TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 2 Tanpopo, 51,55%, 1,71 euroa

T5-2: 6 Mellun Myrsky, 8,60,%, 11,09 €

T5-3: 2 Night Guard, 36,24%, 15,40 €

T5-4: 10 Beach Girl, 38,09%, 19,19 €

T5-5: 11 Stardust Comery, 25,25%, 44,01 €

Vaihto 53 501,20 €

Matias Salon valmentaman Tanpopon voittoputki katkesi viime startissa, mutta sunnuntaina ruuna palasi voittojen tielle ylivoimaiseen tyyliin.

T5-1: Tommi Kylliäinen otti Tanpopon rattailla alun maltilla. Toisessa kaarteessa hän näki tilaisuutensa koittaneen ja ajoi vauhdilla eteenpäin. Keulapaikka olikin tarjolla, joten toiselle kierrokselle lähdettiin Tanpopon komennossa.

Viimeisellä takasuoralla takaa aloiteltiin kirejä. Sahara Sandstorm ja Tito C.A. etenivät hyvin, mutta Tanpopo karkasi maalisuoralla omille teilleen.

”Lähdettiin vain tasaisesti liikkeelle, ei panostettu kiihdytykseen”, Kylliäinen kertoi voittajahaastattelussa. ”Katseltiin, että paikat selvisi, sitten ajattelin, että ajellaan eteenpäin, jos päästäisiin keulapaikalle. Sen jälkeen oli helppoa. Hevonen oli oikein hyväntuntuinen, ei mitään moittimista.”

T5-2: Toisen kohteen suosikkina starttasi Novan Voitto radalta 12. Teemu Okkolin luovi hevosen hyvin takarivistä läpi, ja valjakko eteni jo ensimmäisessä kaarteessa johtavan rinnalle. Keulapaikka näytti olevan tarjolla, mutta sinne siirtyessään Novan Voitto laukkasi yllättäen.

Lopulta johtopaikalle eteni Arto Hammarin ohjastama Mellun Myrsky. Se veti ensimmäisen kierroksen aikaan 27,5.

Loppusuoralla Koivuset langettivat suurimman uhan Mellun Myrskyn voitolle. Olli Koivusen ajama Kikan Velperi pyrki ohi, mutta Hammarin ajokki vastasi maaliin saakka. Toiseksi ehti kirillään Harri Koivusen ohjastama Varjonova.

Sampolla (Kujala) lähti Helkan Toivo tosi kovaa, ja hän oli sanonut jo ennakkoon, että antaisi paikan pois. Lähdettiin sitten ajamaan eteenpäin”, Hammar kertasi alun vaiheita. ”Novan Voiton laukka helpotti meidän tehtävää aika hirveästi. Se on niin kauheassa kunnossa ja kova hevonen, että ei varmaan oltaisi tässä, jos se olisi keulaan päässyt.”

T5-3: Enintään 25 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2600 metrin ryhmäajossa Koivuset vetivät pisimmän korren.

Alkukiihdytyksessä nopein oli keulaan suhahtanut Might Be Romeo, jonka perään liimautui Olli Koivusen ohjastama Night Guard.

Maalisuoralle saakka tilanne pysyi muuttumattomana, kunnes Night Guard sai kiritilaa, ja se spurttasi hallittuun voittoon ajalla 14,6akp. Harri Koivusen valmentama ruuna on nyt voittanut 18 startistaan peräti 16.

Tapio (Perttunen) pääsi meistä ohi, mutta se kelpasi meille hyvin, ei haitannut mitään”, Olli Koivunen kommentoi kiihdytystä. ”Johtavan rinnalla ollut hevonen näytti vähän väsyvän, ja viimeisen kaarteen puolivälissä tuli sellainen olo, että Tapion on pakko alkaa ajaa alta pois. Sitten kun tuli tilat, hevonen hyökkäsi hyvin. Kärkipaikalla oli tosi hyvä hevonen.”

T5-4: Koivusten juhlat saivat jatkoa seuraavassa kohteessa.

Ensimmäisenä piikkipaikalle karkasi Jukka Torvisen ohjastama Daisy Nash. Olli Koivusen ohjastama suosikki Beach Girl matkasi toisen radan kolmantena, mutta kärkeen oli reilusti matkaa.

500 metriä ennen maalia Koivunen käänsi ajokkinsa kolmannelle radalle, ja keulahevosen johto pieneni metri metriltä. Maalisuoralla suosikki lipui varmaan voittoon ennen tiukimman vastuksen tarjonnutta Sapphiraa. Myös Beach Girliä valmentaa edellisen lähdön voittajan tapaan Harri Koivunen.

“Juoksu meni lopulta oikein hyvin, päästiin kolmanteen ulos. Hevonen tuntui tosi hyvältä koko matkan. Yritin mahdollisimman pitkään odottaa kiriin lähtemisen kanssa. 500 jäljellä lähdettiin kirimään kärkeä kiinni”, Olli Koivunen sanoi juoksun vaiheista. “Hevonen lähti tosi hyvin kirimään ja tuli maaliin asti hyvin.”

T5-5: Koivusen tallin hattutemppu täydentyi, kun treenari itse ohjasti viime startissa ensimmäisen tappion kokeneen Stardust Comeryn voittoon.

Suosikkina startannut Consalvo oli niin ikään maistanut ensi kertaa tappion karvasta kalkkia viime kilpailussaan. Tällä kertaa sen menestyshaaveet vesittyivät ensimmäisen kaarteen laukkaan, jonka myötä se tippui kauas muusta porukasta.

Koivunen puolestaan tarkkaili lähdön tapahtumia toisen radan toiseksi viimeisenä, josta iski kiriin 700 metriä ennen maalia. Muut eivät pystyneet vastaamaan Stardust Comeryn iskuun, vaan se ravasi hallittuun voittoon.

“Aina vähän jännittää tämä hevonen, mutta hienosti meni. Luotamme kyllä siihen, mutta laukka voi tulla koska vaan”, Stardust Comeryn hoitaja Elli Haulivuori kertoi. “Se on todella kiltti, mukava ja rauhallinen, mutta tässä se on vähän temperamenttinen, ettei Harrikaan uskalla tulla pois kärryiltä.”