Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 2 Indyana Joness 50,14 %, 2,18 e

Toto5-2: 3 War Child 22,09 %, 5,39 e

Toto5-3: 8 Larvan Hurmos 25,18 %, 10,64 e

Toto5-4: 5 Questionmark Me 45,16 %, 12,31 e

Toto5-5: 16 Pelipiste 5,61 %, 90,23 e

 

Vaihto: 77 186,96 euroa

Porin tiistaikohteiden pelatuin hevonen Indyana Joness voitti onnistuneen juoksun jälkeen vaivattomasti.

Toto5-1: Kakkosradalta lähtenyt Indyana Joness sai paikan toisesta parista ulkoa, josta se kiersi viimeisen takasuoran avautuessa kuolemanpaikalle, painui päätöspuolikkaan käynnistyessä keulaan ja hallitsi oikein varmasti.

Tiina Koskisen valmentama Indyana Joness juoksi ensimmäisen starttinsa alle kaksi kuukautta sitten. Nyt 5-vuotiaalla ruunalla on neljästä kilpailusta yhtä monta voittoa, ja ennätys komistui jo lukemiin 15,2a/2100 metriä.

“Kiva on kyllä nähdä, kuinka pitkälle se kehittyy, mutta kyllä menee tuota vauhtia vielä suhteellisen helposti”, ohjastaja Hannu Hietanen ihasteli.

Suursuosikkia niin matkalla kuin kirissä seurannut Summersine pääsi loppukaarteeseen mentäessä toiseksi sisälle. Se pysyi hyvin mukana, muttei pystynyt millään muotoa haastamaan.

Pitkään johtaneen Queen Of The Worldin takaa loppukaarteessa toiselle radalle noussut Hope Sunrise puristi vetoapunsa ohi kolmanneksi.

 

Toto5-2: Kimi Pesosen ajama War Child oli paras oppilaslähdössä. Se pystyi torjumaan kiihdytyksessä ulompaa lähteneet, pääsi kaarteen lopussa johtoon ja piti paikan maltillisen avaustuhannen jälkeen varmasti maaliin asti.

“Hevosen hoitaja sanoi, että kaikki on hyvin, ja tunsinkin War Childin ennestään, kun ajoin sillä täällä marraskuussa tällaisen oppilaslähdön”, Kimi Pesonen kertoi. “Se on kyvykäs tamma, ja hyvillä mielin lähdettiin. Ajettiin keulaan, ja hyvin se tuli perille.”

Ville Mäkelän 5-vuotias oma kasvatti ravasi 2100 metriä ennätyksensä tuntumaan aikaan 16,3a. Se oli toiseksi pelatuin.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta hieman pakittanut Jumpper Frost sai paikkojen selvittyä asemat toisesta parista ulkoa, josta se kiri edellään ilman vetoapua juosseen Micro Queenin ohi toiseksi.

Melko tasaisesti pelatun lähdön suosikki Chloe Hoo laukkasi toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä ulkoa.

 

Toto5-3: Jouni Miettisen valmennettavat nappasivat illan päälähdössä kaksoisvoiton. Kasiradalta lujaa lähtenyt Larvan Hurmos pääsi 20,5-vauhtisen puolikkaan päätteeksi johtopaikalle, jossa se vastasi rinnalle tulleelle tallikaveri Rapin Aatokselle loppuun asti.

Sen kummempaa taktikointa tai tallipeliä ei ollut nähtävissä, kun molemmat hevoset elävät voimillaan. Vauhti pysyi reippaana, ja se söi vastustajien kirihalut. Tallin sisäinen paremmuus ratkesi vasta maalikameran avulla.

“Siihen on tullut paljon lähtönopeutta tässä muutaman vuoden sisällä”, Larvan Hurmosta ajanut Ari Moilanen vahvisti. “Tallikaveri löi kampoihin kovasti, ja hyvin tasaista oli. Ei tiedetty maalissa, kumpi siellä ensin oli.”

Toiseksi eniten pelattu Larvan Hurmos kuittasi 2000 euron ykköspalkinnon ennätyksellään 23,0a/2100 metriä. Aiempi ennätys parani kymmenyksellä. Ari Moilaselle voitto oli illan kolmas.

