Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Boy Named Sue 48,75 %, 2,25 e

Toto4-2: 4 Marschall Match 18,54 %, 6,31 e

Toto4-3: 9 Metkutus 29,08 %, 11,79 e

Toto4-4: 6 Cutthecrap 15,58 %, 26,79 e

 

Vaihto: 87 100,40 euroa

Seinäjoen maanantairavien pääpelin toisena kohteena ajettiin tasokas SHKL Cup -karsinta lämminverisille, jossa Hannu Torvisen luotsaama Marschall Match kiri ykköseksi. Tuija Irrin valmentama 3-vuotias on Tapparan raviliigavarsa.

 

Toto4-1: Juha Länsimäen ensimmäistä kertaa ajama Boy Named Sue oli kohteiden luotetuin. Toista rataa aloittanut ruuna pääsi kaarteen jälkeen vastuksetta Elzevier Lloydin ohi johtopaikalle, jonka se piti vaikeuksitta loppuun asti.

Kilpailu oli 8-vuotiaalle Boy Named Suelle tämän kauden kolmas, ja kaikista on tullut voitto. Kaksi vuotta nuorempi puolisisko Anni Sue on voittanut niin ikään molemmat starttinsa, eikä hevoset omistava Antti Lahtinen ole muita radalle tuonutkaan.

“Kyllä se tuntuu, että panee se tämän tai siskon Anni Suen aisoihin, niin aina on sama lopputulos”, Juha Länsimäki naurahti. “Anni on ehkä hieman totisempi. Tämä on sellainen lunki kaveri ja menee varmaan vähän tarvittavaa, mutta tänään se oli kyllä tuossa lähdön aikana tosi terävänä eikä halunnut päästää ketään lähelle. Siinä oli positiivista virtaa, ja se halusi itse lähteä tuolla viimeisessä kurvissa, kun kuuli ääniä, että toiset kirii, niin annoin sen sitten tulla. Ihan ajamatta tuli tänään.”

Boy Named Sue pisteli päätösvaiheen 14,5:n lukemiin ja kirjautti koko 2100 metrille ajan 16,3a.

Elzevier Lloydin ravi hajosi maalisuoralle tultaessa ja vaihtui nopeasti laukaksi. Seuraavana sisärataa tullut High Profile sai edetä sen jälkeen vapaasti toiseksi. Takasuoran alussa toisesta parista ulkoa kirikaistalle lähtenyt Angelico punnersi tasaisesti kolmanneksi.

 

Toto4-2: Voltista terävästi lähtenyt Joe’s Monkey Man veti 3-vuotiskarsinnassa reipasta tahtia ja joutui päästämään lopulta ohitseen vain Marschall Matchin, joka aloitti kirinsä viimeisellä takasuoralla neljännestä parista.

Edeltä hyökännyt MAS Dominant eteni loppukaarteessa kärkihevosen kupeelle, mutta sen voimat eivät riittäneet aivan voittotaistoon asti. Kolmatta rataa tasaisemmin tullut Marschall Match puristi lopulta varmasti 2000 euron voittoon.

“Lähtö oli paljon kovempi, missä se on juossut, mutta silleen osattiin odottaa, että se jollakin lailla pystyy kilpailemaan näitä vastaan”, Hannu Torvinen kertoi. “Totta kai meille oli sillai hyvä tuo matkavauhti, että saatiin ajaa nätisti ja vasta lopussa koittaa. Tämä on kokematon hevonen, mutta kun lähdettiin kiriin, se oli tosi hyvän tuntuinen ja tuonne viimeisen kurvin loppuun sai ite lopettaa hätiköimisen.”

Tuija Irrin valmentama Marschall Match saavutti neljännessä kilpailussaan kolmannen voittonsa ajalla 16,5/2100 metriä, jolla sen ennätys parani lähes kolme sekuntia.

Joe’s Monkey Man oli hyvä toinen ennen MAS Dominantia. Lähdön suosikki Pastor Jackson kiersi ensimmäisellä takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua eikä jaksanut otella kärkisijoista.

 

Toto4-3: Aikatasoituksen suosikki Ypäjä Jallu pääsi etenemään sujuvasti johtoon, mutta painetta tuli pitkin matkaa. Kahdeksankympin pakilta aloittanut Metkutus löi ratkaisevat iskut ja marssi voittoon, joka oli 15-vuotiaalle oriille kauden ensimmäinen.

Yli 300 starttia juossut Metkutus pääsi voittojen makuun jo ensimmäisenä kilpailukautenaan neljävuotiaana ja on onnistunut nappaamaan täysosuman siitä lähtien joka vuosi. Kaikkiaan ykkösiä on kertynyt 30.

“On poika tehnyt pitkän päivätyön”, Juha-Matti Paavola kiitteli. “Starttaillaan niin kauan, kun kaikki menee hyvin. Ei meillä ole enää mitään väliä, että ajellaan kilpaa ja otetaan, mitä saadaan. Rajoitteita ei ole, etteikö voitaisi lähteä mukaan vaikka kunkkareihin.”

Metkutus oli toiseksi pelatuin ja teki 2180 metrillä ajan 25,3. Pääryhmän tiivistyessä Metkutuksen perään toiselle radalle päässyt Lakuri työntyi loppuhetkillä puolittain kupeelle toiseksi, ja Ypäjä Jallu sai tyytyä kolmanteen sijaan ennen sisältä vapaasti tullutta Huugeria.

Toisessa kaarteessa Ypäjä Jallun takaa rinnalle kääntänyt ja tempoa nostanut Hipatsu laukkasi seuraavassa kaarteessa.

 

Toto4-4: Jimmy Ray piti sisältä johtopaikan, mutta sille kelpasi hyvä selkä, kun juoksuradalta varman päälle lähtenyt ja kaarteessa kolmannelta radalta toiselle päässyt Cutthecrap tuli takasuoralla rinnalle.

Mia Kjellmanin valmentamaa Cutthecrapia ajanut Jonny Länsimäki sai kärkeen päästyään säädellä vauhdin mieleisekseen, eikä 11-lopetuksessa ilmaantunut ohittajia. Kolmanneksi eniten pelattu Cutthecrap

“Ajoin tällä hokkikelissä yhden kerran, oliko toinen tai kolmas Suomen startti”, Jonny Länsimäki muisteli. “Se on mennyt tosi paljon eteenpäin ja menee nyt aika väljästi. Voitto tuli helposti. Sai vierelle tosi hyvän hevosen, ja se helpotti tilannetta sillä lailla, että Jimmy Ray tuntui tuossa kurvissa olevan selässä aika voimissaan. Korvat kiinni voitti, eikä ollut mitään hätää.”

Cutthecrap tuli loppuhetket niin lujaa, että Jimmy Ray mahtui seuraamaan toiseksi. Takasuoralla kolmannesta parista ulkoa hyökännyt Johnny English kiri vahvasti, mutta jäi kolmanneksi.

Ensimmäisellä takasuoralla parijonosta ratkaisunsa tehnyt suosikki Rose’s Tara eteni toisessa kaarteessa kuolemanpaikalle, josta oli hyvä neljäs.