Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 1 Valtroks 35,25 %, 0,86 e

Toto65-2: 8 Perfect Rainmaker 80,05 %, 1,01 e

Toto65-3: 10 Nemea Geisir 22,39 %, 2,78 e

Toto65-4: 4 Ratu Royale 1,41 %, 133,99 e

Toto65-5: 4 Harmimatic Tinker 14,40 %, 519,39 e

Toto65-6: 5 Heporix 50,19 %, 641,60 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 641,60 euroa

5 oikein 6,41 euroa

 

Vaihto: 135 770,88 euroa

Kuopiossa ja Forssassa ratkaistava maanantairivi alkoi suosikiksi luotetun Valtroksin suoraviivaisella voittojuoksulla.

Toto65-1: Sisäradalta varmasti johtopaikan pitänyt Valtroks sai 26,5-avauksen jälkeen vetää aika lailla haluamaansa tahtia, nykäisi lyhyelle loppusuoralle kaarruttaessa ja piti kovat kirihevoset varmasti takana.

Santtu Raitala ajoi Kati Pekkalan 10-vuotiasta Valtroksia, joka on loppukesän tauon jälkeen juossut viisi starttia ja voittanut niistä kolme. Kuopion talviradalla 2100 metriä taittui aikaan 29,0a.

“Meni nyt onneksi noin päin tuo vauhdinjako, kun viimeksi meni vähän eri päin”, Kati Pekkala iloitsi. “Nyt on mennyt kyllä hyvin tähän asti, mutta kyllä sen joutuu katsomaan taas aamulla, että mikä on tilanne.”

Hänniltä kuudennesta ulkoa toisen kaarteen jälkeen reissuun lähtenyt Vilju eteni nopeasti kärkihevosten tuntumaan, mutta joutui kiertämään koko viimeisen kilometrin kolmatta rataa ilman vetoapua. Se ei pystynyt viimeisen kaarteen lopulla vastaamaan suosikin nykäisyyn ja jäi selvästi toiseksi, vaikka kiri loppuhetket vahvasti.

Viidennestä ulkoa päätöskierroksen alussa Viljun perään lähtenyt Lorutyttö seurasi kolmanneksi, kun loppukaarteessa vielä ulommas iskeneen Virin Veijarin kiri hyytyi hieman viimeisellä satasella.

 

Toto65-2: Kohteiden pankki Perfect Rainmaker hoiti hommansa oikein varmasti. Kasipaikalta aloittanut jättisuosikki seuraili taustalla, juoksi välillä ilman vetoapua ja jatkoi kierroksen täyttyessä kolmannessa ulkona, kun porukka tiivistyi ja sisäradalta noustiin toiselle radalle.

Viimeisen takasuoran avautuessa kirimerkin saanut Perfect Rainmaker leiskautti keulaan jo ennen loppukaarretta ja varmisti voiton 1.14-vauhtisella lopetuksella. Koko 2640 metrin matkalla ajaksi tuli 16,6a.

“Aika levoton juoksu. Siinä paikkoja vaihdeltiin, ja mun taktiikka oli, ettei satsata lähtöön, kun oli pitkä matka”, Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavaa ajanut Antti Teivainen kertasi. “Kun käänsin tuolla takasuoralla menemään, hevonen oli kyllä tosi hyvän tuntuinen, ja silloin jo tunsi, että istuu voittajan kärryillä.”

Gunvald nousi Perfect Rainmakerin kannoilla siitä hieman jääneenä yhtä varmasti toiseksi. Muut hävisivät selvästi. Sisäradan jonossa juossut Queen Adele kiri tilaa saatuaan mukavasti ja nousi loppuhetkillä kolmanneksi.

 

Toto65-3: Suosikiksi luotettu Il Funny Li pääsi etenemään eturivin uloimmasta lähtöpaikastaan huolimatta oikein sujuvasti johtoon ja sai vetää vielä täysin rauhassa, mutta kiriä ei kuitenkaan irronnut.

Kolmannesta parista ulkoa viimeisellä takasuoralla toisen perässä kolmannelle radalle lähtenyt Nemea Geisir kiri maalisuoran selvästi parhaiten ja ehti varmaan voittoon ajalla 18,0a/2100 metriä. Toiseksi eniten pelattua tammaa ajoi Jukka Torvinen.

“Tämä oli niin vaivainen kuin olla ja voi, kun jänteet oli mennyt kummastakin etusesta, niin piti saada vähän lihasta päälle, että kantaa kroppansa. Kyllä niitä täytyy vaan laittaa valjaisiin”, valmentaja Raimo Manninen selvitti.

Il Funny Li piti toiseksi ennen perässään pussissa seurannutta Gizelle Nyxiä. Toista rataa ilman vetoapua juossut Massives Mistress tsemppasi neljänneksi. Sen takaa iskeneen Glamour Arioson kiri jäi vaisuksi.

 

Toto65-4: Kierroksen totopommi saatiin Pilvenmäen keskimmäiseen kohteeseen, jossa 70-prosenttisesti merkitty Selene Lune hävisi täpärästi koko matkan johtaneelle Ratu Royalelle.

