Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 11 Trouble Leader 40,69 %, 1,31 e

Toto65-2: 12 He’s a Keeper 1,40 %, 46,63 e

Toto65-3: 4 Valtroks 64,75 %, 58,35 e

Toto65-4: 10 Milrid 8,90 %, 268,93 e

Toto65-5: 6 Daddy’s First 31,36 %, 590,48 e

Toto65-6: 1 Triple Ray 16,83 %, 1873,25 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 1873,25 euroa

5 oikein 24,73 euroa

 

Vaihto: 140 334,28 euroa

Kaustisella ja Kouvolassa ravattava Magic Monday -rivi alkoi Nikulassa suosikkivoitolla. Perjantain välistartissaan loistanut Trouble Leader kiersi matkalla taas kärkeen ja piti kilpakumppanit varmasti takana.

Toto65-1: Takarivin lähtöpaikoista ei ole ollut Trouble Leaderille haittaa, kun Hannu Hietanen on tehnyt ratkaisut oikeaan aikaan. Seinäjoella se tapahtui jo ensimmäisellä takasuoralla ja nyt Kaustisella puolimatkassa.

Sisimpien ratojen kilpailijat aloittivat hurjasti 1.11-vauhtia, ja kun meno tasaantui, Hannu Hietanen käänsi Trouble Leaderin toisen kaarteen puolivälissä kolmannelle radalle.

Johtopaikka irtosi jo viimeisen kierroksen alkupuolella, eikä suosikilla ollut sen jälkeen hädän päivää. Voitto tuli ajalla 16,4a/2100 metriä, ja valmentaja Petri Klemola sai taas aihetta hymyyn.

“Sitten täytyy lopettaa, ellei minkäänlaisia elämyksiä enää saa”, Petri Klemola painotti. “Tämä hevonen on ollut tosi vaikea, nimensä veroinen. Keväällä se ei mennyt yhtään starttia ravia. Sitten Tupamäen Antero löysi siitä vian. Se oli tosi pieni, mutta sitten vaihdettiin varustuksia ja se rupesi pikku hiljaa menemään ravia.”

Porukan tiivistyessä asemat toisesta parista ulkoa saanut Millacape’s Devil kiersi viimeisellä takasuoralla kuolemanpaikalle, muttei 1.14-lopetuksessa pystynyt haastamaan voittajaa ja joutui tyytymään varmaan kakkoseen ennen neljännestä ulkoa noussutta Easy Vacationia ja taustalta lopun terävästi tullutta Gunvaldia.

 

Toto65-2: Kouvolassa aloitettiin isolla yllätyksellä, eikä se tullut vahingossa. Isoimmalla numerolla kilpaillut He’s a Keeper kiersi kolmatta rataa, kunnes toisen kaarteen jälkeen pääsi pudottamaan keulahevosen tuntumaan toiselle radalle. Siitä se runttasi lopussa väkivahvasti 2000 euron voittoon ajalla 17,9a/2100 metriä.

“Hevonen rupesi painamaan, niin sanoin, että eteenpäin vaan”, Heikki Laakkonen selitti taktiikkaansa. “Kova rata kävi helkkarin hyvin tälle, kun se ei pehmeällä radalla osaa niin hyvästi mennä. Voitto yllätti minut kanssa, mutta kolmen joukkoon odotin koko ajan. Hevonen on kuntoutumassa nyt, kun on päästy vähän enemmän ajamaan.”

Eturivin uloimmalta paikalta 12,5-avauksessa johtoon edennyt Il Funny Li oli pitkään kiinni voitossa, muttei loppuhetkillä pystynyt enää vastaamaan.

Muu porukka lähestyi loppuhetkillä kaksikkoa, ja kolmannesta sisältä tilaa löytänyt Tequila Croft työntyi lopulta kolmanneksi.

Niukka suosikki Amour Amiko juoksi alkumatkan toista rataa ilman vetoapua. Se jatkoi sitten He’s a Keeperin takana, mutta lopussa askel alkoi painaa.

Etusuoralla viidennestä ulkoa hyökännyt Gold Arrow Web laukkasi takasuoran alussa voittajan ulkopuolelta.

 

Toto65-3: Kohteiden pankki Valtroks hoiti homman johtopaikalta. Jo ensimmäisellä takasuoralla rinnalle tullut I.P. Vapari haastoi hyvin, mutta vähän ennen maalia tulleeseen laukkaan paloi siltä vain kakkossija.

Santtu Raitala ajoi Kati Pekkalan 10-vuotiasta Valtroksia, joka on syksyn taukonsa jälkeen voittanut joka toisen startin. Nyt tuli 2000 euroa ajalla 28,9a/2100 metriä.

