Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 1 Twinquit 27,64 %, 6,09 e

Toto4-2: 4 Kuun Obeliks 1,35 %, 212,64 e

Toto4-3: 4 Taj One 3,91 %, 1098,64 e

Toto4-4: 5 Juliet Ale 39,92 %, 1412,54 e

 

Vaihto: 60 848,20 euroa

Jyväskylän Killeri järjestää perjantai-illan ykkösravit. Pääpelin avauskohteen niukka suosikki Twinquit hyödynsi lähtöpaikkansa numerolla yksi ja hallitsi tapahtumia koko 2140 metrin ajan.

Toto4-1: Voltista lähteminen onnistui täydellisesti, eikä Twinquitilla ollut vaikeuksia pitää sisältä johtopaikkaa. Asemat löytyivät muutenkin sujuvasti, kun Twinquit lähti vetämään heti reipasta tahtia.

Rowhill’s Killerin kohtaloksi koitui juoksupaikka toisella radalla ilman vetoapua. Ylimääräiset metrit painoivat jaloissa, ja sisärata veti lopussa.

Twinquit ei antanut haastajilleen saumaa ohitukseen, kun kiristi tempoa hitusen vielä päätöspuolikkaalla ja kirjautti ajan 16,3.

“Hevonen käyttäytyi aika omituisesti tuossa lämmityksessä, mutta lisättiin kokolaput sille ja se muuttui ihan täydellisesti”, Tiina Koskisen valmentamaa 5-vuotiasta ruunaa ajanut Juha Länsimäki paljasti. “Se meni vaan pää väärässä ja katteli tuota järveä. Se ei ollut millään lailla keskittynyt tähän hommaan, ja ajattelinkin, että kuinka sillä pääsee voltista, kun se on kuin käärme mutkalla, mutta koko lappujen ansiosta se muuttui.”

“Tosi hyvin se sitten meni. Kun vedin korvat auki tuossa suoran alussa, se kyllä lähti. Löytyi vielä yksi vaihde ja voitti kyllä ihan varmasti.”

Loppusuoran alussa Twinquitin takaa toiselle radalle nostanut Shaking Dude ei pysynyt vauhdin kiristyessä, ja sen takaa vapaasti tullut Holy Jack työntyi toiseksi.

 

Toto4-2: Vajaan puolen vuoden tauolta tullut Kuun Obeliks yllätti nappijuoksulla. Se ampaisi auton takaa terävästi johtoon, luovutti paikan ensimmäisen takasuoran puolivälissä Rantaniemelän Savulle ja kiri tähtivauhtisen lopetuksen maalisuoralla ohituskaistaa pitkin ykköseksi. Ajaksi tuli 30,7a/2140 metriä.

Alpo Kangas valmentaa Pia Leponiemen 8-vuotiasta Kuun Obeliksia, jota ohjasti kilpailussa ensimmäistä kertaa Tero Lahtinen.

“Muutamia viikkoja sitten ajoin harkkareissa tällä, ja siellä kyllä tuntui hyvälle”, Tero Lahtinen kertoi. “Rahasija oli se, mitä lähdettiin hakemaan, ja ehkä juoksu. Tämä oli vähän niin kuin bonari. Se meni lopussa helposti ohi ja rupesi sitten jutkuilemaan. Varaakin jäi ehkä vielä.”

Kuun Obeliks on juossut nyt 21 starttia, ja voitto oli sille toinen. Ensimmäisestä ehti kulua lähes puolitoista vuotta. Kuun Obeliks oli kahdentoista kilpailijan joukossa kolmanneksi vähiten käytetty merkki.

Rantaniemelän Savu piti toiseksi ennen toista 5-vuotiasta, lähdön suosikiksi pelattua Lumi-Oliveria, joka sai hyvän reissun kolmannessa ja toisessa ulkona ja hyökkäsi kiriinsä loppukaarteen alussa.

 

Toto4-3: Ensimmäiseltä takasuoralta lähtien toista rataa ilman vetoapua juossut Taj One runnoi väkivahvasti niukkaan voittoon tasoitusennätyksellään 16,2/2140 metriä. Hannu Hietasen nelivuotias oli laukkastarttien jälkeen seitsemänneksi eniten pelattu yllättäjä.

“Se on kyllä ollut aivan kunnossa, mutta laukkoja on jostain syystä vaan tullut. Tätä on kyllä odotettu, että sen pitäisi olla parempi, mutta välillä on meinannut jo usko mennä”, Hannu Hietanen sanoi.

Ensimmäisen kaarteen lopussa johtoon edennyt Queen Of The World luovutti paikan takasuoralla Nemea Geisirille, joka ei jaksanut pitää rivakkaa tahtiaan enää loppusuoralla. Ohituskaistalle kääntänyt Queen Of The World kiri hyvin ja saavutti Taj Onea, mutta tämän saama etumatka kesti.

Viimeisen kierroksen alkupuolella toisesta ulkoa kirikaistalle noussut suosikki Capo kiersi loppumatkan kolmatta rataa ilman vetoapua. Se ei pystynyt vakavasti haastamaan Taj Onea, mutta puursi tasaisen hyvin kolmanneksi. Etusuoralla taaempaa hyökännyt Troopers sai selän Caposta ja nousi sen kannoilla toton tuntumaan.

 

Toto4-4: Kohteiden pelatuin hevonen Juliet Ale teki valmentaja Tiina Koskisen illasta Killerillä täydellisen, kun se hallitsi Hannu Torvisen ajamana tapahtumia alusta loppuun.

“Hevonen tuntui tosi hyvältä koko päivän ja oli sellainen rento. Sillai oli hyvä fiilis lähteä ajamaan, ja lähdön aikanakin hevonen teki hyvää työtä”, Hannu Torvinen kehui. “Vauhti kiihtyi vikalle tuhannelle, ja hevonen vastasi siihen hienosti. Tultiin kyllä se mikä päästiin, mutta päästiin sen verran irti tuossa vikan kurvin lopussa, niin se oli hyvä juttu.”

Kuusivuotiaan Juliet Alen kauden kolmas voitto tuli 2140 metrin matkalla ajalla 15,0a. Voittosumma osoittaa lähes 63 500 euron lukemia.

Juha Utalan käsissä tauolta tullut Lightningsky seuraili pienen porukan perällä pääasiassa neljännessä ulkona. Se iski loppukaarteessa vapaille, kiri maalisuoralla noin viidettä rataa pitkin oikein terävästi ja ehti valjakonmitan päähän voittajasta toiseksi.

Golden Eleven juoksi jälleen toista rataa ilman vetoapua. Se yritti haastaa suosikkia viimeisellä takasuoralla, muttei pysynyt sitten tämän mukana. Se tsemppasi kuitenkin rehdisti perille ja kesti kolmanneksi ennen tiivistä nippua.