Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 The Swede 41,69 %, 1,22 e

Toto65-2: 2 Hazelhen Hermes 7,52 %, 9,59 e

Toto65-3: 11 Cheri Sane 20,45 %, 28,05 e

Toto65-4: 3 Tohtori 22,49 %, 72,19 e

Toto65-5: 10 M.T.Master Don 36,52 %, 121,45 e

Toto65-6: 5 Deangelo 44,49 %, 135,36 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 135,36 euroa

5 oikein 4,73 euroa

 

Vaihto: 144 044,48 euroa

Seinäjoella ja Lahdessa ratkaistava maanantairivi alkoi suosikiksi pelatun The Sweden näytöksellä.

Toto65-1: Ville Pohjolan ajama The Swede lähti auton takaa rivakasti ja pääsi kaarteen jälkeen vastuksetta Tour Knightin ohi johtoon. Se sai vetää haluamaansa tahtia ja hallitsi vuorenvarmasti maaliin saakka.

“Kiva startti”, valmentaja Matti Matinlauri riemuitsi. “Hevonen sai keulat haettua omaan tahtiin, ja lopussa oli varaa. Talvella tämä on vaan niin paljon parempi, kun hokit ei haittaa niin paljon kun muita.”

The Swede kuittasi 2000 euroa 2100 metrillä ajalla 15,5a. Loppusuoralle tultaessa toiselle radalle noussut Tour Knight seurasi selvästi hävinneenä toiseksi ennen sisäkautta vapaasti tullutta Hamis Fameraiseria.

Ukebell Jet päätyi paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua, josta se antoi selvästi periksi.

 

Toto65-2: Lähes 60-prosenttisesti merkitty kierroksen pankki Donato E. joutui kiertämään toista rataa ilman vetoapua, kun Jolly Roy piti sisältä johtopaikan.

Jolly Royn tallikaveri Hazelhen Hermes sai nappijuoksun toisessa ulkona, josta se loppukaarteen puolivälin jälkeen iskettyään kiri hanakasti ykköseksi kolmanneksi pelatuimpana.

Jarmo Saarela ajoi Hazelhen Hermestä, jolle kirjattiin reipasvauhtisessa 2140 metrin kisassa uusi komea ennätys 13,5a. Parannusta aiempaan tuli sekunnin kymmenys.

Jolly Roy varmisti Timo Korvenheimon valmennettavilla kaksoisvoiton ennen kolmannesta ulkoa kirinyttä Celebrity Lanea.

Tommi Kylliäinen ihmetteli, vaikuttivatko hokkikengät näin voimakkaasti suosikin esitykseen. Kylliäisen mielestä hevosella oli loppukaarteessa vielä voimia, mutta kun se ei saanut otetta kärkihevosesta, se masentui.

 

Toto65-3: Takarivistä toiseen pariin ulos luovinut Cheri Sane iski viimeisellä takasuoralla johtohevosen rinnalle, hankki heti otteen ja erkani maalisuoralla selvään voittoon ajalla 15,8a/2100 metriä. Pentti Keskisen ruuna oli toiseksi pelatuin.

“Lähtöpaikka oli ikävä, mutta se ratkesi aika kivasti meidän osalta”, ohjastaja Juha Länsimäki myhäili. “Tämä on tosi nopea hevonen ja helppo ajaa. Tämä on sellainen, että kun korvat ajaa, niin se kyllä lähtee. Homma oli hallussa.”

Kärjen takaa tosi sujuvasti vapaille löytänyt Jeppas Roulett kiri voittajasta jääneenä toiseksi ennen niin ikään sisältä tullutta Quellia.

Tiukassa kiihdytyksessä johtopaikan pitänyt suosikki La Masse Monetaire antoi lopussa periksi. Neljännessä sisällä matkannut Troopers laukkasi viimeisellä takasuoralla porukan keskellä.

