Harri Kotilaisen kärryilleen saanut Välähdys veti Tähtisprintterissä alussa loppuun Vermossa.

Tähtiori Välähdys sai ensimmäistä kertaa rattailleen jonkun muun kuin osaomistaja-valmentaja Ville Korjuksen, joka kärsi ajokieltoaan.

Eturivin uloimmalta lähtöpaikalta kiihdyttänyt Välähdys ei ollut aivan ensiaskelilla nopein, mutta latasi kuitenkin varmasti ohi Pyörylän Paronin ja Välkyn Tuiskun keulaan.

Vauhti pysyi reippaana läpi matkan, siitä piti huolen Ari Moilanen Köppisen kanssa. Kaksikko vauhditti keulavaljakkoa parhaansa mukaan, mutta otetta Välähdyksestä se ei saanut.

Välähdys nappasi 10 000 euron palkinnon tuloksella 21,0a / 1609 metriä.

“Auton taakse lähdettäessä Välähdys ryntäsi hetken, mutta rauhoittui sitten. Tosi kovaa piti alkuun panostaa, että saatiin keulapaikka. Meillä oli varma ote koko ajan. Sata metriä maaliin avasin Välähdyksen korvat, vaikka se olisi voittanut varmaan ne kiinnikin”, Harri Kotilainen sanaili voittajahaastattelussa.

“Lämmittelyssä hevonen kun lähti ravaamaan, tunsin että sillä on valtava potku ja eteenpäin vievä ravi. Siinä tunsi, että Välähdys on sellainen hevonen, miltä sivustapäin katsottaessa on näyttänyt”, Kotilainen kertoi.

Kokenut ajomies Harri Kotilainen kertoi, ettei kilpailu Välähdyksen kanssa jännittänyt. Sivusta seuranneella Ville Korjuksella tilanne oli toisin.

“Lopussa vähän tietysti jännitti, mutta Harri teki hyvää työtä. Lähtö meni siten, kuten pitikin.”

Köppisen jälkeen lähdössä kolmanneksi sijoittui Välkyn Tuisku Antti Tupamäen kanssa.