Kuninkuuskilpailussa toisena kahden osalähdön jälkeen ollut Tähen Toivomus pääsi päätösmatkalla Välkyn Tuiskun edelle johtopaikalle, jossa Henri Bollström myös ajoi.

Vauhti pysyi maltillisena, kun toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt A.T. Veeti ei lähtenyt sitä vaatimaan. Henri Bollström sai näin tehdä ratkaisunsa itsenäisesti.

“Sain välituhannen vetää rauhassa, niin laskin tuon viimeisen 500 metriä niin paljon kuin jaloista pääsi ja toivoin, että Välkyn Tuisku ei pysyisi ihan perässä”, Henri Bollström kertasi. “Maililla lähtö epäonnistui ja pakitin sitten hännille. Tähen Toivomus tuli tosi kovaa ja voimissaan maaliin. Tämä 3100 metriä oli uusi tilanne. En ollut varma, miten sen ajan, mutta sain ruveta määräämään oman vauhdin, niin päätin kokeilla keulasta kaikki tai ei mitään.”

Bollström nykäisi Tähen Toivomukselta korvahuput ensimmäisen kerran. Se ei ollut kuitenkaan koko totuus, sillä Pauli Raivio oli laittanut alle pumpulitukot.

“Mietin, että ei ole ikinä vedetty auki, ja nyt kun vedetään, jos se laukkaa, sitten tässä olisi köyttä katsella”, Pauli Raivio paljasti.

Viimeisen kilometrin 1.20:n paikkeille pinkonut Tähen Toivomus teki koko 3100 metrillä ajan 25,7a. Taisto Rautiainen on kasvattanut 8-vuotiaan oriin, jonka Pauli Raivio omistaa Teri-Tallin kanssa.

Välkyn Tuisku ei pysynyt loppusuoralla ihan tuntumassa, mutta oli toinen varmasti ennen Caijusta, ja tämä oli lopullinen järjestys myös kokonaiskilpailussa.

Kimmo Taipale kertoi yrittäneensä pysyä vain Tähen Toivomuksen tuntumassa, mutta hän oli joka tapauksessa tyytyväinen Välkyn Tuiskun esityksiin.

Caijus oli kilpailun nuorin ja kokemattomin osallistuja. Sen osaomistaja ja valmentaja Mika Mäkelä muisteli, että edellisissä Lahden kuninkuusraveissa hänellä oli vastaavassa tilanteessa Sipori, joka sijoittui toiseksi.

Lopputulokset

Lisää teemasta: Kuninkuusravit