Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 2 Tanpopo, 37,79 %, 0,44 euroa
Toto65-2: 5 Selene Lune, 75,80 %, 0,56 e
Toto65-3: 12 Arctic Pastor, 4,08 %, 14,03 e
Toto65-4: 10 Mary Hotshot, 2,98 %, 409,40 e
Toto65-5: 3 Minskaus, 9,66 %, 1991,60 e
Toto65-6: 1 Mark More, 58,34 %, 2389,92 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2389,92 euroa
Viisi oikein 28,78 e

Vaihto: 272 086,74 euroa

Toinen kisa Matias Salon tallin väreissä toi Tanpopolle ruunan kauden ensimmäisen täysosuman. Tanpopon vakuuttava esitys käynnisti Vermon Toto65-rivin.

Toto65-1: Tommi Kylliäisen ajama Tanpopo täräytti kakkosnumerolla auton takaa kyselemättä kärkipaikalle. 6-vuotias avasi kymppiä, ja vauhti pysyi reippaana, kun Sami Nummi yritti turhaan kiertää kolmannen kautta toiselle ilman vetoapua ohi sille vastanneen kaksikon Tartaurus Face – Heikki Mikkonen.

Mailin kisassa kierros pisteltiin reippaasti 11,0-lukemiin. Vauhdinpito ei Tanpopon jaloissa lopussa painanut, vaan se hallitsi maaliin saakka naureskellen ennätysajallaan 11,9aly.

Tommi Kylliäinen oli vakuuttunut Minna Malströmin ja Lotta Laakson kasvattaman Tanpopon esityksestä.

”Tänään oli kaikki niin helppoa alussa, lopussa ja välissä kuin voi olla. Hevonen meni ihan tyhjäkäynnillä. Kuolemanpaikan hevosta alkoi imutella 500 jäljellä, niin tämä alkoi pullaamaan. Oli mykistävän hyvä esitys kyllä”, Tommi Kylliäinen hehkutti.

Jukka Torvisen ajama Crossover seurasi Tanpopoa parhaiten 2. sisältä. Yank Match kiri taustalta kolmanneksi.

Toto65-2: Ensimmäinen kierroksen kolmesta suuresta suosikista piti, kun Olli Koivusen ajama Selene Lune marssi keulaan, josta ei erehtynyt.

Ari Moilasen ajama Sue’s Photo piti sisäradalta aluksi kärkipaikan, mutta katsoi paremmaksi päästää rinnalleen voimalla iskeneen Selene Lunen ja Olli Koivusen edelleen.

“Ei tarvinnut murahdella tai mitään.  Vähän aikaa jouduttiin siinä ajamaan, ja ensimmäinen kierros mentiin ihan reipasta”, Olli Koivunen kertoi alkumatkan tapahtumista.

Avauslenkki pisteltiin 12,5-vauhdilla. Se ei ollut vauhtikestävälle Selene Lunelle liian kovaa kyytiä, vaan sen kuudes peräkkäinen tikku tuli helposti voittotuloksella 13,2ake.

“Tamma tuntui omalta itseltään, eli hyvältä kärkipaikalla. Heti sen liikkeet ensimmäisellä takasuoralla,  kun lähdettiin etenemään, olivat sellaisia kuin kuului, joten hyvällä filiksellä sai olla”, Olli Koivunen jatkoi.

Lily’s Star lopetti 3. sisältä hyvin ja ohitti Sue’s Photon kakkosmatsissa.

Toto65-3: Kolmoskohde oli tasaisesti pelattu, ja voittajaksi saatiin yllättäjä, kun toissa viikolla ensimmäistä kertaa voiton makuun päässyt Arctic Pastor jatkoi kultakannassa.

Kisasta tuli reipasvauhtinen, vaikka Erkki-Pekka Mäkinen latasi Hadesin selityksittä startista keulaan. Vauhtia saatiin, kun toiselle ilman vetoapua jäänyt Combatant Motion täräytti voimalle keulaan toisen kaarteen alussa. Combatant Motion väsyi lopussa.

