Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 Välähdys 59,05 %, 1,77 e

Toto4-2: 5 Hymynvälke 49,59 %, 2,00 e

Toto4-3: 3 River King 29,20 %, 2,48 e

Toto4-4: 8 Joyride Luxi 9,72 %, 18,23 e

 

Vaihto: 87 754,02 euroa

Kahdesti peräkkäin hylätty Välähdys onnistui Turun kevyemmässä lähdössä täydellisesti ja kuittasi 2000 euron voittorahat kohteiden luottohevosena parastaan esittämättä.

Toto4-1: Neljänkympin pakilta yhdeksän hevosen tasoitusajoon lähtenyt Välähdys kiihdytti hetkessä lähelle täyttä vauhtia ja eteni jo ensimmäisessä kaarteessa kärkihevosten tuntumaan. Se seurasi pienen matkaa jonossa kolmantena, nousi kaarteen lopulla toiselle radalle ja haki vastuksetta kärkipaikan.

Toinen puolikas oli maltillinen, minkä jälkeen Ville Korjus ajoi koko päätöskierroksen 1.25:n paikkeille. Ajaksikin kirjattiin 25,6/2140 metriä.

“Tiesin kyllä, että se on hyvässä kunnossa, mutta se on vaan vähän turhan innokas, niin kuin nytkin tuossa alussa. Heti kun on vapaata latua, sen on pakko päästä toisista ohi”, Ville Korjus huomautti. “Olisi voinut ajaa kurvin selässä, mutta ajattelin, että keulassa se on helpompi ajaa. Ei ala turhaan pullailemaan toisen selässä, ja jos vauhti hiijaa, niin ei tule mitään, kun siinä oli hylkäykset alla, niin ajattelin sitäkin, että mennään varman päälle.”

Korjus kertoi, että Välähdyksellä on siemennetty 94 tammaa ja se hyppää pukille vielä keskiviikkona, mutta sen jälkeen tulee astutushommiin taukoa ja alkaa keskittyminen kuninkuuskilpailuun. Sitä ennen Välähdys starttaa vielä Mikkelin Suurmestaruudessa.

Toisen kaarteen alussa viidenneltä sijalta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Taruntuuli pääsi viimeisellä takasuoralla sisälle lähimmäs Välähdystä. Se putosi lopussa tuntumasta, mutta piti varmasti toiseksi.

Neljännestä sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle noussut Enriko pinnisti kolmanneksi ennen Rankkaria, joka oli sisällä pussissa loppukaarteen alkupuolelle asti ja tuli sitten Enrikon tuntumassa.

Kikan Velperi laukkasi heti alussa ja Rapin Aatos ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto4-2: Tero E. Mäenpään valmentama Hymynvälke jatkaa viiden kilpailun jälkeen ilman tappiota. Voltin viides rata ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia, ja selvä suosikki eteni kärkeen jo kaarteeseen mentäessä.

Hymyhuulen 6-vuotias poika pisteli tasaisen avauslenkin jälkeen päätöstuhannen kirkkaasti tähtilukemiin ja teki 2100 metrillä ajan 29,3, joka jää seitsemän kymmenystä kuukausi sitten edellisessä startissa syntyneestä ennätyksestä.

“Siltä jouduttiin operoimaan polvikanavia, ja viime talvena oli paha niveltulehdus. Klinikka sanoi ensin, että se ei selviä siitä, mutta ihmeen kaupalla selvisi”, Tero E. Mäenpää taustoitti.

“Aika näyttää, mutta kyllä se aika hyvä on. Jos se vaan kestää terveenä, kyllä tällä aika hyvä tulevaisuus on. Tänäänkin jäi jonkin verran varaa. Jos kaikki on ok, ensi sunnuntaina ajetaan Jämsässä, ja sitten katsellaan ehkä vähän kovempia tehtäviä.”

Takamatkalta toista rataa edennyt Syöksyvirtaus pääsi ensimmäisellä takasuoralla sisälle Hymynvälkkeen taakse. Se ei pitänyt kolmannessa kaarteessa kunnon tuntumaa, ja Riinan Kirma mahtui pudottamaan väliin sisäradalle. Syöksyvirtaus siirtyi pian taas toiselle radalle, tuli tasaisen vahvasti perille ja piti voittajaa uhkaamatta toiseksi.

