Viime viikolla kahdella startilla viimeistelty Taruntuuli lähtee kuningatarkilpailuun lähinnä hakemaan kokemusta, vaikka kunto onkin Riihimäen kakkossijan perusteella kohdillaan.

”Se on kuitenkin vasta 7-vuotias, eikä sillä ole kokemusta peräkkäisten päivien lähdöistä, saati kolmesta startista kahden päivän aikana. Tamma katsoo minua varmaan vähän kiinaksi, kun huomenna uudelleen valjastellaan”, Holopaisen valmennustallin Taru Holopainen nauraa.

Taruntuuli lämmitetään kahdeksannen lähdön jälkeen. Se starttaa kuningatarkisaan lähtöradalta kuusi.

”Emme ole keskustelleet taktiikasta, mutta en usko, että Juha (Utala) panostaa lähtöön. Jotkut spekuloivat, yritetäänkö sillä keulaan, mutta siinä sisäpuolella on kovia avaajia. Tämä on meille enemmänkin opintomatka.”

Realistisempi tavoite Holopaisen mukaan on pärjätä ensi vuonna Rovaniemen kuninkuusraveissa.

”Tammahan on sieltä kotoisin. Ja sitten kahden vuoden päästä koittaa kotikisat”, hollolalainen viittaa vuonna 2019 Lahdessa järjestettäviin kisoihin.

Vuonna 2002 ravikuningattareksi kruunatun Turotuulen jälkeläinen ei tunnu varikkoalueen vipinästä stressaavan.

”Sillä on aivan ihana luonne. Sen suorituksiin ei ole vaikutusta sillä, onko se ennen starttia rauhallinen vai täpinöissään. Vermossa meillä on tavoitteena ehjät suoritukset joka matkalla. Ei tietysti kuningatartittelikään yhtään haittaisi”, Holopainen hymyilee.

Viikonlopun suorituksiin tarvittavat fyysiset harjoitteet on tehty, mutta myös tamman ulkoiseen olemukseen on ravijuhlan kunniaksi kiinnitetty erityistä huomiota.

”Sen hovikampaaja Miia Kotiranta kävi aamulla tekemässä sille letin.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit