Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Uljas Suomalainen, 32,71 %, 1,67 euroa
Toto64-2: 2 Ulk Delle Selve, 22,07 %, 5,06 e
Toto64-3: 1 Willow Pride, 72,18 %, 6,12 e
Toto64-4: 16 Borgmester, 20,95 %, 13,77 e
Toto64-5: 7 Joseph Boko, 11,17 %, 67,35 e
Toto64-6: 11 Cantona America, 27,55 %, 86,46 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 86,46 euroa
Viisi oikein 2,00 e

Vaihto: 209 341,66 euroa

Vermossa paremmuudesta mitellään ensimmäistä kertaa 200 metrin mittaisella maalisuoralla, joka on aikaisempaa rahanjakosuoraa 20 metriä pidempi. 1620 metrin kylmäverikohteessa sadekelin parhaiten selvitti Tapio Perttusen ohjastama ja valmentama Uljas Suomalainen.

Toto64-1: Ari Moilasen ohjastama Viriori piti sisäradalta kärkipaikan helposti, mutta keulassa erinomaisesti viihtyvällä ruunalla päästettiin yllättäen puolikas juostuna suosikki Uljas Suomalainen keulaan. Avauskierros pisteltiin reippaasti 21,5-lukemiin.

Johtavan rinnalla matkannut Pauhis yritti haastaa Uljas Suomalaisen lopussa, mutta Tapio Perttusen suojatti hallitsi helposti perille.

”Lähti vähän liiankin kovaa matkaan. Ei ollut tarkoitus lähteä kovaa, mutta hiljempaa ei päässyt”, Tapio Perttunen aloitti. ”Toivoin, että henki kulkisi, kun joskus ollut hevosella sen kanssa ongelmia, kun painaa liikaa.”

”Johtavan rinnalle päästin ja Ari päästi suosiolla keulaan. Viimeisellä takasuoralla oli hankaluuksia, kun hevonen meinasi jarrata. Piti käskeä silloin, ja loppu tultiin sen verran kuin päästiin. Tosi kova hevonen oli rinnalla, tosissaan sai tehdä töitä”, Tapio Perttunen kehui toiseksi tsempannutta Pauhista. Kärkikolmikko oli muista selvästi irti, ja Viriori otti pronssia.

Nea Interiors Oy:n kasvattama Uljas Suomalainen teki ennätyksensä 22,7aly. Talli Nea & Merja omistaa voittajan.

Toto64-2: Enintään 48 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa sisäradan Leon Coger piti Emma Väreen käsistä kärkipaikan erittäin helposti. 7-vuotias ruuna kiskoi avauslenkin valjakonmitan erolla muihin.

Etusuoralla Hannu Torvinen kierrätti Ulk Delle Selven keulahevosen rinnalle. Siitä Juuso Holttisen valmennettava jyräsi ohi Leon Cogerin sata jäljellä ja karkasi vakuuttavaan voittoon tuloksella 13,8a/2120 metriä.

”Lähdettiin nätisti liikkeelle. Emmalla avasi niin kovaa, ettei järkeä ollut oikein satsata”, Hannu Torvinen näki alun. ”Matkalla oli paikka ajaa eteenpäin. Hevonen tuntui silloin hyvälle, joten oli selkeä ratkaisu yrittää ajaa johtavan rinnalle. Hevonen oli superhieno ja ratkaisi pelin lopussa tosi helposti.”

Kakkossuosikki Ulk Delle Selvelle voitto oli jo uran 17. Ykköstiloja tänä vuonna on tullut neljä.

Toto64-3: Tammatähti -lähdössä kierroksen pelipankki Willow Pride ei erehtynyt paalupaikaltaan.

Ari Moilasen kuskaama Willow Pride puolusti kärkipaikan äärimmäisen helposti. Free Me piti selän ja jätti Lily’s Star toiselle ilman vetoapua. Willow Pride veti pienellä raolla muihin koko matkan, vaikka vauhti oli hiljaista. 11,5-lopetuksessa Willow Pride meni menojaan.

