Majestic Man eli ”Orpovarsa Taisto” floppasi viimeksi Oulussa, mutta mitään vikaa siitä ei löytynyt. Esitys tänään Turun L. Fabritius Memorialissa ratkaisee kauden jatkon.

Majestic Man oli Oulu Grand Prix’ssä yksi suosikeista, mutta antoi keulasta loppusuoralla pahoin periksi. Mitään terveydellistä syytä siihen ei kuitenkaan löytynyt.

”Itsekseni pohdin, että olisiko kovat lähdöt ja pitkät kuljetukset vaan näkyneet, vaikka se voittikin edellisen Oulun startin helposti ja palautui siitä hyvin? Nyt Taisto jäi alkumatkasta painamaan”, valmentaja Jonna Irri pohtii.

”Harjoituksissa kaikki on edelleen tosi hyvin. Tiistaina ajettiin vähän reippaammin hiittiä, ja sen puolesta ei tarvitse olla hevosesta huolissaan.”

Pelikansan luottamus otti viime startista osumaa. 5-vuotiaita hevosia vastaan kymppiradalta peliprosentti on lauantaiaamuna 5.

”Yksi huono startti, ja kukaan ei pidä enää minään”, Jonna Irri ihmettelee.

”Onhan tämä kova lähtö, ja hyviä hevosia on paremmilla paikoilla. Mutta on Taisto näitä hevosia voittanut ennenkin, jos toki nekin Taistoa. Juoksunkulut ja päivän kunnot ratkaisee.”

Esitys ratkaisee kauden jatkon.

”Jos hevonen on hyvä ja pääsee mukaan, se juoksee seuraavaksi Suomen mestaruudessa. Jos se taas on huono, kausi loppuu ja aletaan valmistautua ensi kauteen”, Irri ilmoittaa.

”Ranskan haaveet haudattiin tältä talvelta koronankin takia jo syksyllä. Hevosen kannaltakin sinne lähtö voisi olla järkevämpää vasta vuoden päästä.”

Tänään Jonnalta starttaa Turussa myös Villinmiehen Tammakilvan finalisti Arctic Dessert.

”Hevonen oli musta viimeksikin hyvä, ja voitto roikkuu ilmassa. Takarivistä voi jäädä alussa kauas, mutta tällä voi tehdä ratkaisuja matkalla. Arctic Dessert tulee johtavan rinnaltakin perille”, Jonna lupaa.

Sunnuntaina juoksee montén Pohjoismaiden mestaruudesta Sahara B Boy.

”Se laukkasi viimeksi Killerillä kahdesti, mutta Jenni (Kaija) oli siihen muuten tyytyväinen. Hän sanoi lähdön jälkeen, että siitä tulee vielä tosi hyvä monté-heppa.”

”Nyt kikkaillaan vähän varusteiden kanssa, laitetaan lisää painoa ja yritetään saada vanha (10) herra ravaamaan. Nyt on niin kovia vastassa, että voittaminen voi olla liian kova temppu, mutta korotettuihin rahoihinkin oltaisiin tyytyväisiä”, Jonna Irri summaa.

Turun PM-ravit starttaavat lauantaina 10.10. kello 17. L. Fabritius Memorial ajetaan 7. lähtönä 19.10.

Linkki L. Fabritius Memorialin lähtölistaan