Toisessa kaarteessa kolmanteen ulos edennyt Ossian Totki kiersi viimeisellä takasuoralla neljänneksi ja puristi lopussa kolmanneksi. Hieman taipunut Riinan Kirma oli neljäs selvästi ennen muita.

Antin Helmi laukkasi lähtösuoralla. Puolimatkassa taustalta hyökännyt Ukkosen Jymy laukkasi viimeisellä takasuoralla.

 

Toto4-3: Suosikki vei myös Nuorten sarjan, kun River King lähti voltista hyvin ja piti asemansa muiden edellä maaliin asti. Selästä päätössatasella tilaa saanut Bastian työntyi 1.17-vauhtisessa lopetuksessa puolittain kupeelle.

“River King pyöritteli vaan korviaan eikä tahtonut lähteä alta pois”, Mika Taittonen painotti. “Sillä on vielä vähän opittavaa tähän hommaan. Ei se yhtään väsynyt ollut. Sille jäi varaa, ja kyllä se varmasti voitti. Se on maksettu ikäluokkakisoihin, ja kyllä me koitetaan vähän tähdätäkin niihin. Kyllä tämän pitää vielä kehittyä tästä, mutta eikö me olla hyvässä suunnassa sinne päin?”

Toissa viikolla uransa voitolla aloittanut 3-vuotias paineli lounasraveissa 2100 metriä heti 16,8a. Nyt sama matka taittui voltista aikaan 18,0, ja tili komistui 2000 eurolla.

Viimeisen kierroksen alkupuolella kolmannesta parista ulkoa kirikaistalle lähtenyt Orvar Iver pudotti takasuoralla toiseen ulos, josta kiri lopussa kolmanneksi ennen ulompaa tullutta Rim Bay Orchidia. Toista rataa ilman vetoapua juossut Manana antoi vähän periksi.

Alussa laukannut Revenant ajoi porukan kiinni ja hyökkäsi viimeisellä takasuoralla neljättä rataa, muttei jaksanut nousta enää kärkikahinoihin.

 

Toto4-4: Päätöskohteen suosikki Bring Me Brodde sai täyden mahdollisuuden, muttei ollut kengät jalassa voittojuoksujensa veroinen ja antoi lopussa selvästi periksi.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannesta parista kirikaistalle hivuttautunut Joyride Luxi sai vetoapua edellä menneeltä Bring Me Broddelta ja jatkoi loppukaarteen alkupuolella vapaata rataa, kun suosikki pääsi sisemmäs.

Neljänneksi eniten pelattu Joyride Luxi kiri vahvasti perille ja toi Harri Koivuselle valmentajana sekä Olli Koivuselle ohjastajana illan toisen täysosuman. Täyden matkan tulos 13,8a jäi vain kymmenyksen nelivuotiaan ennätyksestä.

“Saatiin hyvää vetoapua kirikierroksella, ja voitto oli loppujen lopuksi aika helppokin”, Olli Koivunen iloitsi. “Ongelmia oli vähän kuskin kannalta, kun näkyvyys oli heikko. Sieltä tuli sen verran rapaa, ettei tahtonut nähdä mitään. Rata on kyllä tosi hyvä olosuhteisiin nähden ja itse asiassa aika nopea.”

“Joyride Luxi pääsi viime vuonna kriteriumin finaaliin, ja tällä on vielä vähän oljenkorsia käyttämättä. Tämä on juossut tämän vuoden tavallisista kärryistä sun muuta. Tämä on muutenkin kiva hevonen, äärettömän mukava ja kiltti ja hyvä työkaveri.”

Sisältä hitaasti käynnistynyt Snowdon selvisi Joyride Luxin taakse neljänteen ulos, josta kiri tämän kannoilla toiseksi.

Alle kympin avauksessa johtoon edennyt Wall In Carlina rauhoittui takasuoralla sen verran, että pystyi päästämään selästä toiselle radalle kääntäneen Amazing Warriorin keulaan toisen kaarteen alkupuolella. Amazing Warrior nykäisi loppukaarteessa, muttei jaksanut pitää samaa tahtia loppuun asti ja putosi kolmanneksi.