Kansainvälinen raviurheilu alkaa Seinäjoella jo ponilähdöissä. Månstorps Opal ja Trogen ovat matkalla lakeuksille. Vielä laivamatka merenkurkun yli, ja sitten ollaan jo Suomen puolella. Hevosurheilu tavoitti Jennifer Hanssonin ja Emma M Bjurströmin matkalta.

Ensin 340 kilometriä Östersundin läheltä Uumajaan, sitten laivamatka ja vielä alkuyön tunteina Vaasasta 80 km. Sitten ollaan perillä Seinäjoella. ”Kello 10 Ruotsin aikaan lähdimme aamulla. Laiva Vaasasta lähtee kello 18. Olemme laskeneet, että Vaasasta ajamme vielä puolitoista tuntia Seinäjoelle”, Jennifer Hansson kertoi. Jennifer on Månstorps Opalin omistaja ja valmentaja. Emma M Bjurström, molempien ponien ohjastaja, on mukana matkassa.

”Emma ei saa enää ajaa Månstorps Opalilla Ruotsissa. Hän on yksi parhaista shettiskuskeista maassamme. Nyt kilpailemme kahdesti Suomessa, jossa Emma saa vielä ajaa. Huomenna Seinäjoelle ja sitten Vermossa Finlandia-päivänä, josta voittaja saa paikan Elitloppet-viikonlopulla. Sinne tähtäämme”, Hansson jatkoi.

”Månstorps Opal ja Trogen ovat hienoja ja menestyneitä poneja. Molemmat pystyvät kolmen joukkoon. Harmi, että Opal sai takarivin. Emma tähtää varmaan Dynamitin selkään. Dynamit ja Pomona ovat kovia vastustajia”, Hansson totesi.