“Kyllä mä laskin, että tänään pitäisi tulla voitto sen perusteella”, Kati Pekkala naurahti. “Valtroks on hirveän mukava hevonen kotioloissa. Vähän sellainen savolainen, että pikkaisen pilkettä silmäkulmassa.”

Alkumatkasta hännille pakitellut Siinan Tähti lähti viimeisellä takasuoralla muiden mukana kirikaistoille ja puristi I.P. Vaparin laukattua lopulta toiseksi.

Loppukaarteessa kolmannesta sisältä toiseen ulos siirtynyt Eurovaltikka oli kolmas.

Neljännestä ulkoa hyökännyt Siron Peli laukkasi loppukaarteen alussa kärkiparin tuntumasta.

 

Toto65-4: Ensimmäisellä takasuoralla jonon kolmannelta sijalta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Milrid painui etusuoralla johtopaikalle, jonka piti niukasti maaliin asti. Neljänneksi eniten pelattu Milrid taittoi 2100 metriä aikaan 30,5a.

“Kyllä se itse asiassa oli aika hyvä kuitenkin”, Ilkka Pyysalo iloitsi. “Kyllä se parempi olisi selästä, mutta kyllä se tuostakin tarpeen mukaan vastaa. Tiukkaa oli, ei mahda mitään, mutta on tämä sitkeä tamma ja kaikkensa tekee.”

Puolimatkassa toisesta ulkoa ilman vetoapua jäänyt Rikastuva puristi lopussa lähes täysin Milridin rinnalle, mutta jäi täpärästi toiseksi.

Johtopaikasta luopunut Melkeri ei päässyt lopussa yrittämään vapaasti, mutta mahtui työntymään kolmanneksi.

Yli puolet kohteen merkeistä kerännyt Tinderi lähti viimeisen kierroksen alkupuolella kolmannesta ulkoa kolmannelle radalle, josta laukkasi takasuoralla. Se selvitti kohtalaisen hyvin ja pääsi vielä pääryhmän mukaan, muttei enää oikein edennyt ulkoradoilla ja laukkasi vielä loppusuoran alussa.

 

Toto65-5: Santtu Raitalalle toinen voitto Eija Sorviston valmentamalla Daddy’s Firstillä varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Suosikiksi pelattu Roberto Diver latasi keulaan, mutta vain laukatakseen kaarteessa. Johtopaikan perinyt Diablo Sisu sai sitten heti painetta Dust Collectorilta, mutta piti kiinni asemistaan ja olikin huikean hyvä, sillä se johti selvästi, kun ponkaisi maalisuoralla täysin yllättäen laukalle.

Kärkiryhmästä hieman jääneenä kuudentena tullut Daddy’s First nousi toisessa kaarteessa parijonon muodostuessa kolmanteen ulos. Se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla, eteni loppukaarteessa kolmanneksi ja punnersi tasaisesti voittoon asti, kun Diablo Sisu laukkasi edeltä. Toiseksi eniten pelattu Daddy’s First teki 2100 metrillä ajan 16,0a.

“Me oltiin tosi tyytyväisiä, kun saatiin ajella eka tuhat tosi tasaisesti. Siinä kohtaa oli jo ihan hyvä maku suussa”, Santtu Raitala myhäili.

Toisesta ulkoa viimeisellä takasuoralla toiseksi edennyt Titan As oli lopussa Diablo Sisun laukattua kiinni voitossa, mutta viimeinen satanen oli sille vaikea ja kakkonenkin tuli vain niukasti ennen kolmannesta sisältä mukavasti kirinyttä Better Boostia.

 

Toto65-6: Ensimmäisessä kaarteessa El Senor Deon laukattua johtoon päässyt Triple Ray hallitsi tapahtumia varmoin ottein loppuun asti ja irtosi ylivoimavoittoon ajalla 16,6a/2100 metriä.

Esa Holopainen ajoi Seppo Suurosen valmentamaa 6-vuotiasta Triple Rayta, joka oli tasaisesti pelatussa lähdössä neljänneksi käytetyin merkki. Edellisestä voitosta oli aikaa kolme kuukautta, mutta alla oli tuoreet totosijat.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta ulkoa hyökännyt Ranch Pronto kipusi tasaisen rehdisti toiseksi. Lähtötilanteessa edestä laukanneen vastustajan mukana metrejä menettänyt Adrienne’s Ami pääsi etenemään pian Ranch Pronton perään, tuli kirissäkin sen kannoilla ja puristi lopussa puolittain kupeelle kolmanneksi.

Toisesta ulkoa viimeisellä takasuoralla toiseksi kiertänyt An-Andree ei pysynyt Triple Rayn mukana, tuli vain tasaisesti ja jäi niukasti neljänneksi.

Suosikiksi pelattu Nelson Hilly jäi paikkojen selvittyä juoksemaan toista rataa ilman vetoapua, josta antoi vähän periksi.