Lappeenrannassa karsittiin Villinmiehen Tammakilpojen finaaleihin. 5-vuotiaista suomenhevosista nopein karsintavoittaja oli Tähtiheili. 

Kuunvalon Siru johti suomenhevosten Villinmiehen Tammakilvan ensimmäistä karsintaa. Suosikki Annin Vappu juuttui kolmannelle radalle ja peruutti porukan hännille. Se kiri lujaa ja lunasti paikan finaaliin, mutta kärkiparia tamma ei saanut kiinni. Varsova puristi johtavan rinnalta viime senteillä ohi johtaneen Kuunvalon Sirun. Paikan finaalista sai myös johtavan takana juossut Haitek.

”Siitä se vaan sitkutteli. Ravi meinasi kadota matkalla ja hevosta pitäisi saada paremmaksi finaaliin”, ohjastaja-valmentaja Saara Sihvonen kertoi Varsovasta.

Suosikki Vektoria johti toista karsintaa. Se sai vetää rauhallista vauhtia ja irtosi lopussa omille teilleen. Malus Huvitus kiri ulkoa hyvin toiseksi. Huiskeri oli kolmas ennen Ponutellaa, joka meni viimeisenä finaaliin.

”Kesällä hevonen ei ollut oma itsensä. Saatiin ajaa maltilla ja hevonen oli sen tuntuinen kuin sen kuuluukin olla”, ohjastaja Teemu Keskitalo kertoi Terhi Vanhalan valmennettavasta.

Kolmas karsinta oli suuren suosikin Tähtiheilin heiniä. Dimitri Hedmanin valmentama tamma oli keulasta omaa luokkaansa. Kakkostaistossa Verna-Illuusia ohitti toisessa sisällä juosseen Ariittan. Jussin Sointu nousi taustalla neljänneksi ja finaaliin. Tähtiheilin voittoaika 27,2a oli karsintojen kovin.

”Vähän totisesti tamma meni, mutta se malttoi ravata ja voitti kyllä tosi varmasti. Se tuntui hyvältä kaikin puolin. Finaaliin otetaan luultavasti kakkosrata”, Henri Bollström summasi.

Juttua muokattu kello 19.31. Lisätty lähtöradat.

Suomenhevosten finaalin lähtöradat

1. Vektoria

2. Tähtiheili

3. Kuunvalon Siru

4. Ariitta

5. Annin Vappu

6. Huiskeri

7. Haitek

8. Ponutella

9. Varsova

10. Verna-Illuusia

11. Malus Huvitus

12. Jussin Sointu