Arna Ruohomäen ohjastama Arctic Pastor iski 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla. Nina Pettersson-Perklenin hevonen kiri heti lujaa ja voitti selvästi ennen Hadesia.

“Alustavasti paikka oli huono, mutta juoksu meni täydellisesti”, Arna Ruohomäki hekumoi. “Tosi hyvä paikka saatiin ja hyvät hevoset edessä. Hevonen tuntui hyvälle, ja ajattelin, että yritän sellaista yllätyskääntöä, kun se menee vapaalla hyvin.”

“Arctic Pastor sai viime startista Riihimäellä varmaan itseluottamusta, kun voitti. Tänään se tuntui jo lämmityksessä sille, että oli potkua”, Arna Ruohomäki jatkoi.

Arctic Pastor korjaili ennätyksensä lukemiin 14,4ake.

Toto65-4: Suursuosikki Imakeituptothesky petti kannattajansa, kun Hannu Torvisen ajokki koki kirvelevän niukan keulatappion.

Imakeituptothesky avasi voltista asiallisesti ja pääsi etenemään kolmannen kautta keulaan. Siinä se sai tehdä mieleisensä juoksun, kun rinnalla matkannut valjakko Amazato – Jari Kinnunen ei vaatinut vauhtia.

Keskipitkän matkan kisan viimeinen puolikas oli kovavauhtisin, mutta siitä huolimatta 3. ulkona matkannut Mary Hotshot pystyi puristamaan Ari Moilasen kannustamana kärkeen aivan viime metreillä.

“Aikalaillakin painoi naruille toisen takana, arvelin mitenhän kestää”, Ari Moilanen ei ollut matkalla voitonvarmana. “Lähdettiin kiriin, ja hyvin lähti hevonen etenemään. Tiukille meni, mutta ajattelin, että oltiin vähän edellä. ”

Pia Huusari valmentaa Mary Hotshotia, jolle ykköstila oli uran toinen. Voittaja oli viidenneksi pelatuin, mutta Imakeituptotheskyn puristuksessa sen peliosuus jäi alle kolmeen prosenttiin.

Toto65-5: Nousevien suomenhevostammojen ryhmäajossa Esa Holopaisen ajokki Minskaus kiihtytti keulapaikalle, jossa veti innokkaana puolireipasta kyytiä.

Tapio Perttunen käänteli Bilettäjän 3. ulkoa kolmannelle 700 metriä maaliin. Kaksikko kiri hyvin Minskauksen rinnalle, muttei koskaan ohi. Minskaus vei 2120 metrin kisan vitossuosikkina ajalla 25,9a

“Tosi nopea hevonen, jolle olen selkäjuoksuja joka kerta antanut. Ajattelin keulasta kokeilla nyt. Reipas vauhti oli, kun tamma ei malttanut hiljempaa mennä, mutta hyvin kesti maaliin asti. Tapsan hevonen tuli kovaa rinnalle, mutta jäi siihen”, Esa Holopainen selosti.

Hannu Pitkäsen valmentaman Minskauksen voitto oli kauden toinen ja uran 12.

Toto65-6: Hannu Torvisen kuskaama Mark More piti lyhyen matkan kisassa keulapaikan sisältä helposti, eikä yli 50-prosenttinen suosikki erehtynyt.

08,5-vauhtinen avaus ei ollut Mark Morelle liikaa. Vaikka kärkihevosten kyyti hidastui maalia kohti, Mark More hallitsi perille selvällä erolla parhaaksi ennen hänniltä napakasti lopettaneita Angel Razielia ja Lovetownia.

“Vauhti oli reipasta ekan tuhannen, ja ei voinut tietää paljonko meillä varaa on, mutta Mark More meni hyvällä paineella ja alkoi pyöritellä korviaan. Se on hyvä hevonen kun sattuu se niin sanottu “pöljä päivä”, että menee loppuun asti. Silloin se tekee vielä jonkun oikein kovan suorituksen”, Hannu Torvinen ennusti.

Christa Packalenin tallin Mark More teki voittotuloksen 12,4a/1620 metriä.