Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 7 Tuuren Lento 4,89 %, 4,70 e

Toto65-2: 11 The Dude 9,96 %, 30,98 e

Toto65-3: 7 Sähköäijä 21,60 %, 97,21 e

Toto65-4: 3 Callela Louis 61,17 %, 164,09 e

Toto65-5: 7 Bosses Lady 72,56 %, 205,78 e

Toto65-6: 8 Diesel Degato 14,27 %, 795,80 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 795,80 euroa

5 oikein 13,33 euroa

 

Vaihto: 137 772,10 euroa

Tarmo Tiaisen 6-vuotias Tuuren Lento paransi roimasti ennätystään ja oli omaa luokkaansa Jyväskylän perjantaipelin avauksessa.

Toto65-1: Antti Tupamäki ajoi Tuuren Lentoa, jonka kasvattaja ja omistaja Tarmo Tiainen on Tupamäen kanssa Polaran omistavan Janne Tiaisen isä, mutta Tupamäki ei tarkalleen osannut sanoa, miksi Tuuren Lento oli nyt niin hyvä, että paransi ennätystään toista sekuntia lukemiin 28,0a/2140 metriä.

“Rata oli hyvä juosta tällaiselle korkea-askeliselle”, Antti Tupamäki arvioi. “Tämä jaksaa mennä ja tällä voi ajaa lujempaakin, jos tämä muuten vaan on hyvä. Se lähti pruuvistartissa niin hyvin auton takaa, että ajattelin, ettei tässä kannata muuta kuin antaa mennä eteenpäin. Olen pitänyt tätä hyvänä hevosena, mitä olen tällä ajanut, mutta on aina ollut pieniä ongelmia ravin kanssa. Nyt lyötiin vähän hokkia eteen, ja se tuntui käyvän.”

Kuudenneksi eniten pelattu Tuuren Lento jätti vastustajat selvästi taakseen. Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista hyökännyt Tinderi kiri toiseksi. Vappujätkä seurasi kärjen takaa jääneenä kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki Juise Julius putosi neljänneksi.

 

Toto65-2: Toisen kaarteen puolivälissä kolmannesta parista ratkaisunsa tehnyt The Dude eteni kierroksen täytyttyä johtaneen Griminal Jackin rinnalle ja puristi 1.13-vauhtisen päätöslenkin lopuksi tämän ohi varmaan voittoon.

Tasaisesti pelatussa lähdössä kuudenneksi eniten peliä kerännyt The Dude ravasi 2140 metriä aikaan 14,8a.

“Vauhti oli hidasta, ja johtavan rinnalla oli sellainen hevonen, että ajattelin, että siihen pääsee varmaan suht asiallisesti”, Ville Tonttila kertasi. “Olen vain kerran tai kaksi ajanut johtavan rinnalle, kun on koitettu tehdä tästä pitkäaikaista hyvää kilpahevosta. Painetta oli hyvin ohjaksissa. Tämä on oikein kovia lähtöjä juossut muutaman, niin tuntuu, että hevonen vaan parantaa.”

Griminal Jack piti toiseksi ennen Bertucciota, joka toisen radan jonossa pysyteltyään sai tilaa maalisuoran alussa ja kiri napakasti. Real Red seurasi kolmannesta sisältä täyttä mahdollisuutta saamatta neljänneksi. Takasuoran alussa kolmannesta ulkoa hyökännyt suosikki Kalle Kalasin kiri jäi vaisuksi.

 

Toto65-3: Toisessa parissa ulkona matkannut Sähköäijä eteni viimeisellä takasuoralla kuolemanpaikalle, kun Aronin Muisto painui edestä keulaan.

Sähköäijä pisteli päätöspuolikkaan 23,5:n lukemiin ja piti perässään seuranneen Vappuäijän varmasti kurissa. Vappuäijä oli selvä suosikki ja tuloksen 26,3a/2140 metriä tehnyt Sähköäijä toiseksi pelatuin.

Tapio Perttunen ajoi Satu Juntusen 6-vuotiasta Sähköäijää, jonka kengitystä oli entrattu kevyempään suuntaan edellisestä startista.

“Oikeinkin hyvin toimi tänään”, Tapio Perttunen kiitteli balanssimuutosta. “Vappuäijä on tosi hyvä hevonen, ja se oli siinä takana. Loppusuoran alussa ajattelin, että mitä tapahtuu, mutta kyllä tämä piti kuitenkin varmasti yliotteen. Kehitys on vielä kesken, mutta kyllä tässä on ainesta.”

