Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 9 Tarunlento 49,50 %, 2,16 e

Toto5-2: 9 Angry Beat 8,79 %, 18,22 e

Toto5-3: 6 Joyride Luxi 29,78 %, 34,99 e

Toto5-4: 7 Quattro Tilly 6,87 %, 195,41 e

Toto5-5: 7 Goldshoe Bonnie 4,71 %, 990,96 e

 

Vaihto: 98 486,80 euroa

Teivon ravien toinen lähtö keskeytettiin viimeisen takasuoran alussa taustalla tapahtuneen vaaratilanteen vuoksi. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, mutta lähtö siirrettiin ajettavaksi illan viimeisenä. Pääpeli käynnistyi kohteiden pelatuimman hevosen Tarunlennon voitolla.

Toto5-1: Positiivisia otteita viime aikoina esittänyt Tarunlento nautti edelliskertoja kevyemmässä seurassa pelaajien luottamusta, ja kun juoksukin juontui sopivasti, tuloksena oli 7-vuotiaan oriin ensimmäinen voitto yli kahteen vuoteen.

Tarunlento keräsi 4-vuotiaana yli 25 000 euron tienestit. Se voitti Oulu Expressin sekä Satakunta-ajon karsinnat ja sijoittui jälkimmäisen finaalissa kolmanneksi. Siitä tuli toistaiseksi suurin palkinto.

Kahden viime kauden aikana vain harvakseltaan radalla nähty Tarunlento on päässyt viime vuoden lopusta alkaen kilpailemaan säännöllisesti, ja voittoa osattiin jo odottaakin.

Takamatkalta lähtenyt Tarunlento pääsi etenemään toista rataa kolmanteen pariin, nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa selässä kolmannelle radalle ja iski vajaat 400 metriä ennen maalia omaan kiriin, joka kantoi lopulta varmasti ykköseksi. Ajaksi kirjattiin 29,9/2120 metriä.

“Pari vuotta meni aika lailla vihkoon siinä, mutta nyt on ajettu startteja ja pikku hiljaa se alkaa tulemaan. Tarkoituksella on ajettu niitä startteja sillai nätisti, että saisi hevoselle rutiinia ja tulisi starttien myötä sitten se kunto paremmaksi”, Arto Laaksonen kertoi.

“Tänään juoksu meni kyllä niin nappiin kuin olla ja voi. Toihan se oli kaikista kriittisin tilanne tää volttaaminen sillä, että miten se onnistuu, ja onnistui aika hyvin.”

Kolmannesta sisältä etukaarteessa toiseen ulos siirtynyt Mikimani pääsi loppusuoran alussa kiriin ja tuli myös hyvin, muttei pystynyt vastaamaan ulompaa kirineelle Tarunlennolle.

Humu-Liisa puristi kuolemanpaikalta kärkitaistoon, jossa joutui tyytymään selvään kolmossijaan. Johtopaikalla juossut Venlan Vekkuli antoi pahoin periksi.

 

Toto5-2: Viimeisen kierroksen alkupuolella kolmannesta sisältä toiseen ulos vaihtanut Angry Beat pysyi takasuoralla asemissaan, kun takaa käännettiin kiriin. Väylä oli kuitenkin vapaa, kun kaarruttiin maalisuoralle, eikä voitosta syntynyt vakavampaa matsia.

Ari Moilanen ajoi Antti Veteläisen valmentamaa 6-vuotiasta Angry Beatia, jolle voitto oli uran ensimmäinen ja tuli 15. startissa. Kuudenneksi eniten pelattu ruuna taittoi 2100 metriä aikaan 18,0a, jolla sen ennätys parani kymmenyksellä.

“Antti sanoi, että hevonen on ihan kelpo kunnossa, mutta sanoi, ettei ole vaan onnistunut sen kanssa ja että taulu voisi olla paremmassakin kunnossa”, Ari Moilanen kertoi. “Juoksu meni hyvin. Alku tuolla sisällä, sitten toiseen pariin ulos ja siitä suoran alussa kiriin. Kyllä se varmasti ohitti.”

Mon Propre runttasi kärjen rinnalta väkivahvasti toiseksi selvästi ennen Eyes On Alleyta, joka pääsi sisäradan jonossa lopulta kolmanneksi ja mahtui loppukaarteessa kääntelemään vapaasti ulommas.

Kärjen takaa loppusuoralla kiriin kääntänyt Pancake Rocks pinnisti tasaisesti neljänneksi. Alusta asti johtanut suosikki Step Brave taipui viidenneksi, vaikkei joutunut rehkimään matkalla erityisen paljon.

 

Toto5-3: Räväkästi kiihtynyt Joyride Luxi pääsi kaarteeseen mentäessä leikkaamaan keulaan, sai vetää sitten täysin rauhassa ja hallitsi 12,5-lopetuksen myötä mielin määrin.

