Krista Skutnabbin valmentama Zumu De La Vega hakee keskiviikkona jatkoa voittoputkelleen.

6-vuotias ruuna on kilpaillut loistovireessä viime aikoina. Ennen kesää Zumu De La Vega oli voittanut urallaan kolmesti, mutta nyt ykkössijojen määrä on kasvanut jo seitsemään neljän perättäisen voiton myötä. Treenarilla on myös selvä syy huimalle tuloskunnolle.

”Suurin syy on, että saatiin siltä kaikki kengät pois, kun se on isoliikkeinen hevonen, joka lyö vähän taakse”, Skutnabb sanoo. ”On se tietysti ollut myös hyvässä kunnossa ja terveenä, mutta kengättömyys on iso juttu. Nyt sillä on alettu ruuvia kiristämään, niin se on saanut varmaan itsevarmuuttakin. Aiemmin sitä treenattiin nätisti ison kokonsa takia.”

Kengät riisutaan todennäköisesti myös tälläkin kertaa.

”Näin ainakin oli tarkoitus, mutta en ihan tarkkaan tiedä, mitä isäntä (Ari Viander) meinaa tehdä. Eiköhän hän ota kaikki kengät pois, kun hevonen jää tämän startin jälkeen rokotustauolle, ja kaviot ovat kestäneet hyvin.”

Kaikkia neljää voittostarttia yhdistää kengättömyyden lisäksi myös keulapaikka, josta hevonen on napsinut kaikki viimeisimmät täysosumansa. Tänään ruuna starttaa Vermon kahdeksanteen lähtöön voltin takarivin sisimmältä radalta. Niinpä juoksusta muodostuu todennäköisesti erilainen kuin edellisissä kilpailuissa, mutta valmentajan mukaan se ei ole este menestykselle, vaikka tuokin omat mutkat matkaansa.

”Jos se terve vielä on, niin osaa se takaakin pärjätä, ei se keula ole välttämättä niin iso juttu. Mielestäni (Esa) Holopainen sillä voitti jonkun lähdön, eikä se silloin juossut keulassa.”

Juoksupaikan lisäksi myös muut tekijät saavat valmentajan suhtautumaan menestysodotuksiin varauksella.

”Kyllä voitto olisi yllätys tänään, kun vastus kovenee edellisiin startteihin nähden aika paljon. Takanakin on hyviä hevosia, Quite A Boy ja kumppanit”, Skutnabb arvioi. ”Kaiken pitää mennä nappiin, että pystyy voittamaan. Olisin yllättynyt jo sijoituksesta kolmen joukossa. Tänään meidän varsoilla on ollut myös lämpöä, joten tietysti se mietityttää, vaikka Zumu De La Vegalla ei kuumetta olekaan ollut. Ihan pirteä se on ollut kotona, eikä mikään vaikuta muuttuneen.”

Miten Hevosurheilun Toto65-ideavihjeessä suhtaudutaan Zumu De La Vegaan? Katso tästä.