Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Twigs Voici, 1,70 euroa
Toto65-2: 2 Siporin Santtu, 15,60
Toto65-3: 10 Taruntuuli, 108,80
Toto65-4: 4 BWT Caesar, 222,80
Toto65-5: 4 Detroit Rock Sisu, 2727,20
Toto65-6: 1 Oh Goodness, 12500,00

Kuusi oikein -voitto-osuus 12 500 euroa
Viisi oikein 219,30 euroa

Twigs Voici voitti Tammatähden Vermossa, vaikka ei ollut kuskin mukaan parhaimmillaan.

Hannu-Pekka Korpi lähti Twigs Voicin kanssa matkaan takamatkalta, mutta lähtö ei olisi kaksikon kannalta juuri paremmin mennä. Suosikki Tea Cake laukkasi lähtöön ja Twigs Voici pääsi vetävään selkään toiseen ulos.

Toista rataa vetänyt Luckyline Krok mankeloi keulahevosen kanveesiin jo hyvissä ajoin. Jukka Torvisen ajokki taisteli hyvin perille, mutta ei voinut Twigs Voicille lopussa mitään.

Pekka Korven valmentaman tamman voittotulos oli 13,3 / 2120 metriä.

“Tamman ei tarvinnut juuri tehdä töitä, eikä olla parhaimmillaan”, Hannu-Pekka Korpi myönsi juoksun menneen nappiin.

“Hevosen kauden suorituksiin ei olla oltu tyytyväisiä. Helmikuussa tuli sairastumisen myötä takapakkia. Hetken näytti, että hevonen on tulossa takaisin, mutta viimeksi se oli kehno. Ehkä suunta on nyt taas ylöspäin”, Hannu-Pekka Korpi tuumi.

Luckyline Krokin jälkeen kolmas oli Seppo Markkulan kuskaama Moonlight Cloud.

Toto65-2: Kylmäveriset mittelivät Sisusarjassa kolmen kierroksen verran.

Esa Holopaisen kuskaama Siporin Santtu malttoi ravata pitkästä aikaa. Edellisessä kymmenessä kilpailussaan ruuna oli laukannut,mutta nyt se karautti keulaan.

Suosikki T.T. Rokuli ja Henri Bollström pitivät rinnalla huolen, ettei matkalla hölkkäilty. Siporin Santtu ei ollut paineesta millänsäkään, vaan ruuna irtosi varmaan voittoon tuloksella 29,4 / 3100 metriä.

“Pitkästä aikaa keulaan päästiin. Siporin Santtu menee vähän varmemmin vapaalta radalta, vaikka muutaman kerran se haparoi”, Holopainen sanoi.

Holopaista ei ennakkoon juostava pitkä matka huolettanut.

“Arvasin, että jos hevonen menee ravia, jaksaa se mennä. On tätä onnistumista odotettukin”, Holopainen myönsi.

Kari Venäläisen ajokki Vekraus kiersi toiseksi, Tapio Perttunen oli Vennelmon Voiman kanssa kolmas.

Toto65-3: A.V. Marttilan Tammasarjassa nähtiin komea suoritus.

Esa Holopaisen ohjastama Taruntuuli pääsi takarivistä hyvin matkaan starttiraketti Eickun takaa. Taruntuuli oli lähellä päästä keulaan saakka, mutta Hannu Torvinen sai Pörnä-Tytön kanssa pidettyä Taruntuulen ulkopuolellaan.

Taruntuuli jäi reippaassa matkavauhdissa taivaltamaan johtavan rinnalle, ja suursuosikki Saaga S sai Matti Nisosen kanssa mukavan reissun parinojossa.

Huipputammat ottivat maalisuoralla tosissaan yhteen ja Taruntuuli jaksoi pinnistää perille saakka parhaiten. Tamman voittotulos oli 22,8a / 1609 metriä.

“Ei voi kuin ihmetellä hevosen suoritusta. Se oli vielä lämmittelyssä laiska, mutta meni itse startissa yllättävän hyvin”, Holopainen kommentoi.

“Juoksupaikka ei pelottanut kauheasti, koska tamma menee vapaalta radalta hyvin. Loppusuoran alussa olin varma, että Saaga menee ohi, mutta hyvin Taruntuuli lähti vastaamaan. Voitto oli niukka, mutta aika varma.”

Toto65-4: Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa ei parhaasta jäänyt epäselvyyttä.

Tuomas Korvenojan kovakuntoinen talli saalisti taas yhden täysosuman. BWT Caesar matkusti johtavan rinnalla, mutta paikka ei haitannut lähdön kuopusta. Kolmivuotias lipui uransa avausvoittoon ennätystuloksellaan 16,5a / 2100 metriä.

“Bwt Caesar on tosi urheilija, sillä on hieno asenne ja fysiikkaakin jonkun verran”, Korvenoja kehui suojattiaan.

Jarmo Saarela oli Game Of Liven kanssa toinen, Brass N Sassy Jukka Torvisen kanssa pronssilla.

Toto65-5: Enintään 21 000 euroa tienanneiden ryhmässä pidettiin rajua tempoa.

Tommi Kylliäisen ajokki One Break Broline ja Ari Moilasen kuskaama Double Boost revittelivät alkulenkin hurjasti 12,0-kyytiä täydellä matkalla.

One Break Broline kesti lähes perille, mutta sitten Tuomas Korvenoja liittyi Esa Holopaisen kanssa tuplavoittajien kerhoon. Korvenojan suojatti Detroit Rock Sisu rutisti kalkkiviivoilla kärkeen ja voitti tuloksella 14,1a / 2100 metriä.

Toto65-6: Enintään 47 000 euroa tienanneiden ryhmässä mentin 2600 metrin matkalla.

Seppo Markkulan ajokki Oh Goodness ei pystynyt alussa vastaamaan Lovesongille, mutta poimi keulapaikan pian haltuunsa. Oh Goodness irtosi lopulta oikein helposti muista.

“Mielenkiintoinen hevonen. Hakemista on aikaisemmin ollut, mutta on ollut huonoja lähtöpaikkoja. Aika helposti voitti, vaikka oli vähän ohjalla”, Markkula kertoi.

Ari Moilanen oli Fakir Victoryn kanssa toinen, Olli Koivunen Benito Kievitshofin kanssa kolmas.