Aronin Muisto antoi päätössatasella vähän periksi, mutta sinnitteli edellisistä jääneenä täpärästi kolmanneksi.

 

Toto65-4: Callela Louis voitti 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun alkuerän suurena suosikkina.

Se ei ollut mukana reippaassa avauksessa, mutta jäi paikkojen lopulta selvittyä juoksemaan keskijoukossa toista rataa ilman vetoapua.

Mika Forss ajoi puolimatkassa tasaisesti eteenpäin takasuoralta johtaneen Zogo Matchin rinnalle ja kolmannen puolikkaan täytyttyä jo kärkeen. Heikki Korhosen suojatti ravasi 2140 metriä aikaan 14,4a.

“En halunnut ajaa tänään sisärataa pitkin. Se on ehkä sekunnin hitaampi kuin nuo muut”, Mika Forss kertoi. “Toivoin tietysti selkäjuoksua, mutta kaikki selät mahtui sitten sisäradalle. Tämä hevonen on nyt hyvällä mallilla. Se malttaa mennä nyt. Se oli oikeinkin rauhallinen tuossa. Sitten vasta kun päästiin kokonaan kärkihevosen rinnalle, niin sitten tuli paine ohjiin. Loppu oli vaan muodollisuus.”

Neljännestä ulkoa tasaisesti tullut Wingman puristi voittajasta reilusti jääneenä toiseksi.

Alussa keulaan revittänyt Blandon sammui kärjen takaa jo viimeisellä takasuoralla. Sisäradan jonoon pussiin juuttunut Mainio kehitti tulisen loppukirin ja ehti nippa nappa kolmanneksi. Zogo Match sinnitteli neljänneksi, kun Marcos Gallon ei jaksanut puristaa täysillä perille.

 

Toto65-5: Nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerän suosikki Bosses Lady oli kohteiden pelatuin hevonen. Se pääsi ensimmäisen kaarteen lopulla sopuisasti Brisendan ohi johtopaikalle, jonka piti maaliin asti. Voitto oli Tapio Perttuselle kohteissa toinen.

Matkalla mentiin rauhallista tahtia, mutta lopussa vauhti kiihtyi niin, että päätöspuolikas taittui kympin pintaan. Puolimatkassa neljännestä parista kuolemanpaikalle kiertänyt Peanuts ja loppusuoralla ohituskaistalle mennyt Brisenda tulivat myös vahvasti eivätkä hävinneet paljon.

“Ne on tosi hyvät hevoset. Molemmat tulivat tuossa viimeisellä 50 metrillä aivan tuohon viereen, että kyllä siinä tosissaan sai tamma painaa”, Tapio Perttunen kehui vastustajia. “Tällä pitäisi tietysti ajaa paljon kovempaa tuo ensimmäinen tuhat, kun tämä ei ole keulasta lähellekään niin hyvä kuin takaa. Luulen kyllä, että jos olisin korvat aukaissut, se olisi vielä lyönyt vaihteen päälle.”

Voittoajaksi kirjattiin 2140 metrillä 16,0a. Loppua kohden kovasti kiihtynyt vauhti teki sen, että paras kolmikko erottui selvästi muista.

 

Toto65-6: Uloimmalta paikalta rivakasti kiihtynyt Diesel Degato pudotti kaarteen lopussa toiselta radalta kolmanteen sisälle, josta se pääsi viimeisellä takasuoralla toiseen ulos. Se hyökkäsi loppukaarteessa ja kiri neljänneksi pelatuimpana varmaan voittoon ajalla 14,3a/2140 metriä.

“Hevonen lähtee tosi hyvin liikkeelle, eikä panostettu edes mitenkään täysiä, mutta päästiin vähän lähemmäs kärkeä ja onneksi päästiin pudottamaan sisäradalle”, Joni-Petteri Irrin valmennettavaa ajanut Hannu Torvinen kertasi. “Takasuoran alussa näytti, että päästään ulos. Saatiin odottaa loppusuoran alkuun, ja hevonen kiri sitten vakuuttavasti voittoon. Hevosella on itseluottamus kohdillaan, ja se on pörheenä ja paineissaan tuossa ennen lähtöäkin.”

Alusta asti johtanut Vie De Dream oli toinen niukasti ennen suosikki O.P. Rocia, jonka Antti Teivaista sen ohjissa tuurannut Iikka Nurmonen kierrätti jo ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta parista toiselle radalle ilman vetoapua.