Torstaina Jokimaalla ajetuissa Suur-Hollola-ajon alkukilpailuissa ei ollut suurta dramatiikkaa, mutta välierä- ja finaaliviikonlopulle tuli mukavasti lisäjännitettä. Voittaja saattaa tänä vuonna tulla pitkän kaavan mukaan.

Sekä Jonesy että Jontte Boy olivat juuri niin hyviä kuin voi toivoa, eikä olisi suuri yllätys, vaikka finaalinkin voittaja tulisi Tuomas Korvenojalta. Jonesy sekä avasi että lopetti kovaa ja oli ylivoimainen tuloksella 12,0ake. Jontte Boylle riitti helppoon voittoon puoli sekuntia huonompi kilometriaika.

“Jonesylla olisi ollut jonkin verran varaa, jos joku olisi tullut rinnalle”, Korvenoja totesi voittajahaastattelussa. “Jontte Boylta avasin korvat lopussa ja annoin sen vain rullata. Molemmilla ajetaan vielä ennen välieriä yksi startti. Annetaan adrenaliinin laskea ja katsotaan viikonloppuna analyyttisesti, mihin päin suunnataan.”

Suur-Hollola-viikonlopulle karsittiin myös monté-hevosia. Suurimmat suosikit onnistuivat, kun Harmi’s Frido ja Orchidea Slm voittivat odotetusti lähtönsä.

Video Jonesyn voittamasta alkuerästä

Video Jontte Boyn alkuerästä

Suoraan Suur-Hollola-ajon välieriin pistetyksessä selvinneet 20 hevosta