Yksi Vermon upeimmista, ellei upein, oli Isokengän Twigs Voici.

Kisasta odotettiin sen ja viime syksyn derbyvoittajan Jonesyn sekä viime keskiviikkona pitkällä matkalla häikäiseen Minos Vangin taistoa. Mitään taistoa ei kuitenkaan saatu. Twigs Voici suhahti ulkoradaltaankin keulaan, sääti matkavauhdin sopivaksi ja sanoi loppukaarteessa “näkemiin”. Kakkosrahat menivätkin takavuosien Derbyn ykköselle Express Typelle. Twigs Voici oli kuitenkin karannut “maisemaan”.

“Kyllä tänään tamma oli nopea”, Pekka Korpi ihasteli.

“Nopea se on ollut ennenkin, mutta tänään vauhti tuli tosi helposti ja helposti se myös antoi ottaa vauhtia pois. Seuraavaksi mennään tammojen EM-kisaan Solvallaan ensi keskiviikkona, toivottavasti saadaan hyvä lähtörata.”

Nappijuoksut olivat yksi keskiviikon oikean 65-rivin avaintekijöistä. Suosikit Välähdys ja Twigs Voici eivät nappireissuja tarvinneet, ei liioin Capone Boko. Loput kolme oikeaa rastia löytyivät kuitenkin sisäpareista. Moonlight Cloud ja Ari Kela saivat kolmannesta sisältä tilaa onnekkaasti, kun edestä siirtyi ensin hevonen ulos, ja keulan Big Headache puolestaan puolsi ulospäin ja avasi väylän edetä sisärataa loppuun asti. Olli Koivusen ajokki Leemark’s Casimir puolestaan “kiitti” keulan Thelma Zetiä lopussa vetoavusta painumalla edelle. Samoin Young Moon Hoss kiri johtavan takaa kärkeen Ari Moilasen kannustamana ohi urheasta kuolemanpaikan Simoni’s Geishasta.