Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Kartier, 49,53 %, 1,12 euroa
Toto65-2: 5 Arctic Lover, 24,16 %, 2,65 e
Toto65-3: 7 Lady Rock, 27,58 %, 6,81 e
Toto65-4: 13 Uccio, 1,00 %, 348,06 e
Toto65-5: 5 Willow Pride, 16,39 %, 1378,35 e
Toto65-6: 4 Qepe Pointti, 21,36 %, 4053,98 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 4053,98 euroa
Viisi oikein 20,53 e

Vaihto: 176 079,58 euroa

Aika-ajoin hurjiin suorituksiin äityvä italialaisruuna Uccio esitti Vermossa pitkästä aikaa parastaan. Arna Ruohomäen valmentama ja ohjastama ruuna kiri loppua kympin vauhteja ja ohitti kärjessä ravanneet pelihevoset yksi kerrallaan.

Pekka Korpi pääsi liukkaasti matkaan paalun sisäradalta Crazemanin kanssa, ja keulajuoksu oli kaksikon taktiikkana. Viisi kertaa Vermossa putkeen voittanut El Houdini löi rinnalla rumpua, ja tuoreet voimat jyräsivät lopussa. Uloimpana kirinyt Uccio ohitti viimeisenä niin ikään napakasti kirineen Ava Di Emelinin ja otti kauden avausvoittonsa hallitulla tavalla.

20 metrin takamatkalta taipaleelle iskenyt Uccio oli kerännyt totovitosessa pelikannatusta minimaalisesti vain tasan prosentin verran. Arna Ruohomäki ei kaavaillut suojattiaan voittajaseremonioihin etukäteen.

”Totta kai voitto yllätti, kun taulu oli tosi sekavassa jamassa, eikä oikein ole keksitty jujua. Uccio ei hokkikengässä tykkää mennä, ja nyt saatiin kengät riisua. Vuoden avausvoitto ja omalla hevosella, meinaa jätkä herkistyä”, Arna Ruohomäki hekumoi voittajahaastattelussa.

Uccion omistaa Arna Ruohomäen isosisko Laura Ruohomäki.

”Uccio ei ole vähään aikaan ollut kärkitaistossa, mutta tiedossa oli, että sen pitäisi parantaa vähän kevään myötä”, Laura Ruohomäki aloittaa. ”Ei takamatkalta mitään voittoa odotettu. Arna ajoi sillä hyvän ajon, että hevonen sai hyvän juoksun takamatkalta. Vermossa kun on pitkä loppusuora, se ehti tulla sieltä.”

Laura Ruohomäki nostaa yhden erityisen hyvän ominaisuuden esille Ucciosta.

”Uccio on tosi vahva hevonen. Kunnossa ollessaan se pystyy kirimään hyvin, eikä ole tarkka juoksupaikastaan. ”

Haasteitakin 8-vuotiaan kanssa riittää.

”Uccio ei ole mikään helppo hevonen, että sillä pitää olla kaikki palaset kohdillaan, että se menee noin hyvin. Täytyy toivoa, että se olisi jatkossakin tuollaisessa kunnossa – eiköhän se pärjää silloin jatkossakin. Uccio on muutenkin mukava persoona, että se on ollut miellyttävä harrastehevonen”, Laura Ruohomäki kiittelee.

Vauhdikasta menoa tammoilta

Tammatähdessä Ari Moilanen kiidätti Willow Priden keskeltä rataa vetotöihin. Markku Niemisen tallin tamma sooloili hienolta näyttäen komeaan voittotulokseen 12,8ake. Suursuosikki Peanuts oli aseeton sekä alussa että lopussa.

Kovimmassa kylmäverikohteessa Heikki Mikkonen sai hääriä Kartierin kanssa keulassa vailla prässejä, eikä kaksikko erehtynyt.

Kolmivuotiaiden lähdössä Harri Koivusen treenaama Southwind Boko käynnisti uransa lupaavasti. Viimeisessä, eli 3. ulkona, matkannut tamma meni kirivaiheessa menojaan, ja teki debyyttikisaansa hienon voittonoteerauksen 15,9/2120 metriä.