Läpi ravien kestäneestä vesisateesta huolimatta Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnoissa pidettiin hyviä vauhteja yllä.

Nopeimmat karsintavoittajat olivat Birgitta Lapetteläisen valmentama derbykolmonen Obrigado ja viidennen karsinnan vienyt Empire Shark, joiden kummankin voittoajaksi merkittiin 14,5a/2140 metriä.

Markku Niemisen valmentaman Empire Sharkin hoitaja Riikka Lehto kertoi voittajahaastattelussa, että hevosta on keväästä saakka treenattu pelkästään selästä.

“Sillä mennään laukkavetoja, mikä on tuonut hevoseen kovuutta”, Riikka Lehto avasi Mika Forssin ohjastaman Empire Sharkin taustoja.

Forss vei nimiinsä kaksi karsintaa. Empire Sharkin lisäksi hän ohjasti voiton myös Timo Kukkosen valmentamalla Oxan Winx And Wonxilla.

Niin ikään kaksi JTT-karsintaykköstä ohjasti Antti Teivainen, joka istui voittajaesittelyssä suosikkina matkaan lähteneen Obrigadon sekä keulajuoksulla hallineen Newport Brodden rattailla. Newport Broddea valmentaa Matias Salo.

Kuudennen Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnan voittoon eteni Jarmo Saarelan ohjastama ja Jorma Kinnusen valmentama yllättäjä Wang Dang Doodle. Hevosen voittajakerroin oli 34,62.

Viimeisen karsinnan veivät Juha Utala ja Doubledip. Utala luovutti alussa saamansa keulapaikan Real Redille.

“Keli ei ole tälle hevoselle paras, ja mukana oli hyviä vastustajia”, valmentaja kommentoi alun ratkaisua voittajahaastattelussa. “Viimeisessä kurvissa alkoi näyttää vähän huolestuttavalta, mutta kyllä sieltä sitten väylät aukeni.”

Utala kertoi, että viimeinen silaus löytyi tällä kertaa vetolapuista.

“Joskus se saattaa painaa niillä liikaa, mutta oli tänään sopivan rauhallinen, ja virtaa riitti maaliin asti.”

Kakkossijalle juosseista ensi viikon lauantaina 21. lokakuuta ravattavaan Jokimaa Tekee Tähtiä -finaaliin pääsivät Her Royal Highness, Titan As, Beatboxer, Questionmark Me ja Charexcel.

Finaalin ykköspalkinto on tänä vuonna 13 000 euroa.

Juha Utala ja Doubledip veivät viimeisen JTT-karsinnan. Kuva: Hanna Laakso

Jokimaa Tekee Tähtiä -finalistit 2017

Oxan Winx And Wonx
Newport Brodde
Obrigado
Elbert Schermer
Empire Shark
Wang Dang Doodle
Doubledip
Her Royal Highness
Titan As
Beatboxer
Questionmark Me
Charexcel

Finalistit satunnaisessa järjestyksessä. Finaalin ratajärjestys on selvillä huomenna perjantaina.