Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 11 Golda Paris 5,99 %, 1,20 e

Toto76-2: 8 A.T. Veeti 4,04 %, 27,60 e

Toto76-3: 6 Double Boost 33,80 %, 97,70 e

Toto76-4: 14 Larvan Hurmos 23,84 %, 336,60 e

Toto76-5: 12 Ypäjä Hereiam 11,68 %, 1557,60 e

Toto76-6: 4 Victory Bonsai 2,54 %, 37607,20 e

Toto76-7: 2 Costello 49,33 %, 37607,20 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 37607,20 euroa

6 oikein 788,00 euroa

 

Vaihto 446 907,90 euroa

Powerparkin radalla Härmässä ravattava Toto76-kierros käynnistyi lämminveritammojen tulisella maililla, jossa takasuoralla viidennestä parista kiriinsä lähtenyt Golda Paris jyräsi kärkihevosten väsyessä varmaan voittoon.

Viidenneksi eniten pelattu Golda Paris teki ennätyksensä 12,7a, jossa parannusta aiempaan oli kuusi kymmenystä.

“Tamma on kyllä aika mahtava nyt”, Riikka Lehdon valmennettavaa ajanut Jukka Torvinen kiitteli. “Saatiin sinällään aika suotuisaa juoksua, kun ei jouduttu ihan alkurevitykseen ja saatiin tullaan selissä. Kun suoralle kaarruttiin, tamma lähti tosi hienosti spurttaamaan ja tuli kovaa maaliin. Tosi helppoa oli. Se kuuluu näköjään näihin lähtöihin, ja sillä tavalla on kyllä siihen uskottukin, että se tänne nousisi.”

Twigs Voici kipusi Golda Parisin perässä hänniltä toiseksi. Lähdön suosikki Unbelievable AS joutui kiertämään kaarteen kolmatta rataa, ennen kuin pääsi johtoon avanneen Free Men rinnalle. Italialaisvieras painui loppukaarteessa keulaan ja runnoi  rehdisti loppuun saakka, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Free Me antoi pahoin periksi.

 

Toto76-2: Rivi jatkui yllätyksellä, kun viidenneksi eniten merkitty A.T. Veeti piti kovan suosikkikaksikon takanaan.

Kasipaikalta hyvin lähtenyt A.T. Veeti mahtui kaarteessa pujahtamaan johtopaikan pitäneen Ekosanin taakse, josta Juha Länsimäki käänsi sen toisen kaarteen alussa kuolemanpaikalle.

“Hevonen on kyllä huippukunnossa, mutta tuo paikka ja kivenkova vastus, niin pikkaisen oltiin matalalla profiililla”, Juha Länsimäki kertoi. “Se lähti kuitenkin niin hyvin, että kilpaa lähdettiin ajamaan. Tämä on vapaalta radalta selvästi paras, ja se oli meille hyvä paikka. Veeti tuntui viimeiseen kurviin mentäessä niin hyvältä, että rupesi toiveet nousemaan. Tämä on sellainen, ettei se tee isoa eroa, mutta voitto oli kyllä varma.”

Juha Länsimäelle päivän toisen voiton tuonut A.T. Veeti ravasi 2100 metriä aikaan 24,6a. Sitä valmentaa Pasi Teini.

Suosikiksi pelattu Vaellus nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannesta parista selässä kolmannelle radalle, iski loppukaarteen puolivälin jälkeen vapaalle radalle ja tuli ihan hyvin, muttei pystynyt vakavasti haastamaan A.T. Veetiä. Se jäi lopulta kolmanneksi, kun perässä kiertänyt Lissun Eerikki puristi viimeiset metrit hitusen paremmin ja nousi toiseksi.

 

Toto76-3: Kati Lindsbergistä tuli valmentajana päivän tuplavoittaja, kun Double Boost onnistui suosikkina.

Kaarteen kolmatta rataa kiertänyt Double Boost pääsi takasuoralla etenemään vastuksetta johtopaikalle, sai vetää sitten täysin rauhassa ja piti muut vaikeuksitta kurissa. Ajaksi kirjattiin 15,9a/2100 metriä.

“Kyllä hevonen voitti tosi helposti”, ohjastaja Santtu Raitala vakuutti. “Kati on porukoineen taikonut hevosen hienoon kuntoon, ja se on pitänyt sen kunnon tosi hyvin yllä. Tämä oli mukava startti, kun nyt ei ainakaan joutunut antamaan parastaan.”

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Strait Iron tyytyi matkalla maltilliseen menoon ja piti 12,5-lopetuksessa voittajaa uhkaamatta toiseksi ennen perästään viimeisen kierroksen käynnistyessä kolmannelle radalle noussutta Like Youta. Suosikille johtopaikan luovuttanut Tessa’s Devil putosi lopussa hieman tuntumasta.

 

Toto76-4: Takamatkalta heti eteenpäin ajanut Larvan Hurmos pääsi kaarteen jälkeen kolmannelta radalta toiselle ja jatkoi pian alussa johtopaikan vallanneen suosikki Kaarnaliin rinnalle.

Jouni Miettisen valmentamaa Larvan Hurmosta ajanut Ari Moilanen piti tempon tasaisen kovana, ja se palkittiin viimeisellä satasella, kun toiseksi eniten merkitty Larvan Hurmos väänsi suosikista yliotteen.

“Ajattelin, että ajaa just sillai, kuin tuo hevonen on parhaimmillaan”, Jouni Miettinen kehui Ari Moilasen suoritusta. “Jos se menee keulaan, se alkaa kattelee siinä. Se ei keskity siinä, ja sitten se on helppo yllättää. Se oli tiistaina Tampereella, ja haettiin just sitä starttia siitä alle, ja kyllähän se tuntui kivalta, kun Aku luovutti ohjat ja sanoi, että oli hevonen tosi hyvä.”

