Heikki Korhosen valmentama Venice hyvästeli suurkilpailut voitokkaasti Porissa, kun supertamma nappasi St.Legerin voiton.

Mika Forss pääsi Venicen kanssa herkulliseen juoksupaikkaan Antti Teivaisen suojatin Bosses Lilyn taakse, josta tamma pääsi iskemään kiriinsä. Forss osasi uumoilla kyseistä paikkaa valjakolle jo etukäteen.

“Lähtölistasta osasi lukea, että meillä on yksistään takarivi, josta päästään Bosses Lilyn selkään ja saadaan ainakin yhtä hyvä juoksu kuin se saa”, Mika Forss kertoi.

Viimeisellä puolikkaalla Venice ja Bosses Lily erkanivat muista, mutta voittajan nimi oli jo varhain selvillä, kun Venice hyvästeli kovimman kilpakumppaninsa.

“Täyden päivätyön sai tamma tänään tehdä, koska Antin tamma on hirveän hyvässä vireessä myös”, Forss myönsi.

Venicen on tarkoitus kilpailla urallaan vielä kotiradallaan Kuopiossa ensi torstaina. Mika Forss muisteli voitonhuumassa Venicen alku-uraa.

“Ajoin tamman ensimmäisen lähdön kaksivuotiaana. Katsoin uudestaan sen, oliko torstaina. Voittajahaastattelussa mainitsin silloin, että olisiko tässä manttelinperijä Brad De Veluwelle, eikä se kauhean kauas heittänyt.”

Venicen voittoaika oli 16,3 / 2620 metriä. Voittaja palkittiin 45 000 eurolla, joten Venicen voittosumma puhkaisi 800 000 euron rajapyykin.