Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 7 Valle Streamline, 1,80 euroa
Toto76-2: 6 Fiiling, 7,40
Toto76-3: 5 Flash Spruce, 30,90
Toto76-4: 4 Ranch Kelly, 250,80
Toto76-5: 13 Zigge Silvio, 1131,10
Toto76-6: 1 Vitter, 1338,40
Toto76-7: 6 Twister Bi, 5476, 60

Seitsemän oikein -voitto-osuus 5476,60 euroa.
Kuusi oikein 145,70 e.

Antti Ojanperän tallin Valle Streamline runttasi väkevästi voittoon Seinäjoella.

Mika Forss riisti Good Dynamiten kanssa keulapaikan haltuunsa hopeadivisioonakarsinnassa. Santtu Raitala iski Valle Streamlinen kanssa vauhdin rauhoittuessa eteenpäin ja johtavan rinnalle.

Maltillisen matkavauhdin jälkeen maalisuora tultiin urku auki, eikä keulahevonen pystynyt vastaamaan Valle Streamlinen rynnistykseen 10,5-lopetuksessa.

“Tällainen taktiikka ei ollut alunperin suunnitelmissa. Lähtö meni kuitenkin toisin kuin kuvittelin. Luulin Herbie Sisun pitävän keulan ja Mikan jäävän johtavan rinnalle”, Santtu Raitala paljasti.

“Ajattelin, että ajetaan johtavan rinnalla niin hiljaa kuin mahdollista. Valle Streamline on palalla tosi nopea hevonen”, Raitala kehui ajokkiaan.

Kuusivuotias Valle Streamline otti kauden kolmannen voittonsa tuloksella 14,3a / 1600 metriä.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Good Dynamite oli toinen, Jorma Kontion kuskaama Herbie Sisu johtavan takaa kolmas.

Ennen Toto76-lähtöjä kisattiin nelivuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerät.

Tammojen lähtö oli Markku Niemisen valmennettavien juhlaa. Valmentajan itsensä kuskaama Callela Eliza oli keulasta ylivoimainen. Tallikaveri Golda Paris sitkisteli Mika Forssin kannustamana johtavan takaa hopealle.

Oriiden ja ruunien lähdössä nähtiin yllättävämpi voittaja, kun Esa Holopaisen kuskaama Tessa’s Devil marssi johtavan takaa varmaan voittoon. Whole Lotta Love oli Tommi Kylliäisen käsistä keulasta toinen.

Toto76-2: Huippu- vs. tähtidivisioonakarsinnassa Esa Holopaisen ajokki Särkän Kalle latasi startista keulaan. Valjakko hurjasteli päätöslenkin alussa vauhdilla ja teki muihin eroa.

Viimeisellä puolikkaalla Särkän Kallen askel alkoi hieman painaa ja parhaiten kyydissä pysynyt Fiiling saavutti. Maalisuoralla Fiiling vetäisi varmasti ohi karkulaisen ja voitti ennätystuloksellaan 26,3 / 2600 metriä.

“Tosi rehti esitys, kuten tämä yleensä tekee. Ei mitään moittimista”, Fiilingin ohjastaja Niko Jokela sanaili.

Särkän Kalle piti toiseksi, Hissun Aarre kiri Tuomas Pakkasen käsistä kolmanneksi.

Toto76-3: Haastajadivisioonakarsinnassa Tuomas Pakkanen latasi Flash Sprucen kanssa keulaan. Ruuna veti viimeksi Vermossa vastaavalla paikalla vauhdikkaasti, mutta sai nyt hölkytellä kierroksen 18,0-vauhtia.

Viimeisellä puolikkaalla Pakkanen pyysi valmennettavaltaan vauhtia, eikä muilla ollut jakoa voiton suhteen. Flash Spruce voitti tuloksella 15,6a /2100 metriä.

Veli-Pekka Toivasen suojatti Juiceman oli johtavan rinnalta toinen. Mika Forssin ajokki Sunbeam pyssytti hänniltä hurjasti ja ehti kolmanneksi.

Toto76-4: Tammalähdössä Jukka Kinnunen latasi Amazing Soulin kanssa alussa kyselemättä keulaan, mutta suursuosikki Twigs Voicin ja Pekka Korven selkä kelpasi eteen.

Keulahevonen ei saanut vetää Part Twon painostaessa omaa vauhtiaan, vaan kierros mentiin peräti 13,0-vauhtia. Iikka Nurmonen iski 2. ulkoa Ranch Kellyn kanssa viimeisellä takasuoralla. Tamma eteni jo pian keulaan ja voitti aivan pystyyn.

Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen paljasti, ettei kaikki mennyt kuluvalla viikolla yhtä hyvin kuin startissa.

“Viikolla sattui pikku haaveri, kun menin keskiviikkoiltana ajamaan viimeistelyjä. Taimikosta tuli yhtäkkiä 10 peuran lauma kapealla kujalla. Tipuin kyydistä, tamma kävi itse kolmen kilometrin lenkin ja tuli kotiin tyytyväisen ja rennon näköisenä.”

Twigs Voici kesti toiseksi ennen Amazing Soulia. Callela Ladyboss laukkasi lähtöön.

Toto76-5: Suomessa aloittanut Zigge Silvio ei ollut turhaan kerännyt positiivisia ennakkokommenteja.

Kuusivuotias ori marssi pitkällä matkalla helppoon voittoon Tommi Kylliäisen ohjastamana. Voittotulos oli 16,1 / 3120 metriä.

“Pallot jäi vetämättä. Odotan, että Zigge Silvio menee aika paljon eteenpäin kun sai startin alle”, Kylliäinen kertoi.

Juha Utalan ajokki Zeus Kemp rymisteli toiseksi. Sahara Rouge oli Niko Jokelan kanssa kolmas. Suosikki Madrid ei ollut tasollaan ja vajosi taakse.

Toto76-6: Valiodivisioonakarsinnassa ravikuningas palasi parrasvaloihin.

Mika Forssin takaisin rattailleen saanut Vitter piti sisäradalta keulat hallussaan. 20,0-lopetuksessa ori pudotti rinnalla taivaltaneen A.T. Viskun valjakon mitan päähän.

“Nyt on helpottunut olo. Uusi valmentaja on tehnyt hyvää työtä”, Jalmari Svart nauroi ja viittasi Forssin ajamiin hiitteihin Vitterin kanssa.

Vitter kutsuttiin lähdön jäleen mukaan Nordic Kingiin.

A.T. Viskun jälkeen kolmas maalissa oli Tuomo Ojanperän suojatti Veeran Turo.

Toto76-7: Kierros päättyi odotettuun Seinäjoki-Raceen. Kovasta suomalaisedustuksesta huolimatta kärkisijat menitä ulkomaille.

Christoffer Erikssonin ohjatama Twister Bi pääsi etenemään keulaan 1500 metriä maaliin ja voitti 08,5-lopetuksella pystyyn. Peter Ingvesin ajokki VästerboontheNews oli toinen, Jorma Kontion ohjastama Anna Mix kolmas.

Elian Web oli hänniltä neljäs ja samalla paras suomalaisista. Lisää aiheesta myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.