Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 5 T.Rex, 0,10 euroa
Toto76-2: 3 Robin Roof, 0,40
Toto76-3: 6 Caakao, 1,20
Toto76-4: 14 Virin Vihtori, 4,10
Toto76-5: 1 Callela Eliza, 7,00
Toto76-6: 1 Hilin Ihme, 25,00
Toto76-7: 2 Next Direction, 28,70

Seitsemän oikein -voitto-osuus 28,70 euroa
Kuusi oikein: jackpot

Mika Forssin ja T.Rexin kilpailu Seinäjoella oli lähestulkoon toisinto viime viikon Turun startista.

Mika Forss ei pyytänyt  tällä kertaa T.Rexiltä vauhtia heti alussa, vaan valjakko eteni vetojuhdan paikalle kultadivisioonassa kiihdytyksen jälkeen.

Ari Moilanen suuntasi D.D.’S Hitmanin kanssa johtamaan toisen radan letkaa, mutta T.Rex sai vetää avauslenkin rauhassa 15,0-tahtia. Kirikierros tultiin luonnollisesti reippaampaa. Antti Teivaisen ajama Big Sky Hurricane kiritti loppukaarteessa ja maalisuoralla voittajaa tosissaan, mutta lopulta parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä.

T.Rex voitti Toto76-avauskohteen tuloksella 13,9a / 2100 metriä.

“Hevonen muuttui paremman tuntuiseksi, kun toinen tuli lopussa korvalle. Tämä oli yksi helpoimpia voittoja, mitä Rexin kilpailuista on tullut”, Forss kertoi voittajahaastattelussa, ettei suursuosikilla ollut hätää.

T.Rex oli Toto76-kierroksen toinen suuri suosikki peliprosentilla 68.

T.Rexin hoitaja Annika Aalto kertoi lähdön jälkeen, että hevosen on tarkoitus kilpailla tänä vuonna ennen taukoaan vielä Oulussa ja Lahdessa.

Big Sky Hurricanen jälkeen kolmanneksi sijoittui Pekka Korven ajama Express Duo.

Toto76-2: Suosikin hallintaa oli myös hopeadivisioona.

Lähtökiihdytys oli tulinen ja tiukka, kun alkua pisteltiin neljän valjakon rintamalla. Hannu Torvinen sai torjuttua Robin Roofin kanssa ulkoa tulevat, joka oli lopulta ratkaiseva teko.

Robin Roof karkasi lopussa vastustajiltaan ylivoimaiseen voittoon kilometriajalla 13,8a / 2100 metriä.

“Tosi helppoa oli tänään. Olisi voinut pitää kavereita pussissa pidempäänkin, mutta oli hyvä luotto hevoseen”, Torvisella ei ollut lopussa tarvetta taktikointiin.

Robin Roof oli suosikki peliprosentilla 42.

Toto76-3: Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa maaliintulo oli todella tasainen.

Kenttä kääntyi, kun alun 10,0-avaus painoi kärkihevosten jaloissa lopussa. Santtu Raitalan ajokki Pegasos Bolt oli marssimassa kohti voittoa, mutta sitten iski Iikka Nurmonen Caakaon kanssa.

Maaliintulo oli tiukka, mutta maalikameran kuva kertoi Caakaon voittaneen.

“Hevonen tuntui väsyneeltä ja haluttomalta, kun ei ymmärrä juosta toisten takana. Ekalla kiekalla oli jo mennyt kaikki menestymispaineet”, Iikka Nurmonen oli avauslenkin jälkeen heittänyt liki hanskat tiskiin. “Vikalla 700 metrillä kaikki tuurit kävi”, Nurmonen sai yllättyä iloisesti.

Caakao jatkoi suosikkien voittokulkua 24 prosenttia pelattuna.

Toto76-4: Väsymätön Vihtori

Kylmäveristen 2600 metrin tasoitusajossa jatkui suosikkien voittomarssi. Ari Moilasen ohjastama Virin Vihtori ei ollut alussa nopea, mutta eteni jatkossa johtavan rinnalle.

Maaliintulo oli tasainen, kun Jyllätys ja Valtran Pimu rymistelivät ulkoa, mutta Virin Vihtori piti varmasti pintansa.

Virin Vihtorin prosentit olivat 21.

“Voima on Virin Vihtorilla valttia, sitä pitää hyödyntää. Ehkä, kun kunto alkaa löytyä, niin helpottaa menemistä ja laukat jäävät pois”, Virin Vihtorin valmentaja Miika Tenhunen kertoi hevosen varmistuneen jossain määrin.

Toto76-5: Nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu päättyi Callela Elizan voittoon. Lisää aiheesta pian Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto76-6: Suosikki ei voittanut.

Suosikkien voittokulku katkesi huippu- vs. tähtidivisioonakarsinnassa. Juha-Pekka Ahosen ohjastama Hilin Ihme laukkasi lähtöön lyhyesti, mutta piti keulapaikan hallussaan. Väliprässiä tuli Vihin Mahdilta, mutta Hilin Ihmeen jaloissa se ei painanut.

Amanda Mutelin treemaana Hilin Ihme piti varmaan voittoon ennen Toharia ja toi valmentajalleen ensimmäisen Toto76-voiton.

Hilin Ihme oli kolmossuosikki peliprosentilla 17.

Toto76-7: Nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaali oli Next Directionin heiniä. Lisää aiheesta myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto76-seurantajuttua päivitetään lähtö lähdöltä.