Valentin Laday hurmaa nyt kerrasta toiseen.

Nelivuotissyksyllä Matias Salon valmentama Valentin Laday julistettiin superlupaukseksi. Viisivuotiskausi meni varjojen mailla, mutta kesä 2015 on tuonut taas mahtisvengin ruunan menoon, Vermon keskiviikkoillan ykkönen oli jo hevosen neljäs perättäinen tolppa.

Matias Salo kilpailee Vermossa nyt hurjalla voittoprosentilla: viime keskiviikkona kaksi hevosta – kaksi voittoa, tällä viikolla vain Valentin. Samoin Valentinin ohjastaja Tommi Kylliäinen voittaa Vermossa lähes kaikella mihin koskee. Viime keskiviikon saldo oli kolme starttia kolme voittoa, tänä keskiviikkona tuli ensin kolmossija ja sitten kaksi T65-voittoa. Ajettavia oli taas kolme.

“Tällaista tämä on, joskus menee kaikki, joskus ei mikään”, Kylliäinen totesi.

Vermon T65-jackpotkohteet pikakelauksella:

T65-1:

Bazire Brodde kaasutti keulaan helposti lähdössä, jonka kiihdytyksestä ennustettiin tulista. Lopussa ei ollut hätää, kuten ei siis alussakaan, vaikka An-Nea tekikin vahvan kirin kakkoseksi kolmannesta ulkoa.

T65-2:

Apilan Pallosalama otti myös keulat “kuten pitikin”. Oiva Käsnänen suosikin rattailla veti kuitenkin ässän hihasta ja antoi keulan pois, kun ori oli parissa edellisessä taipunut keulasta kovaan vauhdinpitoonsa. Taktiikka toimi, ja Apilan Pallosalama tuli loppusuoraa nimensä mukaisesti ennen hyvin johtavan rinnalta tsempannutta Ekin Toivetta.

T65-3:

Tommi Kylliäinen-show alkoi. Juhani Tapani tuntui olevan menossa kohti ylivoimavoittoa Voimaliigan kolmen kierroksen kisassa keulapaikalta, kun suosikki Jaguar Point alkoi jäädä taivallettuaan koko matkan kuolemanpaikalla. Sari Uutisen valmentama Jaguar Point löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen, ja ero kutistui uudestaan ja kääntyi lopulta Kylliäisen ajokin eduksi. Muut olivat kaukana.

T65-4:

Valentin Laday meni heittämällä keulaan ja hallitsi, vaikka loppusuoralla tuli tiukka haaste toiselta huipukuntoiselta ruunalta Bite The Bulletilta. Muut jäivät joka askeleella ja Valentin kontrasi hienosti.

T65-5:

Bite The Bulletin ohjastaja Iikka Nurmonen sai revanssin heti seuraavassa, kun hän säästi Rowhill’s Bossin kirin loppusuoralle, ja se tuotti tulosta selvällä erolla. Rowhill’s Boss kiri voiton Hanna Pasasen talliin Äänekoskelle aivan aidanviertä pitkin.

T65-6:

Suursuosikki EL Blackjackin kauhuscenario toteutui, kun Thelma Zet eteni keulaan, ja suosikki oli jäämässä sisäradalle pussiin sen taakse. Tuomas Korvenoja käänsi ruunan ulos ahtaaseen väliin, ja Blackjackin jalka osui edellä juosseen kärryyn. Suosikki laukkasi ja laukka meni pitkäksi. Kakkossuosikki Agnesekin joutui taivaltamaan kuolemanpaikalla, mutta kun Esa Holopainen painoi kaasua takasuoralla, paikka vaihtui keulaksi ja muut jäivät kauas. Nyyti-Maria Timosen suojatti tekee tällä hetkellä joka kerta hienoja juoksuja.

T65-jackpotrivi ei ollut vaikea mutta ei aivan helppokaan. Päätöskohteen suosikin laukka sinetöi sen, ettei ensi viikolle saatu uutta jackpotia. Täysosumalla sai 157,50 ja viitosillakin nyt 3,80 euroa.