Larvan Hurmoksen ajaksi 2120 metrin matkalla tuli 24,3. Kaarnalii oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen, ja toisen radan jonosta takasuoralla kiertelemättä kolmanneksi edennyt Wauhti seurasi kärkiparin tuntumassa kolmanneksi paljon ennen muita.

 

Toto76-5: Kolmen kilometrin kisa palautettiin kerran. Ryhmälähdössä toisesta rivistä lähtenyt Ypäjä Hereiam pääsi hyväksytyssä yrityksessä hyviin asemiin toiselle radalle, mutta ohjissa ollut Iikka Nurmonen teki ensimmäisellä takasuoralla rohkean ratkaisun ja ajoi voimalla kohti kärkeä, jonne valjakko pääsi toisessa kaarteessa.

“Saatiin paljon parempi lähtö toisella yrityksellä”, Iikka Nurmonen paljasti. “Ekalla lähdin turhan varovasti ja kerkesin siinä vetää jo korvatkin auki, kun hevonen oli niin laiska. Toiseen yritykseen hevonen oli terävänä, ja päästiin hyvin liikkeelle.”

“Jonkun aikaa mietin ekalla takasuoralla, että lähdenkö ajamaan eteenpäin, mutta ajattelin, että joku huippuhevosista tekee sen ja ollaan me se ensimmäinen ja koitetaan päästä keulaan asti. Riskejä on otettava. Hevonen ei ole ainakaan montaa kertaa juossut pitkää matkaa, ja se oli vähän innokas. Oikein hyvä fiilis oli kuitenkin. Se oli viimeisessä kurvissa periaatteessa täysissä voimissa, ja kun lähdin ajamaan alta pois, hevonen lähti hyvin.”

Antti Ojanperän valmentama Ypäjä Hereiam oli tasaisesti pelatussa lähdössä viidenneksi käytetyin merkki. Sen ajaksi 3100 metrillä tuli 15,5a.

Kiihdytyksessä johtoon edennyt suosikki Celebrity Lane joutui luovuttamaan paikan jo kaarteessa Obrigadolle ja juoksi sitten jatkossa jonossa kolmantena. Se mahtui päätöskierrokselle lähdettäessä kuitenkin nousemaan toiseen ulos, sai tulla vapaasti ja työntyi voittajasta hieman jääneenä toiseksi.

Kolmannessa kaarteessa viidennestä ulkoa iskenyt Still Loving You eteni takasuoran aikana kuolemanpaikalle, josta tsemppasi kolmanneksi.

 

Toto76-6: Lämminveristen avoimen mailin suosikkina startannut italialaistamma Peace Of Mind oli lähes 70-prosenttisesti merkittynä koko kierroksen luotetuin kilpailija, mutta sen mahdollisuudet menivät jo lähtöauton takana tulleen laukan myötä.

Tilanteen hyödynsi parhaiten viidenneksi eniten peliä kerännyt Victory Bonsai, joka nousi takasuoralla kiriin kolmannesta parista ja puristi vauhtijuoksussa 20000 euron voittoon Powerparkin rataennätyksellä 11,7a.

“Tuli syötyä pohjille, niin meinasi tulla ylös tuossa loppusuoran puolivälissä, mutta aijaijai, tulipa aurinkoinen juhannus kuitenkin”, osaomistaja Iivo Niskanen riemuitsi.

“Päästiin tosi hyvään juoksupaikkaan, ja se meni meidän kannalta paremmin kuin hyvin”, voiton ajanut valmentaja Marko Hakkarainen kertasi. “Takaa lähdettiin, ja jotenkin ajauduin siinä vielä neljännelle radalle, että hevonen joutui tekemään kaiken raskaimman kautta, mutta täytyy kyllä olla tyytyväinen, että tuollaisen hevosen on saanut talliin. Tämä oli pitkään alamaissa eikä mennyt kykyjään vastaavalla tavalla, että on saatu kuitenkin nousemaan siihen malliin, mitä sen pitäisi olla. Se antaa uskoa siihen omaankin tekemiseen.”

Uloimmalta paikalta lujaa lähtenyt Starzinner eteni kaarteeseen mentäessä johtoon avanneen Workout Wonderin rinnalle ja piti tempon hyvänä, kun kärkipaikka ei ollut tarjolla. Avauspuolikas taittui 1.08,5:n lukemiin ja täysi kierros kympin pintaan. Starzinner hankki yliotteen Workout Wonderista, mutta vauhti tuntui senkin jaloissa ja kakkossija oli lopulta loistosaavutus.

Toisen radan jonosta loppukaarteessa sujuvasti Victory Bonsain perään päässyt Express Duo työntyi tasaisesta rintamasta kolmanneksi ennen toisesta ulkoa vapaasti tullutta D.D.’s Hitmania.

 

Toto76-7: Selvä suosikki Costello juoksi Nordic Kingissä sille tutuksi käyneellä paikalla toista rataa ilman vetoapua. Vastus oli tämän vuoden parasta luokkaa, mutta Costello jyräsi jälleen ensimmäisenä maaliin ja kuittasi 50 000 euron jättipotin mailin matkalla rataennätyksellä 19,3a, joka oli 9-vuotiaan oriin ensimmäinen 1.20-rajan alitus.

Rajussa kiihdytyksessä johtopaikan peräänsä pudottanutta Lome Bragea vastaan pitänyt Välähdys kamppaili Costellon sisäpuolella toiseksi niukasti ennen neljännestä ulkoa vahvasti kirinyttä Månprinsen A.M.:ää.

 

Lue lisää päivän päälähdöstä täältä.