Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 7 Titlemania, 4,00 euroa
Toto76-2: 4 Pauhis, 7,70
Toto76-3: 5 Boulder Luke, 54,10
Toto76-4: 3 Hissun Aarre, 81,30
Toto76-5: 11 Ida’s Owen, 271,90
Toto76-6: 3 Camri, 313,30
Toto76-7: 6 Midnight Hour, 336,60

Seitsemän oikein -voitto-osuus 336,60 euroa.
Kuusi oikein 8,40.

Isto Kuisman valmentama Titlemania ei välittänyt yhdeksän kuukauden tauosta, vaan nappasi Joensuussa voiton.

Viisivuotias Titlemania kilpaili enintään 5000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Hannu Torvinen hankki heti alussa ruunan rattailla edun kovimpiin kilpakumppaneihin, kun lasketteli keulapaikalle.

Titlemania ja Torvinen saivat lopussa kovan haasteen Wasa Windyltä ja Aleksi Kytölältä, mutta ruuna piti pintansa perille saakka.

”Ulkoa pääsee paremmin liikkeelle kuin keskeltä rataa, joten pääsimme helposti keulaan”, Torvinen kertoi voittajahaastattelussa.

Valmentaja Isto Kuisma oli tyytyväinen suojattinsa kauden avaukseen.

”Ruuna näytti yllättävän hyvälle: rennolle ja puolitehoiselle, jollaiselle tässä vaiheessa kuuluukin.”

Titlemania on voittanut nyt uransa kuudesta kilpailusta viisi. Ruunan voittotulos Joensuussa oli 17,7a / 2100 metriä.

Ensimmäinen Toto76-kohde pääsi radan kunnostustöiden takia matkaan yli puolitoista tuntia myöhässä. Hannu Torvinen otti kantaa vallitseviin rataolosuhteisiin.

”Rata on parempi, mutta epätasainen ja vähän joka paikassa on heittoja.”

Toto76-2: Enintään 20 000 euroa tienanneiden kylmäveristen ryhmäajossa nähtiin väkevä suoritus.

Olavi Nisonen juuttui suojattinsa Pauhiksen kanssa johtavan rinnalle, mutta Pauhis ei ollut paikasta moksiskaan. Ori runnoi varmasti kärkeen ratkaisumetreillä.

”Tiesin, että kyllä tämä voittaa”, Nisonen oli luottavainen vaativasta juoksupaikasta huolimatta.

”Ulkopuolella olevalle hevoselle tämä ei oikein ymmärrä vastata. Jotain lappuvirityksiä pitää miettiä, jos vastaava tilanne tulee jatkossa eteen”, Nisonen suunnitteli.

Lähdössä toiseksi kiri Mika Forssin kuskaama Untero. Kolmas oli keulasta Tuomas Pakkasen ohjastama Issakan Pouta.

Toto76-3: Heikki Mikkonen taiteili Boulder Luken namupaikkaan 2. ulos suosikki Not A Cluen taakse.

Valjakko säntäsi kiriin maalisuoralla ja irtosi helposti enintään 20 000 euroa ansainneiden ryhmän voittoon. Voitto oli hevosen kauden ensimmäinen ja uran viides.

”Kouvolan viime startti meni mönkään. Rata oli siellä aika pehmyt, joten jalka vissiin upposi vähän rataan, niin tuli laukka”, Boulden Luken omistaja Jenni Oinonen kertoi miksi menestystä ei tullut vielä viime kilpailussa.

Maalilinjan toisena ylitti Jukka-Pekka Kauhasen ajokki Johnny Dahlia, mutta se hylättiin murtautumisesta. Hopeasijan peri Sami Vehviläisen ajokki Sir Robert. Kolmas oli Not A Clue Tuomas Pakkasen käsistä.

Toto76-4: Tuomas Pakkanen latasi Hissun Aarteen kanssa alussa keulaan, eikä kaksikko missään vaiheessa luopunut paikastaan kylmäveristen tasoitusajossa.

Hissun Aarre voitti tuloksella 27,6 / 2100 metriä. Ykköstila oli ruunalle jo kolmas peräkkäinen.

”Tämä talvi on ollut hevoselle hyvä, se on venynyt tilanteen mukaan”, Pakkanen kehui ajokkiaan.

Eilen Kaustisella kakkossijan napannut I.P. Sankari oli Teemu Okkolinin käsistä myös Joensuussa toinen. Jouko Tarvainen jäi tiukassa kakkoskamppailussa Hevillän kanssa kolmanneksi.

Toto76-5: Heikki Laakkonen otti silmäteränsä Ida’s Owenin kanssa muilta luulot pois heti alkumatkasta. Kaksikko päräytti pitkän matkan tasoitusajossa kyselemättä keulaan hallitsemaan tapahtumia.

Viimeisellä takasuoralla Laakkonen löi kaasun pohjaan ja teki eroa muihin. Veikko Tolkkisen valmentama Steel Anemone pyrki loppukaarteessa haastamaan keulahevosta, mutta Ida’s Owen voitti lopulta oikein varmasti.

”Hieno esitys, hevonen on kunnossa kato”, Laakkonen latasi lähdön jälkeen.

Viisivuotiaan Ida’s Owenin voitto oli jo uran 17.

Toto76-6: Karjalainen-ajosta odotettiin Camrin ja Polaran kaksintaistelua. Kamppailu vesittyi, kun Polara laukkasi ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta ja putosi takajoukkoihin.

Camri puolestaan matkasi keulapaikalla, avasi 20,0-vauhti ja lopetti 21,0-kyytiä. Orin voiton myötä Tuomas Pakkasesta tuli illan kolmoisvoittaja.

Toinen oli Jani Ruotsalaisen ajokki Diktaattori, kolmas Tapio Perttusen kuskaama Vektorin Maine.

Toto76-7: Päätöskohteessa nähtiin lopussa kesäisiä vauhteja, kun tauolta palannut Midnight Hour sai hölkkäillä keulassa haluamaansa tahtia ja löi lopussa kaasun pohjaan. Rinnalla polkenut Vilar Lake haastoi Henri Bollströmin kannustamana keulahevosen tosissaan, mutta Midnight Hour irtosi 07,5-lopetuksessa varmasti voittoon.

”Suoran puolivälissä tuntui, että meneekö kaveri ohitse, mutta ruuna alkoi sitten itse vastata”, Midnight Hourin ohjastaja Iikka Nurmonen kertoi.

Vilar Laken jälkeen kolmantena maaliin tuli Bazire Brodde ja Terho Rautiainen.