TOTO65-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA ARVO

T65-1: 7 Galway Girl, 11,74%, 3,05 euroa

T65-2: 7 Taksvenla, 5,82%, 38,39 €

T65-3: 10 Nitro Diablo, 46,20%, 48,89 €

T65-4: 5 American Hero, 27,16%, 99,29 €

T65-5: 2 Dusktodawn Boogie, 21,99%, 207,10 €

T65-6: 2 Peanuts, 61,01%, 237,82 €

Vaihto: 119 279,50 €

Turun PM-ravien toinen päivä tarjosi Time Matchin SE-juoksun lisäksi muitakin loistosuorituksia.

Markku Niemisen valmennettava starttasi 2-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaaliin kolmosradalta. Ohjastajana toiminut Santtu Raitala suuntasi Time Matchilla keulapaikalle edenneen Zolamanin kantaan.

Kierros jäljellä pihtiputaalaiskuski pääsi nostamaan ohjastettavansa toisen radan veturiksi. Zolamani vastasi loppuun saakka sinnikkäästi, mutta Time Match vyöryi väkisin ohi viime metreillä. Voittoaika 15,6ake on kaksivuotiaiden lämminveristen täyden matkan uusi SE-tulos.

”Olen aivan fantastisen iloinen, ja olotila on aivan superia. Paistaa aurinko näköjään joskus risukasaankin”, ikionnellinen omistaja Ismo Haapanen nauroi.

”Olen antanut hevoselle lempinimeksi Kamu, ja jotenkin se sille tuntuukin. Sanoinkin hoitaja Riikka Lehdolle pesun ja dopingtestin jälkeen, että se on erikoista, että hevonen on noin cool, eikä näytä edes väsyneeltä.”

Kiitosta omistaja jakoi koko tiimille hevosen taustalla.

”Täytyy ylistää valmennusta ja Santun ajoa. Avaus oli niin kova, huhhuh. Ajattelin, että ryömivätkö ne maaliin. Kyllähän Santtu ammattimiehenä ilmeisesti tunsi, mitä pitää tehdä.”

Haapanen kertoi, että Time Match kisaa tänä vuonna vielä Lahden Jokimaalla Hevosenomistajapokaalissa, jonka jälkeen kausi on paketissa.

”Ilo ja kiitollisuus on suuri. Ilmakin suosi tänään, ja ilmeisesti rata oli tosi hienossa kunnossa. Edellytykset tällaiselle tulokselle olivat erinomaiset, kiitos Turulle siitä”, Haapanen lähetti terveiset radan suuntaan.

”Ainoa pulma nyt on, mihin laitan tämän kiertopokaalin vuodeksi.”

Niemisen tallin menestyksen täydensi kolmanneksi ravannut The Great Kemp.

Viime vuonna kriteriumin voittaneen Raskolnikov Fridon odotettiin tuovan lisää menestystä Niemisen talliin, mutta laukka pilasi oriin kisan 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun alkuerässä. Voittoon karkasi American Hero, joka kellotti valmentaja Pekka Korven ohjastamana komean voittoajan 12,5ake.

Nitro Diablo hurjana montéssa

Nitro Diablo oli musertavan ylivoimainen lämmiveristen montén Pohjoismaiden Mestaruudessa.

Vauhti oli alusta saakka kovaa. Ensimmäinen puolikas paineltiin Popen tahtiin 09,5-vauhtia. Niinpä voimistaan tunnettua Nitro Diabloa ohjastanut Janita Antti-Roiko teki jo aikaisessa vaiheessa ratkaisun, ja kierrätti ajokkinsa kolmannen radan kautta johtavan rinnalle jo ennen ensimmäisen kierroksen täyttymistä.

Janita Antti-Roiko ja Nitro Diablo olivat ylivoimaisia montén PM-kisassa.

Kärkikaksikko karkasi viimeisellä takasuoralla omille teilleen, eikä muilla ollut asiaa voittotaistoon. Nitro Diablo kukisti Popen vastarinnan 500 metriä jäljellä, ja karkasi maalisuoralla ylivoimaiseen voittoon. Pohjoismaiden Mestaruus irtosi ajalla 13,7ake.

”Sinänsä ihan hyvillä mielin, että se pysyi hyvin porukassa, ei jäänyt paljoa. Loppua se tulee aina hyvin”, Pia Huusari kertasi voittajahaastattelussa tunnelmiaan matkan aikana. ”Se tulee kärrylähtöjä menemään. Tietysti myös montéa ajetaan, kun se on näissä pärjännyt hyvin. Talvella ajetaaan kärrylähtöjä.”

2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa Dusktodawn Boogie hallitsi keulapaikalta. Saman tempun teki Peanuts viisivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa.