Yllättäviä käänteitä sisältänyt Ruunaruhtinas-kilpailu päättyi Ylivieskassa hallitsijan voittoon, kun Antti Tupamäen ajama Polara oli paras sunnuntain 2600 metrillä ja nousi lauantain kuudennelta sijalta kärkeen myös yhteisajoissa.

Avauspäivänä voimiaan jo ennen hyväksyttyä starttia kuluttanut Polara säästi energiansa tällä kertaa oikeaan kohtaan ja vei 2600 metrin matkalla kymppitonnin ajalla 25,8a. Kokonaiskilpailun voitosta tuli lisäksi 5000 euroa sekä Finntackin kilpakärryt.

Lämmittely ei vielä lupaillut varmaa menestystä, kun suunta oli edelliseltä päivältä käytännössä päinvastainen.

“Siinä se oli tosi haluton, ja vähän joutui käskemäänkin”, Antti Tupamäki paljasti. “Ehkä se oli parempi, kun se eilen alleajossa kaksi kierrosta käytännössä vei tuossa. Paras olisi, kun se keskitie siitä väliltä löytyisi, mutta nyt se oli kumminkin hyvä, vaikka olikin vähän laiska.”

“Kengät riisuttiin, ja oli vetolaput. Niissä oli ehkä yksi avain voittoon. Se suosi, että siellä tuli niitä välispurtteja paljon ja Pyörylän Paronilla oli huono tuuri, kun laukkasi. Sitten tuli kyllä aika ahtaisiin rakoihin ajamisia, ja vauhti pysähtyi varmaan 50:een välillä. Vähän oli tilanteita, mutta onneksi siinä ei kenellekään mitään käynyt.”

“Koitin sitten ajaa vaan täyttä viimeisen puolikkaan, kun kiskaisin ne laput siinä. En sen paremmin seurannut, että missä ne muut tuli, mutta musta näytti, että ne jäi kyllä ihan tarpeeksi kauas.”

Tupamäki omistaa Petteri Salosen kasvattaman Polaran yhdessä Janne Tiaisen kanssa. Polara on nyt 9-vuotias. Se on kilpaillut 89 kertaa, voittanut niistä 41 ja kerännyt palkintorahoja 437 943 euroa.

“Nyt sitä osaa arvostaa paremmin ja tuntuu tosi hienolta, kun on ollut pieniä vastoinkäymisiä”, Janne Tiainen huomautti.

Lisää lähdöstä sekä muista Toto65-kohteista seurantajutussa.