Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 6 Top Of The World, 1,50 euroa
Toto76-2: 1 Spade Ace Frido, 4,60
Toto76-3: 8 Välähdys, 6,30
Toto76-4: 1 T.T Avot, 17,90
Toto76-5: 2 Benjamin Evo, 55,90
Toto76-6: 1 Ida’s Owen, 222,20
Toto76-7: 2 2 I’m Just A Sund, 2344,60

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2344,60 euroa
Kuusi oikein 28,60

Juuso Holttisen valmentama Top Of The World vei nimiinsä Vermon derbyravien kultadivisioonan.

Kesäkuussa Killerin Eliitin yllätysvoittoon kirinyt Top Of The World palasi kultakantaan Vermossa, kun keskiviikkoisen kolarin jälkeen ohjastustehtäviin palannut Hannu Torvinen tarjosi ajokilleen tarkan reissun.

Kuusivuotias Top Of The World aloitti johtavan rinnalla, mutta sai vauhdin laskettua hölkkätahtiin Express Duon ja Santtu Raitalan selän eteensä. Hannu Torvinen sai herkutella ajokkinsa kanssa siinä loppusuoran alkuun saakka, jolloin alkoi vauhdikas kiri.

Top Of The Worldin loppuveto erottui porukasta lopulta selvästi, vaikka lopetus oli 09,0-vauhtinen.

“Hevonen oli tänään huippuhyvä. Se tuli varsinkin viimeiset 150 metriä hienosti ja irtosi muista tosi helposti”, Torvinen kiitteli.

“Oli jo hieno fiilis lämmittää ensimmäistä hevosta. Tunsin, että pystyn ajamaan kilpaa tänään. Se oli iso juttu”, Torvinen kertoi voinnistaan kysyttäessä.

Kultadivarin voittoon tarvittiin tulos 13,4a / 2100 metriä.

Keulassa vetänyt Seabiscuit kesti Jukka Torvisen kannustamana toiseksi ennen ulkoa kirinyttä Åby Stora Pris -sankaria Midnight Houria ja Iikka Nurmosta.

Toto76-2: Keulavoittajan vuoro.

Keväällä viisi voittoa putkeen napsinut Spade Ace Frido ei ollut onnistunut viime juoksuissaan, mutta nyt asiaan tuli kerralla korjaus Ragnar Moringin muistoajossa.

Ari Moilanen piti ajokkinsa kanssa keulapaikan sisäradalta ja veti lähtöä oikein varmoin ottein maaliin saakka voittotuloksella 14,1a / 2100 metriä.

“Spade Ace Fridolla on ongelmia terveyden kanssa ja niiden kanssa painitaan. Muutamassa starttissa maalisuora oli ollut vaikeaa, joten jännitettiin tuleeko se tällä kertaa maaliin saakka”, Spade Ace Fridon valmentaja Reetta Eve jutteli.

Sisärata veti lähdössä. Johtavan takana juossut Empire Shark otti hopeaa, Rainbow Geronimo oli Tommi Kylliäisen kanssa kolmas.

Toto76-3: Tähtisprintteri oli Välähdyksen heiniä. Lue tästä juttu lähdöstä.

Toto76-4: Huippu- vs. tähtidivisioonakarsinta oli suosikin hallintaa.

Paussilta palannut T.T. Avot oli alussa niin paineissaan, että haparoi ja menetti keulapaikan. Ari Moilanen ajoi pätkänopean hevosen kuitenkin keulaan toisella puolikkaalla.

T.T. Avot hallitsi varmasti maaliin saakka, vaikka Pauhis pyrki rinnalla parhaansa mukaan haastamaan. T.T. Avotin voittotulos oli 24,8 / 2100 metriä.

Pauhis oli Olavi Nisosen kanssa toinen, Seppo Markkula Pertturin kanssa kolmas.

Toto76-5: Benjamin Evo vei Derbyn. Tästä lukemaan juttu aiheesta.

Toto76-6: Keulavoittajan vuoro hopeadivisioonakarsinnassa.

Joni-Petteri Irri sai torjuttua alussa katapulttiavaaja Grainfield Oliverin ja Jukka Torvisen. Se ratkaisi pelin, sillä Ida’s Owen hallitsi varmasti maaliin ennen Grainfield Oliveria. Zeus Kemp oli Hannu Torvisen kanssa kolmas.

Toto76-7: Pronssidivisioonakarsinnassa mentiin huikua.

Juiceman revitti alussa kolmatta eteenpäin ja eteni lopulta keulaan. Kierros mentiin täydellä matkalla peräti kymppiä!

Juiceman kesti upeasti maaliin, mutta tuoreet voimat veivät kirkaimmat mitalisijat.

Tommi Kylliäisen ajokki Edlance oli pitkään kiinni voitossa, mutta Olli Koivunen sanoi I’m Just a Sundin rattailla viimeisen sanan.

I’m Just a Sund voitti hirmutuloksella 12,1a / 2100 metriä.