Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Uljas Suomalainen, 11,90 %, 2,23 euroa
Toto64-2: 3 William Pine, 28,21 %, 5,80 e
Toto64-3: 3 Ulk Delle Selve, 5,49 %, 70,56 e
Toto64-4: 4 Heavy Beat, 5,96 %, 573,32 e
Toto64-5: 1 Exaudio Vici, 34,47 %, 1179,27 e
Toto64-6: 2 Sokru, 16,35 %, 4755,75 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 4755,75 euroa
Viisi oikein 50,78 e
Neljä oikein 4,99 e

Vaihto: 239 283,18 euroa

Tapio Perttusen suojatin Uljas Suomalaisen voitto avasi Vermon hyväntekeväisyysravien Toto64-kierroksen.

Toto64-1: Tapio Perttunen nappasi paalulta lähteneen Uljas Suomalaisen kanssa kärkipaikan heti alussa. Alun kaksikko sai vetää rauhassa ja kiihdytti hiljalleen tempoa, joka teki takamatkan pelihevosten tehtävästä haastavan. Suursuosikki Sheikki kiri hyvin, mutta sen laukattua loppukaarteessa Uljas Suomalaisen ylivoima korostui.

Nea Interiors Oy:n kasvattama Uljas Suomalainen otti vuoden avausvoittonsa tuloksella 25,2/2100 metriä.

”Alku otettiin rauhassa ja toisella tuhannella alettiin lisätä vauhtia. 500-600 metriä jäljellä lähdettiin alta pois ajamaan”, Tapio Perttunen tiivisti kisan vaiheet.

Tapio Perttusen mukaan Talli Nea & Merjan omistama Uljas Suomalainen oli aikaisempaa parempi.

”Uljas Suomalainen oli neli- ja viisivuotiaana hyvä, mutta viimevuosi oli välivuosi. Hevosen ravi ei ollut satkua, mutta tänään se ravasi tosi hyvin ja on menossa parempaan suuntaan. Uljas Suomalainen on vauhdikas hevonen, josta voi tulla positiivinen yllätys meille kaikille. Jos kovuutta saataisiin lisää, voisi nousta sarjoissaan.”

Santtu Raitalan ajokki Koivun Tähti oli maalissa toisena ennen Hanslankaria ja Mika Forssia.

Toto64-2: Mailin matkalla kisattu lämminveristen ykkössarjan voitto meni myös Tapio Perttusen talliin, kun William Pine johti startista maaliin.

Tiukassa alkurynnistyksessä Tommi Kylliäisen ajama Zo Zo Hoss ohitti sisäradan Conny Sisun, mutta William Pine teki saman Zo Zo Hossille. Tiukkien ensimmäisten 200 metrin jälkeen William Pine sai tehdä oman juoksunsa ja irrotti lopussa varmaan voittoon ajalla 13,0a.

“Tosissaan sai alussa ajaa, kun Tommillakin lähti hyvin liikkeelle. Justiinsa päästiin keulaan”, Tapio Perttunen sanoi. “Loppusuoralla lähdettiin alta pois ajamaan, kun ei voi oikein tätä liikaakaan pitää, kun aina se ei sitten lähdekään, vaan voi junkailemaan jäädä. Tänään se tuntui hyvävoimaiselta ja tuli helposti. Se on riskistynyt jotenkin talvella, ja terveyden pitäessä on vielä paljon annettavaa.”

Sisäradan vetäessä Zo Zo Hoss oli toinen, Conny Sisu kolmas.

Toto64-3: Kärkipaikalta voitettiin myös kolmoskohde, mutta voittajan nimi oli monen mielestä yllätys, kun Hannu Torvisen ohjastama Ulk Delle Selve oli etevin.

Juuso Holttisen valmentama Ulk Delle selve lähti kiihdytyksessä terävästi, torjui Rim Bay Kickapoon ja Lily’s Starin ja otti kärkipaikan. Kiihdytyksen jälkeen Mika Forss ajoi Silver Wingillä eteenpäin, mutta keulapaikka ei ollut tarjolla.

Ulk Delle Selve veti kierroksen 14,0-vauhtia, mutta sai vetää kolmannen puolikkaan 16,5-kyydillä. Hannu Torvinen antoi ajokilleen menoluvan sata metriä jäljellä, jolloin siltä löytyi vielä yksi pykälä, joka toi helpon voiton kauden toisessa kisassa.