Olli Koivunen ajoi Harri Koivusen tallin Joyride Luxia, jonka 5-vuotiskauden ensimmäinen voitto tuli suosikkina ajalla 17,2a/2100 metriä.

“Vähän arposin itekin etukäteen, että mitenköhän käy, mutta Joyride lähti tänään kyllä niin hyvin, että se lähti oikein seuraamaan tuota autoa”, Olli Koivunen kuvaili. “Tuossa sadan metrin juoksun jälkeen se kompastui muutaman askeleen. En tiedä, mistä se johtui, mutta hienosti se selvitti siitä raville ja sen jälkeen kaikki oli helppoa.”

Toista rataa ilman vetoapua juossut Mr Big Star ei pysynyt maalisuoralla Joyride Luxin mukana, mutta tsemppasi toiseksi niukasti ennen voittajan takaa pudonnutta Dust Collectoria.

 

Toto5-4: Kaarteen pääosin toisen perässä kolmatta rataa kiertänyt Quattro Tilly jatkoi takasuoralle mentäessä ilman vetoapua tasaisesti eteenpäin ja pääsi puolikkaan täytyttyä johtopaikalle asti.

Quattro Tilly piti yllä tasaisen kovaa tempoa, kesti sen hienosti ja voitti oikein vakuuttavasti tuloksella 16,0a/2100 metriä.

Voitto oli Jari Kinnusen valmentamalle 7-vuotiaalle Quattro Tillylle kaikkiaan kahdeksas. Viime kauden ainoa täysosuma tuli joulukuussa. Se oli tammikuussa vielä hyvä toinen kovalla ajalla, mutta sen jälkeen laukanneena seitsemäs ja sitten kerran pois. Se oli nyt viidenneksi pelatuin.

“Oli yllättävän hyvä”, Jari Kinnunen hämmästeli. “Vähän epävarmat fiilikset, kun koko talli on ollut reilun kuukauden kipeä, että mikä näiden vire on sitten, kun tullaan ulos. Ollaan oikealla tiellä.”

“Se jäi vähän painamaan päälle tänään. Mulla on vedettävät laput, ja toinen lappu meni heti tuossa auton takana alas. En ruvennut pitämään sitten. Parempi, kun antaa mennä reipasta koko ajan. Kyllä se syö muitakin.”

Kiihdytyksessä johtopaikan vallannut Westcoast Skipper päästi Quattro Tillyn takasuoralla sovinnolla vetotöihin, sai siitä hyvän selän ja seurasi pienen matkan päässä toiseksi ennen perästään vapaasti tullutta Västerbo Locksmithiä.

Voimansa loppuun säästäneet Cheri Sane ja Speak Of The Devil kirivät viime hetkillä aivan toton tuntumaan.

Neljännestä ulkoa noin 900 jäljellä kirikaistalle lähtenyt Gillian Comery pääsi loppukaarteeseen mentäessä toiselle radalle, muttei jaksanut tulla loppua enää täysillä.

Suosikiksi pelattu Feeling Dream kiersi puolimatkassa neljännestä parista kuolemanpaikalle, josta romahti pahoin jo ennen ratkaisuhetkiä.

 

Toto5-5: Goldshoe Bonnien lähtöpaikka parani kolmen poisjäännin myötä paljon, ja se ampaisi vaikeuksitta johtopaikalle, jonka piti maaliin asti.

Hanna Korhonen ajoi omistamaansa 6-vuotiasta tammaa, jonka edellisestä voitosta ehti kulua aika tarkalleen kaksi vuotta. Hanna Korhosella itsellään väli vierähti vielä pidemmäksi, ja kärrylähdöissä täysosuma oli hänelle koko uralla vasta toinen. Montésta on tullut vuosien varrella useampi ykkössija.

Goldshoe Bonniella oli tältä kaudelta koossa kylläkin jo kolme kakkossijaa, mutta se oli silti vasta kuudenneksi pelatuin. Ajaksi tuli 17,1a/2100 metriä.

“En kuullut väliaikoja, mutta yritin pitää hevosta, kun oli kyllä koko aika hyvin menollaan. Hyvin kesti loppuun asti, ja tulihan se voitto vihdoin sieltä”, Hanna Korhonen iloitsi.

Kiihdytyksessä kärkihevosen taakse pujahtanut Masterstroke Aria seurasi vapaata kiritilaa saamatta toiseksi niukasti ennen Langen’s Greyhoundia, joka tuli toisesta kaarteesta toista rataa ilman vetoapua.

Niukaksi suosikiksi pelattu Queen Of Pirates sai suotuisan juoksun kolmannessa ja toisessa parissa ulkona, mutta painoi kovasti sisällepäin ja tyytyi pitämään asemansa.

Suomessa debytoinut Fusion Scoop avasi toiselle radalle ilman vetoapua, pudotti toisessa kaarteessa kolmanteen sisälle ja väsyi varhain.