Pauli Raivion suojatti Tähen Toivomus oli vakuuttavan voittaja Kirppu-ajossa Rovaniemellä.

Henri Bollströmin ajokki starttasi matkaan 40 metrin takamatkalta ja suuntasi reissuun kolmannelle kierros juostuna. Jarmo Saarela puolusti Topmarin kanssa paikkaansa toisen radan veturina, jolloin Tähen Toivomus pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle vasta päätöslenkin alussa.

Suur-Hollola-voittaja Tähen Toivomus jyräsi ohi keulan Vilma Lyydian jo päätöspuolikkaan alussa ja karkasi ylivoimaiseen voittoon.

Kuusivuotias kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan 2600 metrin matkalla.

“Tähen Toivomus meni Suur-Hollola-ajossa niin hyvän ajan. Ajattelin, että miksei hevonen mene 2600 metrin tai 3100 metrin matkaakin, kun ei tarvitse koko aikaa mennä 21-vauhtia”, Raivio mietiskeli.

“Ensimmäisen puolikkaan jälkeen Vilma Lyydia oli pelottavan kaukana, mutta Tähen Toivomus otti raaka äkkiä keulan kiinni. Näköjään voimamylly alkoi puremaan”, Raivio hymyili lähdön jälkeen.

Tähen Toivomuksen voittotulos oli 24,0 / 2640 metriä. 10 000 euron palkinnon ansiosta hevosen kausiansiot ylittivät jo 86 000 euron rajapyykin.

Raivio on kertonut useissa lähteissä, että Tähen Toivomuksen on tarkoitus jäädä nyt tauolle. Hän suuntasikin katsettaan jo ensi vuoden Rovaniemen Kuninkuusraveihin.

“Jos itse pysyn ja hevonen pysyy talven terveenä, niin kyllä me tänne tulemme. Minulla on ollut hyviä hevosia Visulia, Ellin Sisua ja muita, mutta joku juttu tässä hevosessa on”, Raivio päätti.

Pauli Raivio Tähen Toivomuksen kanssa kilpailun jälkeen. Kuva: Jari Piirala