Välkyn Tuisku vei varmoin ottein mailin, vaikka avauspuolikas taittui 17,5:n lukemiin.

Takarivistä lähtenyt Välähdys kiersi rajun avausvaiheen neljättä rataa. Se eteni kaarteen lopussa Välkyn Tuiskun tuntumaan toiselle radalle, mutta johtoon ei ollut tällä kertaa asiaa.

“Eilinen tottakai harmitti, mutta vähän kaksijakoiset mietteet oli siitä. Hevoselle jäi voimia, ja se auttoi tietenkin tätä tehtävää”, Kimmo Taipale huomautti. “Omistajan kanssa sovittiin, jos Välähdys tulee uudestaan rinnalle, niin nyt ajetaan keulasta. Ajoin vähän sillä lailla, että tulisi rakoa, ja uskon, että meidän asetelmat on kokonaiskilpailussa hyvät.”

Välkyn Tuiskun omistaja Yrjö Kettunen oli Jokimaalla lauantaina, mutta hän joutui avauspäivän jälkeen sairaalaan. Onneksi kyseessä ei ole mitään vakavampaa, ja hänen pitäisi päästä sunnuntaina pois.

Kolme kilometriä on Välkyn Tuiskulle haaste, vaikka Kimmo Taipale muistuttikin, että se on huippukunnossa. Taipale korosti, että selkäjuoksu on todennäköisin vaihtoehto.

Välkyn Tuiskun tuntumassa maaliin asti maililla seurannut Caijus pääsee päätösmatkalle hyvistä asemista, mutta ehkä eniten jännitetään Välkyn Tuiskun ja Tähen Toivomuksen eroa. Lauantaina juhlinut Tähen Toivomus oli maililla epäonninen, kun se juuttui alussa parijonon ulkopuolelle ja joutui kaarteen jälkeen pakittamaan aivan hännille.

Tähen Toivomus esitti taustalta vahvan kirin ja ehti kolmanneksi niukasti ennen sisäkautta tullutta Vixeniä. Henri Bollström oli tyytyväinen hevoseen, mutta painotti hänkin, että päätösmatkalla Tähen Toivomus tarvitsee nätin juoksun.

Päätösmatkan lähtöradat ja tilanne ennen sitä.

Sunnuntain Toto75-kierroksen tapahtumista juttua.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit