Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Tanpopo, 22,75 %, 2,30 euroa
Toto65-2: 14 Mainio, 71,39 %, 3,20 e
Toto65-3: 4 Grainfield Ace, 24,68 %, 8,40 e
Toto65-4: 9 Fontaine Brodde, 27,78%, 15,30 e
Toto65-5: 1 Onnetööri, 25,98 %, 20,30 e
Toto65-6: 9 Nedda Miller, 32,23 %, 23,00 e

Kuusi oikein -voitto osuus 23,00 e
Viisi oikein jackpot

Vaihto: 242 363,20 euroa

Juhani Tapanin suojatti Tanpopo palasi kultakantaan Vermon 65-pelin avauskohteessa.

Toto65-1: Juhani Tapanin ohjastama Tanpopo menetti keulapaikan sisäradalta kiihdytyksessä Olli Koivusen ajamalle Hightower Comerylle, mutta tämä laski yllättäen edelleen Mika Forssin ja Aripekka Pakkaselta aloittaneen Grace Matchin.

Tuomas Korvenoja päästeli takarivistä lähteneen BWT Dangerin kanssa heti eteenpäin, mutta laukka hidasti menoa kolmannella. Suunta oli lyhyen laukan jälkeen eteenpäin, ja paikka johtavan rinnalta oli tarjolla.

Ensimmäinen kierros mentiin kurakelissä reippaasti 14,5-lukemiin, ja BWT Danger laukkasi etusuoralla.

Grace Match sai vetää henkeä kolmannella puolikkaalla, mutta alkumatkan vauhdinpito tuntui lopussa jaloissa sen verran, että suosikkihevoset vyöryivät kohti voittotaistoa.

Juhani Tapani käänteli Tanpopon vapaalle radalle maalisuoralla, ja nelivuotias pisti suuren vaihteen silmään ja otti helpon voiton kiriessään ohi Hightower Comeryn ja suosikki Masterstroke Arian.

“En satsannut tarkoituksella alkuun, annoin hevosen lähteä omaa vauhtiaan”, Juhani Tapani paljasti. “Ollin annoin mennä ohi, mutta Mikan päästäminen edelle yllätti. Hevonen tuntui valtavan hyvälle koko ajan. Ajattelin jos tilat saadaan vaikka 200 metriä ennen maalia, ehtii vielä voittoon. Tanpopo voitti helposti, annoin sen tulla vaan.”

Toiseksi pelatuin Tanpopo vei 2500 euron ykköspalkinnon voittotuloksella 15,5a / 2100 metriä. Team Tanpopo omistaa hevosen, kasvattajat ovat Lotta Laakso ja  Minna Malmström.

Toto65-2: Nuorten sarja pääsi matkaan kolmannella yrittämällä. Suursuosikki Mainio ei uusinnoista hätkähtänyt, vaan otti helpon ykköstilan.

Juho Ihamuotila riisti keulapaikan alussa itselleen Stonecapes Respectin kyydissä, mutta ohjastajalla ei ollut mitään sitä vastaan, että puolikas juostuna rinnalle iskenyt Mainio siirtyi Mika Forssin kanssa vetotöihin.

Kati Lindsbergin valmentama Mainio sai tehdä oman juoksunsa ja irrotti päätöspuolikkaalla muista väljän oloisesti.

Treenari ei pahemmin suojattinsa edesottamuksia radalla seurannut.

“Juttelin kaverin kanssa, en huomannut katsoa”, Kati Lindsberg vastasi ratahaastattelija Jarkko Litmasen kysyessä, miltä Mainion meni näytti. “Olin lähes varma voitosta.”

Kati Lindsbergin tavoin pelaajat olivat Mainioon luottavaisia, sillä pelipankin kannatus oli yli 70 prosenttia.

Kakkossuosikki Cavalier iski maalisuoralla tiukasti hopeataistoon mukaan, mutta laukkasi. Arctic Island puursi pitkällä kirillään väkevästi toiseksi, Hannu Torvisen ajokki Ambriel tuli maaliin seuraavana.

Toto65-3: Grainfield Ace toi Mika Forssille toisen Toto65-voiton. Ykköstila oli samalla miehen vuoden 200.

Grainfield Ace otti viime viikon tavoin keulapaikan, mutta viime viikon tapaista 08,5-vauhtista avausta ei nähty, vaan kello näytti ensimmäisen 500 metrin osalta 13,0-lukemia.

Mitään hölkkätahtia ei jatkossakaan menty, kun Ari Moilanen kierrätti suosikki Nitro Diablon johtavan rinnalle avauskierroksen aikana. Voittotaistoon siitä ei kuitenkaan ollu.