“Tamma on ollut pitkään hyvässä kunnossa”, Ari Moilanen tiesi Markku Niemisen valmennettavasta. “Meillä oli tänään hyvä paikka ja nopea hevonen startista. Osasin odottaa, että jos ei kommelluksia tule, hyvä sauma pärjätä. Olisi vielä ollut varaa petrata, ja hevonen mennyt tänä vuonna paljon eteenpäin. Kovuutta tullut lisää. Se kuuluu tammaparhaimmistoon, jossa tulee terveenä pysyessään pysymään kauan.”

Willow Pride meni 2120 metrin kisassa voittoajan 13,7a

Millstone’s Vivid ylsi positiivisen kirinsä päätteeksi toiseksi. L Dees Maggiesbest oli kolmas.

Toto64-4: Teräsmiesliiga meni yksin 40 metrin matkamatkalta liikkeelle lähteneelle Borgmesterille.

Keulassa veti Tiger Dillon, kunnes kirilenkin alussa Granite rynnisti rinnalta ohi. Sisäradan jono jäi taipuvan Tiger Dillonin taakse nalkkiin.

Kolmannen letkaa johti Boss, takana ensimmäisenä kiri Borgmester. Sitä seurasi suosikki Cacshot, joka laukkasi aikaisemmin kiihdytysvaiheessa, kun pyrki ahtaaseen paikkaan parijonossa.  Borgmester jyräsi keulaan puolikas jäljellä. Cacshot pyrki haastamaan, mutta Borgmester hallitsi helposti voittoajalla 16,0/3160.

“Tasaisesti ajettiin porukkaa kiinni. Viimeksi tauolta Borgmester esiintyi hyvin ja oli nyt paremman tuntuinen ja rauhallinen. Juoksu meni mukavasti, kun saatiin Jukan (Torvinen) perässä liftata. Hevonen voitti kevyesti tänään”, Ari Moilanen selosti.

Toto64-5: Kolmivuotislähdössä Markku Niemisen tallin Joseph Boko oli erittäin vakuuttava voittaja.

Tommi Kylliäisen ajokki Stonecapes Seth nappasi keulapaikan, josta selvällä pelisuosikilla luonnollisesti myös laskettiin. Joseph Boko taivalsi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa pitkin, kunnes päästi laskeutumaan toiselle ilman vetoapua.

Maalisuoralla Markku Niemisen ohjastama Joseph Boko iski tosissaan keulahevosen kimppuun ja hankki tästä kevyen oloisesti otteen.

Joseph Boko voitti täyden matkan kisan ennätyksellään 14,7a.

“Nyt joudutaan ylipainavalla kengällä ajamaan, jolloin meno ei niin sulavaa”, Markku Nieminen aloitti. Näissä silloinkin riittää, tämä on oikeasti hyvä hevonen joku päivä.”

“En uskaltanut satsata lähtöön, lähdettiin ravin ravilla matkaan. Koko ajan oli tavoite edetä johtavan rinnalle. Kaverilla oli hyvä hevonen, mutta meillä oli tänä päivänä niin hyvä, ettei tarvinnut paljoa muuta kuin katsella, että päästään maaliin.”

Stonecapes Seth oli keulasta toinen ennen Salty Dogia.

Toto64-6: Hienotasoinen keskipitkän matkan kisa päätti kierroksen. Siinä Christa Packalenin valmentama Cantona America veti voiton sitkeän kirinsä päätteeksi.

Iikka Nurmosen ohjastama Jack Vader latasi kasikaistalta päättäväisesti keulaan, jossa sai tehdä oman juoksunsa. Painetta alkoi tulla kirilenkillä, koko ajan enemmän.

Kolmannen kirijonoa johti Trot Kronos, jonka takaa Cantona America kiri päätöspuolikkaan väkevästi. Kovimman haasteen se sai johtavan takaa irti päässeeltä Sue’s Photolta, jonka piti kurissa varmoin ottein.

“Päästiin hyvään paikkaan 4. ulos, ja hyviä hevosia oli edessä”, Hannu Torvinen näki. “Ei ollut kiire mihinkään, vaikka koko ajan mietti, että ajaako eteenpäin. Cantona America hyvin kiri ja voitti varmasti, vaikka Sue’s Photo hyvin vastaan harasikin.”

Kolmannen kerran taukonsa jälkeen kisanneen Cantona American voittotulos oli mukava 14,5a.