Ykköspaikalta johtoon avannut Josveis vankisti asemiaan suomenhevosten rahatilaston kärjessä, kun Kaustisen Pelimanni-ajosta kilahti tilille 10 000 euroa lisää.

Antti Ojanperä oli ennakkokommenteissaan varovainen ja piti selkäjuoksua Josveisille todennäköisimpänä vaihtoehtona, mutta Polaran poisjäänti pakotti valmentajan pohtimaan tilannetta uudestaan.

“Kyllä sitä mietittiin, miten olisi järkevää ajaa, kun tuli kuitenkin pikkutauko ja oli vähän sellainen epävarma olo, mutta kyllä se oli lämmittelyyn jo tosi kivan tuntuinen, niin se oli selviö, että tänään ollaan rohkeita”, Antti Ojanperä kertoi.

Josveis sai vetää tasaista tahtia ja piti muut oikein varmasti kurissa. Se ravasi 2100 metrillä ajan 23,3a, jota vauhdikkaammin kilpailussa on menty vain kahdesti.

Loppukaarteen alussa hänniltä neljännelle radalle iskenyt Vixen kiri terävästi toiseksi, ja Josveisin takaa loppuhetket vapaasti tullut Koskelan Akseli oli kolmas ennen voittajan tallikaveria Siirin Älliä, joka sai tulla kolmannesta sisältä sujuvasti. Ellin Sisu pilasi mahdollisuutensa jo ennen lähtölinjaa.

Josveis on nyt 10-vuotias. Paul Lindgren omistaa Janne Maarasen ja Maarit Ruokolaisen kasvattaman Vieskerin pojan, jonka voittosumma hipoo jo 200 000 euron rajaa.

“Hieno hevonen. Mukavat reissut Ranskassa ja muuta, että kyllä se on meille paljon ilonhetkiä tuonut. Aina se on vähän (Jokivarren) Kunkun varjossa ollut, mutta tosi hieno hevonen”, Antti Ojanperä kehui.

Valmentaja kehui tallinsa tilannetta muutenkin: “Hevoset on laajalla rintamalla kunnossa, ja kyllä me koitetaan olla terävänä. Toivotaan, että uusia ikäluokkahevosiakin putkahtelisi pinnalle.”

Ravilauantain muista tapahtumista Toto75-seurantajutussa.