Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 6 Tuviker, 15,38 %, 11,90 euroa
Toto4-2: 5 Stonecapes Pro, 9,16 %, 61,20 e
Toto4-3: 2 Herakleitos F, 20,34 %, 137,50 e
Toto4-4: 4 Leemark’s Felicia, 6,81 %, 576,10 e

Vaihto: 69 930,76 euroa

Kouvolan Toto4-avauskohteen luonne muuttui iltapäivällä, kun sen hetkisen pelijakauman suuri suosikki Larsman jäi pois. Kahdeksan osallistujan mittelöksi kutistunut kohde meni kotiradan valjakolle, kun Marko Heikari kuskasi Tuvikerin parhaaksi.

Toto4-1: Uljas Suomalainen lähti rivakasti matkaan, mutta laukkasi pian. Kake pääsi tällöin kasinumerolla vetotöihin ja sai Tuvikerin nopeasti rinnalleen. Suosikki B. Violetta jäi alussa kolmannelle radalle ja yritti ajaa eteenpäin, mutta paikka johtavan rinnalla ei ollut tarjolla. Santtu Raitalalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin peruuttaa hännille.

Kake johti kunnes viimeisellä takasuoralla Tuviker hankki siitä otteen. Parijonosta hyökännyt Lintikka lähestyi Tuvikeria maalisuoralla ja ehti aivan rinnalle, muttei ennen maalipaalua ohi. Tuviker voitti kakkossuosikkina tuloksella 31,0a/2100 metriä.

”Tuviker lähti hyvin liikkeelle, jolloin päästiin kuolemanpaikalle, joka on tälle oikein hyvä paikka”, Marko Heikari paljasti. ”Siitä saa kontrolloida matkavauhtia, ja hevonen jaksaa mennä hyvin. Se on varmistunut edelliskaudesta. Viime kaudella se oli jo hyvä, mutta sitä edellisenä tosi epävarma. Osaa se toki vieläkin laukata.”

Kaukana kärkikaksikon jälkeen maalilinjan kolmantena leikkasi B. Violetta.

Toto4-2: Antti Teivainen ohjasti Stonecapes Prota ensimmäistä kertaa sitten kesän 2017. Silloin valjakko ylsi seitsemänneksi, mutta nyt sijoitus koheni puolen tusinan verran.

Antti Teivainen satsasi keskeltä rataa lähteneen Stonecapes Pron kyydissä lähtöön tosissaan ja nappasikin keulapaikan. Viimeisen takasuoran lopussa valjakko yritti irtiottoa, ja sehän onnistui. Jarkko Ristimäen valmentama pikkuyllättäjä pötki ylivoimaiseen ykköstilaan.

Ristimäki kertoi, että alati kiristyvä pakkaskeli sopi Stonecapes Prolle loistavasti.

“Sillä on sellaisia ihmeellisä hengitysongelmia. Kesällä kun oli kuuma, tuntui ettei se taida siitä virota. Talvi kun tuli, alkoi näyttää, että ollaan oikealla tiellä. Hevonen on ollut kahteen viimeiseensä hyvä. Vimeksi nukahdin itse, enkä kääntänyt ajoissa kiriin”, Jarkko Ristimäki kertoi.

Stonecapes Pron uran kolmas ykköstila irtosi ajalla 18,2a/2100 metriä.

Prytzygo kiri Santtu Raitalan käsistä pirteästi kakkosrahoille ennen Caramel Kidiä. Tauolta palannut suosikki White Cross Beso ei pystynyt 2. ulkoa kärkimatsiin.

Toto4-3: Myös tämä kohde voitettiin keulapaikalta, kun Kari Venäläisen ajokki Herakleitos F hallitsi.

Laura Mustosen valmentama Herakleitos F otti vetotyöt heti helposti itselleen, mutta joutui kiihdyttämään tahtiaa vielä alussa, kun Ari Moilanen latasi News Pointin kyydissä lujaa ensimmäiseen kaarteeseen. Herakleitos F piti olosuhteisiin nähden reippaassa 12,5-avauksessa kärkipaikan.

Kakkossuosikki Herakleitos F näytti maalisuoran puolivälissä olevan tosi liki ykköstä, mutta Esa Holopaisen suojatti Dream Of Celebrity lennähti loppua kiukkuisesti. Se oli kärjessä kuitenkin vasta maalilinjan jälkeen.

“Esan hevonen tuli ulkoa niin kovaa, ettei ehditty kumpikaan sitä tajuamaan”, Kari Venäläinen myönsi. “Suoran alussa tuntui, että on paljon varaa. Esa hevonen tuli niin kaukaa, ettei tämä vastannut yhtään. Tuntui, että varoja olisi ollut.”

Voittaja ravasi 2100 metriä aikaan 18,1a.

Suosikki News Point jäi toiselle ilman vetoapua, josta taipui pahoin. Chiari oli kolmas Arto Laaksosen ajamana.

Toto4-4: Kierros päättyi yllätykseen, kun Ville Tonttilan ajaman Leemark’s Felician tykkikiri puri.

Matti Nisonen oli alussa nopein Liberacen kanssa, mutta kaksikolle kelpasi Teemu Keskitalon ja Jesi’s Last Hornetin selkä. Kauaa ei se valjakko kärjessä ehtinyt viilettää, kun takarivistä lähtenyt Adrienne’s Ami rymisteli jo 1. takasuoralla vastustamattomasti kärkeen.

Tavoillensa uskollisesti Adrienne’s Ami veti virtavalla tyylillä ja teki nopeasti pienen eron muihin. Sen veto hiipui loppua kohti, jolloin toista rataa ravannut Vitesse iski kimppuun. Se saikin lopussa keulahevosesta otteen, mutta Allan Borgin omistama ja valmentama Leemark’s Felicia ei ollut sanonut viimeistä sanaansa. Vielä maalisuoran alussa pääjoukon viimeisenä ollut ehti terävällä lopetuksella voittoon.

“Nyt kiri irtosi hyvin. Sovittiin, että lähdetään hiljaa. Ei saatu minkäänlaista juoksupaikkaa, mutta olosuhteisiin nähden mentiin onneksi reipasta vauhtia. Pahalle näytti”, Ville Tonttila myönsi alakuloiset ajatuksensa loppukaarteessa. “Tämä on tosi pätkänopea tamma, joka pärjää hyvällä juoksulla varmasti jatkossakin.”

Leemark’s Felicia meni saman ajan kuin edellisen lähdön voittanut Herakleitos F.