Caijus seurasi kärjen takaa vapaasti kolmanneksi ennen selästään niin ikään vapaasti tullutta Kujanpään jyräystä.

Suosikiksi pelattu Vixus sai nappijuoksun toisessa parissa ulkona. Se käänsi loppukaarteessa kiriin, muttei jaksanut otella ihan kärkisijoista ja seurasi tasaisesti viidenneksi. Sairaustauolta tullut ikäluokkatähti teki kuitenkin ennätyksensä 23,3a.

 

Toto5-4: Selvä suosikki Questionmark Me ei ollut mukana rajuimmassa avauksessa, jossa tosi lujaa keulaan kiihtynyt Juliet Ale laukkasi kaarteessa. Kolmanteen sisälle jo pudottanut Lily’s Star nousi välittömästi toiselle radalle ja eteni kaarteen jälkeen Classic Fridon ohi johtoon.

Vauhti rauhoittui kympin alun jälkeen niin paljon, että ensimmäinen kierros 1600 metrin kisasta taittui aikaan 14,5.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Questionmark Me eteni tasaisesti Lily’s Starin rinnalle, tuli siitä päätöspuolikkaan lukemiin 10,5 ja irtosi maalisuoralla selvään voittoon. Ajaksi kirjattiin 6-vuotiaan ruunan uusi ennätys 13,0a.

“Ei siitä (kuolemanpaikalta) ole ikinä mukava ajaa, mutta sen vähän osasi aavistaa, kun luki tuota ohjelmaa, että niin siinä varmaan käy”, Harri Koivunen huomautti. “Aika hyvältä kyllä ruuna tuntui koko päivän, eikä siinä ollut sillai hädän päivää. Tietysti meitä auttoi, kun Juliet Ale ja Lily’s Star kamppaili vähän siinä alussa. Ehkä se vei kilpakumppaneilta vähän voimia, ja meillä oli ruuti kuivaa.”

Lily’s Star kesti toiseksi niukasti ennen Ranch Movie Staria, joka tuli toisesta ulkoa kiertelemättä. Sisällä kolmantena matkannut Real Red pysyi pussissa.

 

Toto5-5: Päätöskohteeseen saatiin rivin ainoa yllätys, kun suurimmalla numerolla kilpaillut Pelipiste kiersi kaikki. Se oli seitsemänneksi käytetyin merkki.

Ensimmäisellä takasuoralla taustalta reissuun lähtenyt Pelipiste pääsi kolmannen kaarteen alussa kärjen rinnalle, josta se puristi tasaisen varmasti ykköseksi tuloksella 26,9/2140 metriä.

“Vauhti hiljeni jotenkin sillai, että meinasi väkisin mennä edellä menevän yli, niin mun oli pakko kääntää se, ettei tule mitään vahinkoja”, Heli Kantonen-Heikkilä perusteli varhaista ratkaisuaan. “Tämä on kyllä ihan pätkänopeakin, mutta se jaksaa mennä myös pitkään kovaa. Ilmoitin sen seuraavaksi Forssaan. Siellä on vähän kova sarja, mutta katsotaan, miten se menee siellä kovassa lähdössä.”

Selvä suosikki Riipinen ajautui viidenteen sisälle, josta se pääsi vasta viimeisen kierroksen käynnistyessä toisen radan jonoon. Se hakeutui takasuoralle mentäessä ulommas, kiri takasuoralta jo neljättä rataa ja kipusi Pelipisteen tuntumaan toiseksi.

Sisällä toisena ja kolmantena matkannut Siinan Tähti sai tulla vapaasti kiertelemättä ja seurasi kolmanneksi, kun loppukaarteessa ohi mennyt Merran Jyske antoi loppuhetkillä selvästi periksi.

Puolimatkassa toisesta ulkoa kärjen rinnalle kiertänyt Verna-Illuusia pääsi pian vastuksetta keulaan. Se sai sitten painetta Pelipisteeltä ja oli jo alakynnessä, kun laukkasi maalisuoralle tultaessa.