TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 8 Zara Taj, 23,82%, 3,05 euroa

T5-2: 7 Ypäjä Luotsi, 4,12%, 43,22 €

T5-3: 8 BWT Ellospank, 20,27%, 96,13 €

T5-4: 9 Marcos Gallon, 23,93%, 202,77 €

T5-5: 9 Look Complete, 54,09%, 222,79 €

Vaihto: 79 863,50 €

Nuorten sarjassa komean keulasoolon esittäneellä Zara Tajlla edetään maltillisesti.

Antti Teivainen osoitti jälleen kerran heti lähtökiihdytyksessä nopeat hoksottimensa. Voltin takarivin sisimmältä radalta kiihdyttänyt Zara Taj eteni jo alussa keulapaikalle, kun kakkosradalta kiihdyttäneen Too Red For Youn laukka aukaisi Teivaisen ajokille väylän koukata toisen radan kautta johtoon.

Vauhti pysyi ensimmäisen kierroksen tasaisen reippaana Zara Tajn ravatessa pienen etumatkan päässä muusta porukasta. Kolmannella puolikkaalla Teivainen alkoi kiristää vauhtia selvästi, ja ero sen kuin kasvoi. Lopussa johtavaa tavoitettiin, mutta voitto ei kuitenkaan ollut uhattuna.

”Mitä olen nämä muutamat lähdöt ajanut, on pelkkää positiivista”, Teivanen sanoi voittajahaastattelussa. ”Hevonen ravaa tosi hyvin. Alussa se on vähän innokas, mutta tasaantuu nopeasti. Sillä pystyy rohkeasti ajamaan, sen takia vauhtiakin pantiin takasuoralla ihan reilusti.”

Tämän vuoden kaikissa viidessä startissaan kaksariin sijoittunut tamma nosti voittosummansa 4910 euroon. Se oikeuttaisi starttaamaan paalulta Kymenlaakso-ajon karsintoihin, mutta osaomistaja ja valmentaja Juha Pyhältö on päättänyt, ettei Zara Tajn kanssa lähdetä jahtaamaan paikkaa ikäluokkakilpailun finaalissa.

”Kun ollaan realistisia, niin tämä hevonen ei pärjää vielä parhaille kolmivuotiaille, kun taso on niin valtavan kova, ja minulla on tarkoitus, että tällä saisi ajaa useamman vuoden”, Pyhältö perustelee. ”Minulla on haaveena, että jos hevosen voittosumma on 8000 euron paikkeilla tammikuussa, niin Pilvenmäki Specialiin ajattelin maksaa ja ilmoittaa tämän.”

Toisen peräkkäisen voiton ravannut Zara Taj on treenarin ja Hanna Lindroosin yhteisomistuksessa. Yhteistyö kasvattajan kanssa on tuottanut jo monta hevoskauppaa.

”12 vuotta sitten oli Hevosurheilussa myynti-ilmoitus hevosesta, kävin katsomassa sitä ja ostin pois. Sieltä on nyt neljä hevosta tullut, ja jokainen on ollut parempi kuin myyjä on sanonut”, Pyhältö nauraa. ”Meillä on niin hyvät välit, että molemmilla on omat mielipiteet, mutta aina päästään yhteisymmärrykseen.”

Seuraavaksi tammalla tähdätään rahasarjoihin. Otteet ovat viime starteissa olleet sellaisia, että niistäkin on helppo ennustaa mukavaa menestystä.

”Se on siitä erikoinen hevonen, että sitä ei ole koskaan ammattilainen kengittänyt, olen itse hoitanut sen homman, ja koskaan ei ole tarvittu minkäänlaisia suojia jaloissa. Tänään Antti sanoi lämmittelyn jälkeen, että: ”Kyllä tämä Jussi vain sellainen on, ettei se harha-askeleita ota.” Ravipaikalla siitä löytyy virtaa, mutta kotona se on kuin lammas. Täytyy sanoa, että hevonen on myös pirun vahva. On tämä kolmen parhaan hevosen joukossa, mitä minulla on 50 vuoden aikana ollut.”