Historian ensimmäiset Lumiravit-voittaja ovat Tosi-Jänkä ja Kari Venäläinen. Kävijämäärä ylitti odotukset.

Viime vuonna Cityraveissa Helsingissä lämminveristen kilpailussa ohjastanut Kari Venäläinen uusi tänään menestyksensä. Kaivopuistossa Order By Bossin kanssa voiton vienyt Venäläinen nautti tänään suomenhevoslähdön voitosta Tosi-Jänkän kanssa Lumiraveissa.

“Minusta on näköjään tullut erikoislähtöjen erikoismies”, Venäläinen veisteli pilke silmäkulmassa.

Monituhatpäinen yleisö hurrasi ja kannusti jokaista valjakkoa lumisateen keskellä ja ilmassa oli ehdan kilvanajon tuntua. Tosi-Jänkälle voitto tuli lopulta helposti, kun finaalissa vastustaja Etupassi laukkasi alkumetreillä ja jäi taa. Neljä hevosta Lumiraveihin tuoneen Bella Varjosen Enriko ja Kiirilla olivat kolmas ja neljäs.

“Mentiin ravia niin lujaa kuin päästiin, ja sitten keskityttiin pysähtymiseen. Kun numero lyödään selkään, herää kilpailuhenki, vaikka muuten tunnelma on koko päivän ollut rento.”

Tosi-Jänkän valmentaja ja omistaja Reijo Ranne sai pääpalkintona Customin kärryt, ja Venäläisellä ohjastustehtävät jatkuvat huomenna Feast Your Eyesin puikoissa.

“Sekin on nopea lähtemään, ja samalla taktiikalla mennään kuin Tosi-Jänkän kanssa. Täysillä. Nämä ovat hienoja näytöksiä lajin puolesta.”

 

Triolet vierellään omistajat Jaakko Vainio ja Katariina Raistakka, valmentaja Annika Vainio ja edessä ohjastaja Miia Myllymäki. Kuva: Ada Pykäläniemi

Triolet vierellään omistajat Jaakko Vainio ja Katariina Raistakka, valmentaja Annika Vainio ja edessä ohjastaja Miia Myllymäki. Kuva: Ada Pykäläniemi

Myös alkuiltapäivästä pidetty montékilpailu keräsi radan reunan täyteen yleisöä. Ensimmäisiksi voittajiksi julistettiin Triolet ja Miia Myllymäki hurjalla voittoajalla 04,2. Valjakko vei finaalin ylivoimaisesti, vaikka Extreme Luca ja Margot Schlesier antoivat hyvän vastuksen hopeasijalla. Kolmanneksi kiihdyttivät Important Matters ja Janita Antti-Roiko.

“Ainutlaatuinen juttu, jännitti aivan valtavasti”, Myllymäki nauroi ja tuuletti taputtavan yleisön edessä. “Triolet on tosi nopea lähtemään ja tämä oli meidän kevään tavoite.”

Iloisen ohjastajan ääni tärisi, mutta silkasta ilosta.

“Huomasin hidastuspaikalla, että olin pidättänyt hengitystäni koko ajon ajan. Nyt purkautuu kaikki.”

Lauantain osalta Lumiravit olivat suuri menestys ja asiat sujuivat pääasiassa hyvin. Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiolan ilmoittama kävijämäärä oli 28 000.

Tapahtuma jatkuu huomenna sunnuntaina.

Lauantain voittajat

Suomenhevoslähdön tulokset:

 1. Tosi-Jänkä /Kari Venäläinen
 2. Etupassi /Marko Heikuri
 3. Enriko /Riina Rekilä
 4. Kiirilla /Tuomo Ojanperä

 

Lämminveristen montélähdön tulokset:

 1. Triolet ja Miia Myllymäki
 2. Extreme Luca ja Margot Schlesier
 3. Important Matters ja Janita Antti-Roiko
 4. Wannacmyguns ja Malin Kullberg

 

Ponilähdön tulokset:

 1. Alba Salma /Eerika Harala
 2. Bernoban Pepper /Riia Laine
 3. Smedens Jon Bon Jowi /Iida Lind
 4. Alfurin Norbert /Pinja Rönni