 

Toto65-4: Suosikiksi pelattu Lulun Lupaus leikkasi kaarteeseen mentäessä liian tiukasti sisälle päin, ja useampi hevonen häiriintyi tilanteesta.

Lulun Lupauksen sisäpuolella ollut Tohtori pysyi ravilla ja pääsi toiselle radalla. Ari Moilanen jatkoi sisuuntuneena voimalla eteenpäin ja pääsi toisessa kaarteessa johtopaikalle, jonka Minna-vaimon 5-vuotias ruuna piti maaliin saakka.

Toiseksi eniten pelattu Tohtori teki 2140 metrillä ajan 28,2a. Voitto oli Ari Moilaselle Jokimaalla jo illan kolmas.

Sisäradan jonosta vapaasti ulos päässyt Melkeri kiri toiseksi. Adventure koki häiriötä alkumatkasta ja jäi sitten vielä huonoon selkään, mutta kiri niin väkevästi perille, että ehti vielä kolmanneksi.

Lulun Lupaus pääsi yrittämään, mutta oli ponneton. Kolmannesta ulkoa vajaat 800 jäljellä kirikaistalle lähtenyt Unnan Tähti laukkasi loppukaarteen alkupuolella.

 

Toto65-5: Pikkutauolta palannut Diesel Degato keräsi puolet kohteen merkeistä. Se valtasi kiihdytyksessä johtopaikan ja sai vetää ihan sopivasti, muttei pystynyt puristamaan täysillä loppuun.

Neljännestä ulkoa takasuoralla toisen perässä kolmannelle radalle noussut M.T.Master Don käänsi jo loppukaarteen alussa huonosta selästä vapaalle neljännelle radalle, kiri hurjasti ja ehti 1.12-vauhtisessa lopetuksessa toivottoman tuntuisista asemista vielä varmaan voittoon ajalla 14,4a/1600 metriä.

Niko Jokela tuurasi lauantaina loukkaantunutta valmentaja Antti Ala-Rantalaa M.T.Master Donin ohjissa. Viisivuotias ruotsalaisruuna on voittanut Suomessa kaikki viisi starttiaan ja oli nyt toiseksi pelatuin.

“On kyllä älytön paatti”, Niko Jokela päivitteli. “Kiriin lähdettiin, niin en ollut kyllä missään nimessä varma, että keritäänkö voittoon asti. Hevonen lähti heti kyllä innokkaasti menemään, mutta tultiin neljättä rataa ja kärkikin tuli juosten. Tuossa 250 maaliin tunsin, että on ihan eri vauhti ja ohi tullaan. Pikkuisen saisi tasaantua tuossa muussa käytöksessä, niin tämä voi nousta aika korkealle.”

Don Pescador tsemppasi kuolemanpaikalta toiseksi ennen kolmannesta sisältä kirinyttä Johnny Englishiä.

 

Toto65-6: Kympin avauksessa johtopaikan vallannut suosikki Deangelo sai vetää välillä henkeä, tiivisti tahtia uudestaan toisella kierroksella ja irrotteli 1.12-lopetuksessa väljästi omille teilleen.

Aripekka Pakkasen valmennukseen kesällä siirtynyt Deangelo haki tauon jälkeen hetken virettä, mutta nyt tullut voitto oli toinen peräkkäin. Olli Koivunen ajoi tuloksen 14,6a/2140 metriä tehnyttä 5-vuotiasta ruunaa.

“Hyvin irtosi, niin oli kiva seuraa”, hoitaja Niko Huuskola iloitsi. “Heti ekasta treenilenkistä lähtien huomasi, että nyt on hyvä hevonen. Älyttömän kiva hevonen, ja on tosi hyvät fiilikset. Vielä kun parantaa, niin tästä on hyvä jatkaa.”

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Roofer kamppaili pääjoukon kärkeen toiseksi. Voittajan takaa pudonnut News Point kesti kolmanneksi.