Loviisan kesän toisia raveja varjosti tieto ensi maanantain kilpailuiden peruuntumisesta. Ravien järjestäjän Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtajan Juha Wikmanin mukaan peruuntuminen oli ennakoitavissa.

Hippoksesta tarjottiin korvaavaksi päiväksi syyskuisia saunaraveja Oulun Toto76-kierroksen jälkeen. “Siihen aikaan vuodesta Loviisassa tulee jo pimeää kahdeksaan mennessä illalla”, Wikman totesi.

Avauslähdössä totoravien ensikertalainen, virolahtelaisori Kosen Jose puristi kuolemanpaikalta ohi Pyöriän Wiisingin. “Huomasin heti lämmityksessä, että tämä osaa juosta. Sen verran se on orimainen, että tykkää seurustella kavereiden kanssa, sen takia ajoinkin sen kuolemanpaikalle”, ohjastaja Arto Laaksonen sanoi.

Huippusukuinen El Dolce voitti toisen lähdön näytöstyyliin. Mr Eeron ja El Gliden pikkusisko oli menestynyt nuoret-lähdöissä, ja otti tolpan nyt ensimmäisessä totolähdössään.

Kolmannen lähdön voittajaksi saatiin pohjille pelattu Firello, joka olikin illan ainoa suosikkivoittaja. “Hyväravinen hevonen, joka tekee sen minkä tarvitsee”, luonnehti Erkki Suhonen ohjastettavaansa.

Hannu Torvisen vuoden sadannen voiton toi nelospelin avauskohteen Levi’s Finest. “Joka vuoden tavoite on sata voittoa, mutta ainahan sitä pitää pyrkiä edellisiä parantamaan”, sanoi 23-vuotias Torvinen. Toissa vuoden 159 voiton ylittäminen lienee tähtäimessä tänä vuonna.

Torvinen jatkoi kahdella kakkossijalla. Suomenhevosten ykkössarjassa hänen ohjastamansa Rokin Maxi oli suosikki, mutta Teemu Okkolin ajoi reteästi ykkösenä maaliin hiljattain miehuutensa menettäneen Palomestarin.

Kolmoskohteessa keulaan ampaisi heti lähdössä Ville Tonttilan Tiger Mint. Sama paikka päti loppuun asti, Torvisen ajokki Solano Sincero ei ehtinyt uhkaamaan. “Hevonen on kuuma ja sillä on ravin kanssa ongelmia. Se lähti hyvin ja päästiin keulaan, siitä olikin helpompi ajaa”, Ville Tonttila totesi Tiger Mintista.

Nelosrivin arvon nosti lopullisesti yli viiteen tonniin liki puolitoista vuotta voitotta kilpaillut harmaa hurmuri, Womanizerin puoliveli Lee Van Cleef. Jorma Ruokosen ajokki piileksi johtaneen Kalidon selässä, mistä se sai lopussa tilaa ja kiri tasaisessa maaliintulossa ykköseksi maalikameran kuvassa. “Tämä hevonen on persoona. Se pysähtyy kun haluaa ja juoksee kun haluaa. Osaomistaja Minna Rösch keksi hevoselle sen elokuvallisen nimen”, kertoi aina iloinen Jorma Ruokonen, joka on Loviisan ravien vakiokasvo.

Illan viimeiset lähdöt menivät Loviisan tuoreelle ratavalmentajalle Teemu Keskitalolle ja Saint Lukelle, sekä Hannu Torviselle, joka ohjasti illan toisen voittonsa Perfectionilla.

Tiger Mint. Kuva: Satu PitkänenTiger Mint. Kuva: Satu Pitkänen
Perfection. Kuva: Satu PitkänenPerfection. Kuva: Satu Pitkänen
Palomestari. Kuva: Satu PitkänenPalomestari. Kuva: Satu Pitkänen
Levi's Finest. Kuva: Satu PitkänenLevi's Finest. Kuva: Satu Pitkänen
Lee Van Cleef. Kuva: Satu PitkänenLee Van Cleef. Kuva: Satu Pitkänen
Kosen Jose. Kuva: Satu PitkänenKosen Jose. Kuva: Satu Pitkänen
Firello. Kuva: Satu PitkänenFirello. Kuva: Satu Pitkänen
EL Dolce. Kuva: Satu PitkänenEL Dolce. Kuva: Satu Pitkänen

Lisää teemasta: Kesäradat