Vesa Santanen kertoi jo etukäteen pyrkivänsä ajamaan Ratu Royalella keulasta. Vauhdikas tamma painui auton takaa vaivatta kärkeen ja sai määrätä tahdin, kun melkein kaikki muut menivät sisäradan jonoon ja suursuosikki Selene Lune lähti hyvin rauhallisesti etenemään toista rataa.

Kolmas puolikas taittui jo 14,5:n lukemiin, ja siitä Ratu Royale pystyi kiristämään päätöspuolikkaan aikaan 12,5. Selene Lune puristi koko ajan lähemmäs, mutta maalikamera todisti yllättäjän ylittäneen linjan nippa nappa aikaisemmin.

“En ole koskaan aiemmin voittanut. Tämä oli ensimmäinen”, Vesa Santanen riemuitsi. “Ajattelin, että kyllä ne muut tulee, mutta missä ne viipyy ja viipyy. Hevonen painoi hieman liikaa ohjille, mutta onneksi se jaksoi sentään mennä. Pitkä oli kyllä loppusuora.”

Ratu Royale oli seitsemän hevosen lähdössä toiseksi vähiten käytetty merkki. Se ravasi 2140 metriä aikaan 15,2a.

Voitto oli 7-vuotiaalle tammalle uran seitsemäs, mutta vastoinkäymisiä on riittänyt ja väliin mahtuu yli kahden ja puolen vuoden jakso, jonka aikana Ratu Royale pääsi edes yrittämään ainoastaan kerran. Nyt sillä on takana muutaman viikon sisään kolme kilpailua, joissa se on mennyt eteenpäin isoin harppauksin.

“Tänään sovin, että Olli-Pekka Holopainen ajaa tästä eteenpäin kaikki ajot”, Vesa Santanen paljasti. “Me käydään Lapissa reissulla, ja hevonen menee hetkeksi Olli-Pekalle. Hän treenaa sitä yhden viikon ja sitten alkaa ajamaan tätä. Muuten hevonen on sitten kotona treenissä.”

M.T.Lara Croft seurasi kärjen takaa hieman jääneenä kolmanneksi ennen toisessa ulkona juossutta Millstone’s Vividiä.

 

Toto65-5: Raju avaus, jossa Roberto Diver painui kaarteeseen mentäessä ensin sisäpuolella vastanneen Earn n’Burnin ohi ja kaarteessa Harmimatic Tinkerin edelle kärkeen.

Lähdön suosikki Global Solidarity kiersi takasuoralla toisesta ulkoa toisen radan vetojuhdaksi ja eteni 14,5-aikaisen kierroksen täyttyessä johtohevosen tuntumaan. Se antoi takasuoralta tosissaan painetta ja hankki loppukaarteessa yliotteen, mutta sisältä sujuvasti toiseen ulos päässyt Harmimatic Tinker runttasi suoralla niukasti ohi.

Jukka-Pekka Kauhanen ajoi puolentoista kuukauden paussilta palannut Harmimatic Tinkeriä, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 15,1a.

“Nyt meni lähtö kyllä ihan käsikirjoituksen mukaan”, Tuomo Holopainen myhäili. “Superlauantaissa ajetaan sitten seuraavaksi täällä Kuopiossa. Minun mielestä hevonen kasvaa koko ajan. Se viisastuu.”

Global Solidarity oli hyvä toinen ennen sisäratajuoksun vapaasti kirimään päässyttä Sir Robertia. Roberto Diver romahti täysin maalisuoralla.

 

Toto65-6: Antti Teivaiselle toinen suosikkivoitto, kun Mika Mäkelän valmentama Heporix johti varmoin ottein alusta loppuun. Ylivoimavoitto tuli 2140 metrillä ajalla 28,2a.

“Hevonen meni ittestään keulaan, ja sitten saatiin ruveta ajaa ihan sitä vauhtia, mitä haluttiin. Hevonen lähti tuossa viimeisessä kurvissa ittestään menemään, enkä sitten turhaan pidätellyt. Oli kyllä tosi helppoa tänään kaikki”, Antti Teivainen suitsutti. “Tämä on nuori hevonen, ja tällä on paljon hyviä ominaisuuksia. Jos vaan terveyttä riittää, niin uskon, että tulee oikein hyvä starttihevonen.”

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa ilman vetoapua jatkanut Layla ei pysynyt päätöspuolikkaalla Heporixin kyydissä, mutta piti asemansa jälkijoukon kärjessä ja sijoittui toiseksi.

Toisen kaarteen jälkeen neljännestä sisältä kolmanteen ulos päässyt Pilskeri seurasi Laylaa maalisuoralle ja tuikkasi sitten tyhjälle sisäradalle, jota pitkin työntyi Laylaa uhkaamatta kolmanneksi.

Kolmannesta sisältä lopussa vapaille löytänyt Metsärinteen Valta ehti ulkokautta neljänneksi.