Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 Oilsheik 47,03 %, 2,89 e

Toto4-2: 3 Rehab 24,97 %, 5,35 e

Toto4-3: 7 Dust Collector 9,62 %, 22,26 e

Toto4-4: 1 Bilettäjä 53,22 %, 24,54 e

 

Vaihto: 65 665,20 euroa

Tämän kauden ensimmäisessä startissa tulleen kakkossijan jälkeen viidesti peräkkäin voittanut Oilsheik aloitti Tampereen Teivon sunnuntainelkun suosikkina.

Toto4-1: Takarivistä lähtenyt Oilsheik jäi kaarteen lopulla toiselle radalle ilman vetoapua, kun kaikki edellä menneet mahtuivat sisäradalle. Jo takasuoralla tuli kuitenkin selkä eteen, kun Västerbo Locksmith nousi neljännestä sisältä vetämään toisen radan jonoa.

Oilsheik lähti viimeisen takasuoran alussa kolmannelle radalle, jota joutui kiertämään koko loppumatkan. Ensimmäisen kaarteen lopulta johtanut Catahecassa Zest oli kiinni voitossa melkein kalkkiviivoille asti, mutta maalisuoran jälleen kerran väkevästi puristanut Oilsheik tavoitti sen juuri ajoissa. Voittoajaksi kirjattiin 16,9a/2100 metriä.

Oilsheikiä kuukauden takaisen edellisen startin tapaan ajanut Seppo Markkula kertoi, että ruuna painoi viimeisessä kaarteessa vähän sisään ja menetti sen takia hieman vauhtiaan.

Harri Koivusen valmentama 6-vuotias Oilsheik nousi vuoden voittotilastossa neljän muun lämminverisen ja neljän suomenhevosen rinnalle jaetulle kärkipaikalle.

Suosikkia niin matkalla kuin kirissäkin seurannut Newyorker Li kipusi siitä jääneenä kolmanneksi.

Catahecassa Zestille johtopaikan luovuttanut Delightful Moment pääsi viimeisen kaarteen lopulla iskemään vapaasti kiriin, mutta se tyrehtyi saman tien.

 

Toto4-2: Ilveksen maalilaulu soi sekä esittelyssä että lähdön jälkeen, kun kyseessä oli Raviliiga Ilveksen nimikkolähtö ja sen voitti Ilveksen liigahevonen Rehab.

Toista rataa tasaisesti edennyt Rehab pääsi takasuoran lopussa johtoon, kun Mr Noon oli kiertänyt kaarteessa johtopaikan vallanneen Rocktown Sheriffin takaa uudestaan kärkeen ja rauhoitti menoa.

Rehab sai vetää sopivasti ja hallitsi 1.15-lopetuksessa varmoin ottein maaliin asti. Markku Niemisen valmentama 4-vuotias ruuna oli toiseksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 17,3a. Ohjissa olleelle Hannu Torviselle täysosuma oli raveissa toinen.

Mr Noon piti Rehabista hieman jääneenä toiseksi.

Lähdön suosikki Makemake joutui pakittamaan alkumatkasta taustalle. Se aloitti kirinsä viimeisen takasuoran alussa viidennestä parista, pääsi loppukaarteessa toiselle radalle ja puristi tasaisen hyvin Mr Noonin tuntumaan kolmanneksi.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa kolmanteen sisälle siirtynyt Enderbest pinnisti myös asiallisesti eikä jäänyt paljon totosijasta.

Kolmannesta ulkoa viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Capercaillie Cock laukkasi loppukaarteeseen mentäessä tototaistosta.

 

Toto4-3: Seiskaradalta sujuvasti parijonoon selvinnyt Dust Collector jäi ensimmäisellä takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua, kun All Ready Match pudotti edestä sisäradalle.

Takarivistä neljänteen ulos päätynyt suosikki Denver Brodde teki pian oman ratkaisunsa ja lähti parantamaan kolmatta rataa pitkin. Dust Collectoria ajanut Jukka Torvinen äkkäsi tilanteen, vastasi suosikille ja pääsi itse toisen kaarteen alussa Enjoy Pepperin ohi johtoon.

Armas Palmroosin valmentama 8-vuotias Dust Collector ei ollut keulaan päästyään lyötävissä, vaikka edellisestä voitosta oli aikaa päivälleen vuosi. Se sai vetää henkeä kolmannella puolikkaalla ja piti muut 15,5-vauhtisella lopetuksella varmasti takana. Jukka Torvisen mukaan hevosella oli maalissakin reilusti voimia tallella.

Dust Collector oli viidenneksi eniten pelattu pikkuyllättäjä. Se teki 2100 metrillä ajan 16,4a.

Toisesta kaarteesta toista rataa ilman vetoapua tullut Denver Brodde tsemppasi toiseksi. Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista hyökännyt Zoom Zoom sai hetken päästä eteensä toisesta ulkoa Justine Casen, joka ei ollut tauolta iskussa ja taipui varhain. Zoom Zoom käänsi jo kaarteessa sen takaa neljännelle radalle, jota pitkin puristi napakasti kolmanneksi.

Enjoy Pepper antoi lopussa vähän periksi. Fast Time ja Brokad Brodda kirivät pirteästi sen ohitse.

 

Toto4-4: Kohteiden pelatuin hevonen Bilettäjä hyödynsi lähtöpaikkansa ykkösnumerolla ja veti 2100 metrin tasoitusajoa startista maaliin.

Takamatkalta hyvin lähtenyt Voima-Simo eteni kaarteen jälkeen kolmannelta radalta Bilettäjän kupeelle ja antoi painetta pitkin matkaa, mutta Bilettäjä vastasi varmasti ja erkani lopulta ylivoimavoittoon ajalla 29,2, joka jää vain kymmenyksen 7-vuotiaan tamman volttiennätyksestä. Bilettäjä on voittanut uransa 16 kilpailusta peräti kymmenen.

Voima-Simo putosi päätöspuolikkaalla rinnalta, mutta oli vielä kiinni kakkossijassa, kun laukkasi vajaat sata metriä ennen maalia.

Kolmannesta sisältä ulos hakeutunut Rojaali puristi lopulta toiseksi niukasti ennen Lilyä, joka lähti viimeiselle takasuoralle mentäessä viidennestä ulkoa selässä kirikaistalle ja tuli takasuoralta ilman vetoapua, kun Teppana laukkasi edestä.

Hitaasti käynnistynyt Karlo tavoitti pääryhmän vasta viimeisellä takasuoralla. Se lähti saman tien reissuun ja käänsi loppukaarteessa jo neljännelle radalle, mutta kaarteen lopussa tullut laukka vei mahdollisuudet tototaistoon.