Kunnollista haastetta Grainfield Ace ei lopussa saanut, vaan voitti selvällä erolla toiseksi tulleeseen Sudburyyn nähden.

“Grainfield Ace lähtee itsestään kovaa ja pääsi helposti kärkipaikalle. Ongelmana on, ettei se saisi rauhoittua siinä, että motivaatio pysyy koko ajan yllä, jolloin tulee maaliin asti. Hienosti se puristi maaliin, jos joku olisi tullut korvalle, olisi hevonen vastannut aamuun asti tänään – ainakin tässä lähdössä”, Mika Forss kertoi.

Grainfield Ace oli lähdön kakkossuosikki.

Toto65-4: Neljäs kohde oli jättipotti Hannu Isotalon valmennettaville, sillä kaksi parasta kisaavat lempääläläisen tallista.

Lähtökiihdytyksessä Tommi Kylliäisen ajokki Enjoy Pepper otti ensin keulapaikan ja Erkki-Pekka Mäkinen oli vyörymässä kohti keulapaikkaa, mutta otti laukan. Sen turvin Ranch Pop Up pääsi keulaan, Al E. Gador Zet jäi johtavan rinnalle ja Fontaine Brodde jäi 2. ulos.

Ilman kaikkia kenkiä kisannut Ranch Pop Up havitteli keulassa yllätystä, ja lähelle sitä se pääsikin. Kalkkiviivoilla tallikaveri Fontaine Brodde suoritti kuitenkin ohituksen.

“Hyvään paikkaan päästiin 2. ulos, josta hetken aikaa mietin voisiko Eepee päästää johtavan rinnalle”, voittajan ohjastaja Hannu Torvinen kertoi. “Kiriin lähteminen oli tänään hankalampaa, kun just takasuoralla vauhti kiihtyi. Viimeiseen kurviin mentäessä hevonen sai hyvin pykälää silmään, mutta tallikaveri näytti hyvälle keulassa. Tuntuma oli, että lähelle ainakin tullaan.”

Fontaine Brodde on nyt kisannut Suomessa kolmesti ja ottanut niissä yhtä monta ykköstilaa.

Hannu Isotalon kärkiparin jälkeen kolmanneksi tsemppasi Al. E. Gador Zet.

Bombard jäi myöhään pois lähdöstä.

Toto65-5: Sisusarjan käsikirjoitus meni alkuviikosta uusiksi, kun suursuosikki Eetu Rols jäi pois.

Onnetööri ei saanut Eetu Rolsin puuttuessa viivalta alussa painetta, vaan piti sisäradalta keulapaikan helposti. Rauhallisen alkumatkan jälkeen toinen lenkki vedettiin Onnetöörin johdolla 29,5-vauhtia. Kakkossuosikki Virin Vihtori kiersi nopeasti johtavan rinnalle.

Kovimman haasteen Onnetööri sai lopussa kuitenkin Erika Kultamaalta, joka rynnisti lopussa aivan keulahevosen rinnalle, muttei päässyt ohi.

“Oikein tosi hyvä lähtö saatiin, kun ensimmäiset sadat metrit saatiin rauhassa ottaa, joka on tälle tärkeää. Monesti on hevonen laukan siinä ottanut. Sopivasti saatiin matkalla prässiä. Vaikka voitto oli niukka, varaakin jäi”, Risto Tupamäki jutteli Jaakko Koppelin valmennettavasta.

Onnetööri oli kohteen pelatuin hevonen.

Toto65-6: Nedda Miller otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa tammalähdössä tuli ykkönen.

Tero Lahtisen suojatti Elaiza Camto oli kiihdytyksen nopein ja hääri 11,5-avauksen jälkeen vetotöissä. Kärkisijat menivät kuitenkin muihin osoitteisiin.

Antti Teivaisen ajama Chique kiersi ensimmäiset 800 metriä kolmatta, kunnes pääsi johtohevosen rinnalle. Siitä se vyöryi kärkeen loppukaarteessa ja oli maalisuoralla kiinni voitossa, kun laukkasi.

Ari Moilasen kuskaama Nedda Miller jatkoi silloin ulkoa helppoon voittoon, eikä ole hävinnyt vielä koskaan ravatessaan koko matkaa.

“Suht hyvin juoksu meni, kun keula piti puolireipasta vauhtia, jolloin takaakin oli sauma tulla. Suoralle tultiin niin tuntui, että ehkä olisi pystytty Chique ohittamaan, vaikka olisi ravannutkin. Tässä on paljon hyvää, kurvit ovat vaikeuksia tuottaneet, mutta nyt sujuneet hyvin”, Ari Moilanen kertoi.