Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 2 Troopers 15,58 %, 9,27 e

Toto4-2: 6 Olly Jumper 19,42 %, 23,88 e

Toto4-3: 6 Vikkeer 14,04 %, 72,72 e

Toto4-4: 2 Edward Ale 17,56 %, 175,48 e

 

Vaihto: 62 095,60 euroa

Yli 72-prosenttisesti pelatun M.T.Master Donin osakkeet olivat korkealla, kun se pääsi revittelemättä johtoon ja sai määrätä tahdin, mutta Seinäjoen torstainelkun pankki kaatui toista rataa jyränneen Troopersin toimesta.

Toto4-1: Vauhti kiihtyi kolmannella puolikkaalla 14,5:n lukemiin, jota M.T.Master Don näytti menevän omasta halustaan. Siitä suursuosikki ei kuitenkaan pystynyt enää kiristämään, ja pikkuhiljaa tuntumaan tullut Troopers vyöryi maalisuoralla selvästi edelle.

Markku Hietanen ajoi Jouko Paavolan valmentamaa 4-vuotiasta ruunaa, joka on voittanut tällä kaudella jo yhdeksän kertaa. Se oli nyt toiseksi pelatuin ja kuittasi tonnin voiton ajalla 16,7a/2100 metriä.

“Nyt oli hieno juoksu”, Markku Hietanen ylisti. “Kyllä se on tehnyt niitä täällä monta muutakin, kun tämä tykkää ohittaa lopussa. Se oikein nauttii siitä. Olen tätä nuoresta opettanut, ja siitä se on sitten mennyt eteenpäin.”

Toisesta parista ulkoa välillä jo hieman jäänyt Caakao puristi rehdisti perille ja ehti vielä aivan M.T.Master Donin tuntumaan kolmanneksi.

 

Toto4-2: Johtoon kiiruhtanut Olly Jumper veti mailin kisaa maaliin asti. Voitto jouduttiin kuitenkin varmistamaan maalikameran avulla, sillä loppukaarteessa toisesta ulkoa iskenyt Feeling Glory ylitti linjan lähes samaan aikaan.

“Alussa varsinkin oli vähän turhan terävänä”, ohjastaja Hannu Hietanen paljasti. “Viimeksi tuli laukka, kun menin liian aikaisin auton perään ja hevonen hermostui siellä. Muuten ei kyllä normaalisti laukkaa ollenkaan. Tällä on kyllä hyvät askeleet, kun kaikki menee hyvin.”

Katja Luoman valmentama Olly Jumper voitti viime kaudella kolmesti, mutta tälle kaudelle voitto oli 5-vuotiaalle ruunalle ensimmäinen. Se oli kuitenkin toiseksi pelatuin. Ajaksi kirjattiin 17,8a.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Feeling Flash puristi kolmanneksi ennen voittajan takaa jäänyttä Laser Jetiä.

Queen It laukkasi hylkäykseen heti alussa. Myös suosikki Grande Amour otti lähtöhetkellä melko pahan laukan. Se sai muut vielä melkein kiinni, mutta pilasi loppukaarteessa sitten uuteen laukkaan.

 

Toto4-3: Hietasten dominanssi jatkuu, kun Markun jälkeen voitti Hannu ja sitten toinen poika Heikki Hietanen, joka luotsasi Vilho Harjun Vikkeeriä.

Juoksuradalta johtoon avannut Vikkeer sai toisella kierroksella tiukan haasteen toisesta ulkoa rinnalle kiertäneeltä Siinan Tähdeltä, joka vaikutti saavan jo otettakin.

Siinan Tähti haki maalisuoralle tultaessa hieman ravirytmiään, mutta tuli vielä voittotaistoon, josta laukkasi reilut sata metriä ennen maalia.

“Tiukkaa oli, mutta Hannulla sitten lopuksi laukkasi siitä. Tämä vastaili siinä kyllä hyvin”, Heikki Hietanen kuvaili ratkaisuhetkiä. “Nyt on ravi parempaa. Tämä on aivan hyvä hevonen kyllä muuten. Kesällä mennään niin kovaa, ettei aivan riitä vauhdit, kun ravi ei ollut aivan vireessä.”

Vasta kuudennen starttinsa tällä kaudella tehnyt 9-vuotias Vikkeer saavutti toisen voiton kolmanneksi pelatuimpana ajalla 30,5/2100 metriä.

Lähdön suosikki Hipatsu lähti etusuoralla viidennestä ulkoa reissuun ja sai eteen kankean alun jälkeen kolmanteen ulos päätyneen Pankerin. Hipatsu käänsi takasuoralla vapaalle radalle ja rymisteli tasaisen vahvasti, mutta voittotaistoon ei ollut enää asiaa. Siinan Tähden laukattua tuloksena oli varma kakkonen ennen Pankeria.

 

Toto4-4: Kolmanneksi eniten pelattu Edward Ale hallitsi illan päälähtöä Hotel Sorsanpesä Cupin finaalia koko 2100 metrin ajan ja kuittasi 5000 euroa ajalla 15,8a/2100 metriä.

Edward Alen valmentajan Tiina Koskisen puoliso Mika Rintala ajoi 11-vuotiasta ruunaa ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa. Viime kauden alusta Lappajärvellä ollut Edward Ale on saavuttanut sinä aikana seitsemän täysosumaa ja kerännyt niukasti yli 90 000 euron tienestit. Koko uran voittosumma hipoo jo puolta miljoonaa euroa.

“Rahallisesti tämä oli suurin voittoni”, Mika Rintala riemuitsi. “Hevonen voitti suht helposti. Se oli sen verran meneväinen, etten nähnyt mitään syytä ruveta niin hillitsemään sitä, että olisin väkisin ruvennut vetämään. Ja tämä on kumminkin tuossa lopussa sellainen, että jos rupeat oikein vetämään ja koitat ajaa vähän taktisesti, niin se ei välttämättä sitten lähde enää.”

“On saatu sen kanssa elää monta hienoa hetkeä, ja toivottavasti saadaan jatkossakin. Nyt alkaa viimeinen kilpailukausi. Ajetaan talvi läpi, ja niin kauan kun mieli pysyy virkeänä ja jalka reippaana, niin annetaan mennä”, Tiina Koskinen sanoi.

Viimeisen takasuoran alkupuolella neljännestä parista hyökännyt suosikki Star Martini kiri tasaisen vahvasti toiseksi, ja The Swede kipusi sen perässä kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut Excalibur It ei jaksanut otella ihan totosijoista.