Mikkelissä kaksi viikkoa sitten vain tasapaksusti esittänyt Tähen Toivomus oli Lahden Kuninkuusraveissa taas tasollaan, jolloin Henri Bollströmin ajokki otti varman kirivoiton 2100 metrillä. Dramatiikkaakin piisasi, kun Välähdys laukkasi itsensä ulos kokonaiskisasta.

Antti Teivaisen ajokki Caijus oli kiihdytyksessä nopein, mutta se laski nopeasti Välkyn Tuiskun edelleen. Kauaa ei ehtinyt Kimmo Taipale keulapaikalla ajaa Välkyn Tuiskun rattailla, kun 2. kaarteessa Välähdys rynnisti rinnalle ja ohi. Avauslenkki pisteltiin 23,0-vauhdilla.

Heti kirilenkin alussa Henri Bollström lähti vetämään kolmannen letkaa Tähen Toivomuksen kanssa, kun takaa hyökättiin. Maalisuoran puolivälissä valjakko ohitti kärkiparin Välähdys – A.T. Veeti ja pisteli varmaan voittoon ajalla 23,7a/2100 metriä.

“Hevonen ratkaisi loppukirissä helposti”, Henri Bollström myönsi. Maalisuoran alussa laitettiin vasta kaikki peliin, ja luotin hevoseen. Sillä on ollut lihaksiston kanssa ongelmia, mutta tänään se oli hyvä. Kaikille meille on uusi juttu, että miten hevonen palautuu huomiselle, kun aikaisemmin sillä on ajettu 2-3 viikon välein.”

Pauli Raivio pääsi ääneen seuraavaksi:

“Tiettyä jäykkyyttä ollut hevosessa, mutta nyt saatiin se hyväksi. Päästiin uittamaan sitä normaalia enemmän, kun kävi lämmin jakso. Laitettiin tervaa ja tappuroita, se on esi-isiltä peritty juttu. Se on sellaista laitettavaa, että talon keinukin oli illalla tervassa”, Pauli Raivio hauskuutti.

Juha-Matti Paavola ylsi avausmatkalla Metkutuksen kanssa toiseksi ennen A.T. Veetiä.

Ville Korjus kommentoi Välähdyksen laukkaan johtanutta tilannetta:

“Ehkä mä vähän pyysin siinä lopussa, meni vähän maitohapoille.”

Terho Rautiaisella jäi puolestaan jossiteltavaa Camrin kanssa:

“Camri teki hyvän juoksun, tuli hyvin loppuun. Jos ois päässyt tulemaan, niin olis korkealle noussu!”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit