Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 9 Tir Du Caux, 4,00 euroa
Toto65-2: 8 Huimariina, 8,70
Toto65-3: 11 Sointu-Esteri, 24,50
Toto65-4: 6 Ice Wine, 184,40
Toto65-5: 4 Crossover, 350,60
Toto65-6: 9 Krampus, 482,30

Kuusi oikein voitto-osuus 482,30 euroa
Viisi oikein 16,10 e

Vaihto: 230 049,82 e.

 

Vermon hopeadivisioonakarsinta päättyi Iikka Nurmosen ohjastaman Tir Du Cauxin voittoon.

Kiihdytyksessä Santtu Raitalan ajokki Valle Streamline räväytti kärkipaikalle ohi sisäradan Sylvie De Vien. Olli Koivunen eteni kysymään paikkaa itselleen Shadow Of Brisbanen rattailla, mutta vetojuhdan paikka ei ollut tarjolla. Koivunen päätyi pelikansaa kohahduttaneeseen ratkaisuun: käänsi suursuosikin 3. sisälle, josta se ei saanut koskaan tilaisuutta voittaa.

“Näki ettei Santtu ollut keulapaikkaa luovuttamassa. Hevoselle tuli viimeksi niin kova juoksu, etten missään tapauksessa halunnut ajaa johtavan rinnalta. Hevonen olisi voinut voittaa siitä, mutta jatkon kannalta ei olisi ollut mitään järkeä ajaa siitä”, Olli Koivunen kertoi päätöksestään.

Valle Streamlinen keulataktiikka petasi voiton 2. ulkona juosseelle tallikaveri Tir Du Cauxille. Antti Ojanperän valmentama täryjyrä peittosi loppusuoran kiritaistossa Tommi Kylliäisen suojatin Victory Pilotin.

Tir Du Caux voitti kilometriajalla 14,5a / 2100 metriä. Iikka Nurmosen ajokin voitto oli tälle vuodelle toinen.

Tir Du Caux oli lähdön kakkossuosikki peliprosentilla 24.

Victory Pilotin jälkeen kolmanneksi kiri Riina Rekilän kannustama Zatopek Hoss.

Toto65-2: Tammatähdessä ei jäänyt parhaasta epäselvyyttä.

Kiihdytysvaihde oli varsin sekava, kun paalun tammoista melkein jokainen sortui laukalle. Nopeasti raville selvisi Tapio Perttusen ajama Sarsis, joka eteni vetämään tammajoukkoa. Voittomatsiin siitä ei kuitenkaan ollut.

Olli-Pekka Holopaisen tällä kertaa kuskaama Taruntuuli lähti vetämään kolmannen kirijonoa ja perään ankkuroitui loukkaantumistauolta palannut Huimariina. Ari Moilanen herkutteli Johanna Sianojan valmentaman tamman kanssa selässä loppukaarteeseen asti. Maalisuoralla Huimariina lipuin oikein helposti voittoon.

“Tauko oli tietysti pitkä, koitin nätin reissun antaa, ja nähdään missä mennään. On tämä vaan huikea hevonen! Tuli ihan rullaamalla ohi noista”, Moilanen kehui ajokkiaan.

Huimariina oli suosikki peliprosentilla 32.

Henri Bollströmin ajokki Laksin Lyyti rutisti kakkostaistossa paremmin ohi Taruntuulen.

Toto65-3: Kylmäveristen tasoitusajon vuoro.

Teemu Okkolin painui Ohikiitävän rattailla kärkeen, mutta pian takamatkalta lähtenyt Camassi hehkutti Sami Vehviläisen käsistä keulaan. Valjakko johti pitkään, mutta parhaiten loppua rynnisti rikospaikalleen palannut tammikuun yllättäjä Sointu-Esteri, joka ehti vielä hallittuun voittoon.

Sointu-Esteri oli 11 prosentillaan kolmossuosikki.

Toto65-4: Myös toinen kierroksen suurista suosikeista kaatui.

Iikka Nurmosen ajama El Dirtyman jäi aluksi taivaltamaan toiselle ilman vetoapua. Pian 73 prosenttia pelattu megasuosikki peruutettiin parijonoon hännille, joten lähtö oli sen osalta käytönnössä ohi.

Ari Moilasen ohjastama Ice Wine ravasi keulassa, jossa sai vetää rauhassa. Se irtosi muista lopulta oikein varmasti.

“Sai ajaa haluamaansa vauhtia, hevonen rauhoittui hyvin. Se oli parempi kuin viimeksi. Silloin ei viimeistely ollut mennyt, kuin valmentaja olisi halunnut”, Moilanen paljasti Leo Mönttisen valmennettavasta.

Ice Wine oli yllättäjä 7 prosentin kannatuksella.

Toto65-5: Ylisarjassa helppoon voittoon.

Ari Moilanen pyrki kovasti jo kolmanteen voittoonsa illan aikana, mutta keulaan päräyttäneen Finn McCoolin veto ei kestänyt perille.

Hannu Torvisen ajama Crossover sai maukkaan reissun 2. ulkona ja lepatti siitä hallituun voittoon.

“Ajettiin kavereista ohi, niin tuli heikko hetki, tuntui kestääkö veto loppuun asti, mutta voitti oikein helposti”, Torvinen selosti lopun tapahtumia.

Crossover oli kakkossuosikki (30 %).

Santtu Raitalan ajama Cinderella Hoss lopetti toiseksi, Pertti Puikkonen oli Toocan kanssa kolmas.

Toto65-6: Moilaselle kolmas Toto65-voitto.

Lähdössä pidettiin reipasta vauhtia avauslenkin ajan. Ari Moilanen iski sitten Krampuksen kanssa eteenpäin ja pääsi etenemään keulaan kirilenkille lähdettäessä. Se piti siitä oikein varmasti perille.

“Aika raju aloitus oli lähdössä. Kun vauhti hiljeni, ajattelin, että ajetaa vaikka johtavan rinnalle. Päästiin keulaan, sen jälkeen oli helppoa”, Moilanen myönsi.

Krampus oli päätöskohteen suosikki prosentein 27.