“Jotenkin hyvä tunne oli lämmityksen jälkeen, ja olen tykännyt hepasta alusta asti. Sellainen tunne oli, että lähdetään rohkeasti ajamaan, jos hevonen lähtee hyvin matkaan. Se lähti tosi terävästi ja irtosi hyvin lopussa”, Hannu Torvinen kehui.

Ulk Delle Selven voittoaika oli 14,2a/2100 metriä.

Rim Bay Kickapoo seurasi sisältä toiseksi ennen Lassic Pointia.

Toto64-4: Kierros jatkui yllätysvoittajien merkeissä, kun ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä kisannut Heavy Beat taisteli 2600 metrin kisan parhaaksi.

Lähdön suosikkipari Ypäjä Louvre – Better Boss iski yhteen heti kiihdytyksessä. Siinä vaiheessa Better Boss oli etevämpi ja nappasi kärkipaikan.

Alun kolmannella juossut Borgmester kiersi johtavan rinnalle, jolloin vauhti pysyi avauslenkillä reippaana. Puolimatkassa Ypäjä Louvre pääsi nousemaan 2. ulos, kun parijonoon tuli rakoja.

Kirilenkin alussa Olli Koivunen suuntasi Heavy Beatin kanssa kolmannelle. Kaksikko sai vetoapua Ypäjä Louvrelta, joka niittasi Better Bossin maalisuoralla. Salla Koskion valmentama Heavy Beat sanoi viimeisen sanan ja ohitti Ypäjä Louvren loppumetreillä.

“Eka kertaa oli kaikki kengät pois. Huput otettiin myös pois, joiden kanssa hevonen oli varsavuosistaan asti juossut. Odotin, että jotain menestystä voisi tulla”, Olli Koivunen ei yllättynyt pärjäämisestä. “Viimeisessä kaarteessa kärkipari ajoi tosi lujaa, eikä pystytty seuraamaan. Hetkeksi päästiin sisäradalle, ja kun tultiin loppusuoralle, hevonen oikein innostui ja sai uuden vaihteen silmään.”

Toto64-5: Teräsmiesliiga oli Santtu Raitalan ohjastaman Exaudio Vicin hallinnassa alusta alkaen.

Antti Ojanperän valmentama Exaudio Vici piti sisäradalta kärkipaikan heti, jonka jälkeen veti tasaisesti 17-vauhtia matkan läpi. Kakkossuosikki First Revenge pyrki lopussa haastamaan, mutta ravi sakkasi, jolloin Exaudui Vici karkasi helppoon voittoon.

“Exaudio Vici on tosi vahvanoloinen hevonen, jolla voi vielä äärivauhdeissa askeleet sakata. Annoin sen mennä mitä halusi. Alussa oli turhan innokas, mutta tiesi miten voimansa jakaa”, Santtu Raitala hymyili.

Exaudio Vicin kolmas voitto tuli ajalla 16,9.

Exaudio Vicin ja First Revengen jälkeen erittäin positiivinen kolmas oli Three Ded Nodo.

Toto64-6: Sokru ehti kuin ehtikin voittoon A.V. Marttilan Tammasarjassa.

Juha Länsimäen ohjastama Loikkaus havitteli keulassa suuryllätystä ja johtikin aivan kalkkiviivoille asti. Silloin Timo Tuomisen ohjastama Sokru rynnisti edelle ja voittoon ajalla 23,6a/1609.

“Tosi tiukkaa oli, luulin Loikkauksen vastanneen maaliin asti, mutta onneksi kävi näin päin, Timo Tuominen kertoi. “Sokru on siitä hyvä, että aina yrittää.”

Matti Mäki-Mattilan suojatti tähtää Timo Tuomisen mukaan Lahden kuningatarkisaan.

“Sinne täytyy ensin päästä, ja hevosen olla kunnossa. Se on oma kisansa, mutta sinne kyllä yritetään. Tätä hevosta arvostaa koko ajan enemmän ja enemmän.”

Kierroksen pelipankki Huimariina haparoi matkalla pariin otteeseen, kunnes pilasi lopulta laukkaan.