14752, 50

Seitsemän oikein -voitto-osuus 14752,50 euroa
Kuusi oikein 421,70

Henri Bollströmin ajokki T.T. Avot katkaisi Callexin voittokulun Mikkelissä.

Suosikkikaksikko T.T. Avot ja Callex ottivat heti alkukiihdytyksessä tiukasti yhteen. Avauspuolikas revitettiin voltista peräti 20,0-vauhtia, jossa Callex painui Jani Ruotsalaisen kyydittämänä keulaan.

Callex sai rauhoittaa jatkossa vauhtia merkittävästi. Maalisuoralla Kari Rosimon ajokki Nooran Vili rynnisti kolmatta rataa vahvasti, ja Jani Ruotsalainen antoi Callexille menoluvan. Tällöin takana matkannut T.T. Avot sai tilat ja spurttasi hurjasti voittoon.

“Kovaa lähdettiin liikkeelle. Vähän olisi ollut vielä varaa, mutta selkä kelpasi eteen. Luotettiin, että lopussa tulee tilaa”, Henri Bollström kommentoi alkukiihdytystä.

“T.T. Avot on kuin mersun automaattilaatikko. Se on suomenhevoseksi tosi ravivarma, se jaksaa mennä ja pääsee tosi kovaa”, Bollström kehui ajokkiaan.

T.T. Avotin voittotulos haastaja- vs. huippudivisioonafinaalissa oli hevosen uusi ennätys 24,8 / 2100 metriä. Orin valmentaja on Tuomas Pöllänen.

Callex piti keulasta niukasti toiseksi ennen Nooran Viliä.

Toto76-2: Ehtii sitä Mikkelissäkin takaa, kun on vain tarpeeksi hyvä hevonen.

Tapio Perttunen otti viime juoksusta viisastuneena Aisha Simonin kanssa alun rauhassa. Kaksikko suuntasi hänniltä eteenpäin 1200 metriä jäljellä ja eteni johtavan rinnalle.

Tamma hankki keulaan kymppiä kiihdyttäneestä Wille’s Rainmakerista otteen jo hyvissä ajoin, eikä kukaan kirinyt haastamaan voittajaa.

Aisha Simoni nappasi kauden viidennen voittonsa tuloksella 14,4a / 2100 metriä.

“Tamma oli tosi hyvä, voimiakin jäi jäljelle. Sen kanssa täytyy vain itsekin pysyä alussa rauhallisena, että pysytään ravilla. Täysin ravivarma Aisha Simoni ei ole”, Perttunen myönsi.

Perttunen oli vakuuttunut ajokkinsa työskentelystä muuten.

“Aisha Simonilla voisi ajaa jo avoimessa tammalähdössä täydellä matkalla tänä päivänä.”

Jorma Kontion ohjastama Earp Boko oli toinen, Pekka Korven kuskaama Sun Capitano tuli maaliin seuraavana.

Toto76-3: Kyvyt esiin -divisioonafinaalin vuoro.

Juho Ihamuotila nappasi uransa ensimmäisen Toto76-voitto.

Ihamuotila pääsi Mass Attackin kanssa etenemään keulaan. Kierros oli ainoastaan 18,5-vauhtinen, jolloin kaksikolla oli helppo työ irrota muista 11,5-lopetuksessa.

“Mahtava fiilis, kun voitto tuli vielä omalla hevosella”, Ihamuotila hehkutti.

“Yllätyin, että pääsin keulaan. Se oli voiton avain.”

Keulapaikan alussa luovuttanut Wicasa Sioux oli Jorma Kontion kanssa toinen. Gold Narva kiri sitkeästi kolmanneksi Niko Jokelan käsistä.

Toto76-4: St Michelin tammatähdessä nähtiin Jokimaan toisinto.

Tomi Haapion kuskaama Dionne Sisu ravasi johtavan takana, josta Haapio luovi hevosen kiriin maalisuoralla. Tamma tuli lopun selvästi parhaiten ja voitti tuloksella 11,5a / 1609 metriä.

“Lähdin niin kovaa matkaan, kuin vain pääsin, mutta Mikalla (Forss) lähti kovempaa”, Haapio kertoi lähtökiihdytyksestä.

“Pekan (Korpi) taakse kun tuli tilat ja päästiin vapaalle, olin luottavainen.”

Flight April kesti keulasta toiseksi ennen Ellix Rhymeä ja Hannu Hietasta.

Toto76-5: Nappireissulla voittoon.

Lähdön käsikirjoitus meni uusiksi, kun Mika Forss ajoi Kujanpään Jyräyksellä keulasta. Koskelan Akseli juuttui keulahevosen rinnalle, eikä jaksanut rutistaa perille.

Harri Kotilaisen ajo Vapperin rattaille meni loistavasti. Ori matkasi toisella radalla kärjen takana, jossa voimat säästyivät loppuun.

Kotilainen käänteli ajokkinsa maalisuoran alussa kiriin ja Vapperi lipui varmasti kärkeen.

“Jenkkikärryt oli ensimmäistä kertaa ja puolilaput, niillä saatiin lähtöön terävyyttä. Uskon, että se toi sen tarvittavan lisäpuristuksen”, Kotilainen kommentoi kolmannen peräkkäisen voittonsa ottaneen Vapperin suoritusta.

Lissun Eerikki laukkasi maalisuoralla ja menetti kakkossijan. Teemu Okkolin oli Mökin Tähden kanssa toinen, Tuomas Pakkanen kolmas Hissun Aarteen kanssa.

Toto76-6: Suurmestaruusajon vuoro.

Suurmestaruusajosta oli kaavailtu kolmen kovan taistoa. VälähdyksenJokivarren Kunkun ja Polaran nimi nousi kaikkien huulille ennakkospekulaatioissa.

Terho Rautiainen ja Camri olivat voittajan nimestä eri mieltä. Kaksikko nappasi juoksupaikan 2. ulkoa, josta Camri liisi kengittä Suurmestaruuden voittoon.

Ville Korjus oli Välähdyksen kanssa keulasta toinen, Jokivarren Kunkku johtavan rinnalta kolmas.

Aiheesta lisää myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto76-7: Pronssidivisioonafinaali päätti kierroksen.

Matti Halosen taktiikka Wheelie Awaken rattailla meni suunnitellusti. Halonen poimi keulapaikan Hunters Herolta ja sai vetää haluamaansa tahtia. Wheelie Awaken veto kesti varmasti maaliin saakka tuloksena hallittu voitto.

“Mikkelissä keulasta monesti voitetaan ja tämä ei ole koskaan keulasta hävinnyt”, Matti Halonen perusteli taktiikkaansa.

Tommi Kylliäisen ajokki Edlance kiri toiseksi, Hunters Hero oli pronssilla.