Kuopion Toto76-kierroksen odotettu kaksinkamppailu kotiradan hevosten välillä päättyi Venicen taustajoukkojen ilakointiin.

Voitosta voittoon talvella kulkenut Midnight Hour kilpaili ensimmäistä kertaa avoimella tasolla Sorsasalossa.

Iikka Nurmonen latasi Midnight Hourin kanssa keulaan ja sai rinnalleen Venicen tallikaveri Callela Ladybossin.

15,5-vauhtisen avauslenkin jälkeen viimeistä takasuoraa mentiin Callela Ladybossin painostaessa keulahevosta “urku auki”. Kolmas puolikas kellotettiin 14,0-vauhtiseksi. Raskaalla radalla vauhti alkoi hiipua loppua kohden.

Toisessa ulkona matkannut Venice vyöryi ratkaisumetreillä varmasti ohi Midnight Hourin. Viimeinen puolikas tultiin kultadivisioonassa enää 19,0-vauhtia.

“Taktiikkaa ei sen kummemmin mietitty. Viimeinen kierros oli tarkoitus ajaa reipasta, sama kumpi tamma on johtavan rinnalla”, Jukka Hakkarainen kommentoi Venicen taustajoukoista tallin ennakkokaavailuja lähtöön.

Supertamma Venice voitti tuloksella 15,9a / 2100 metriä.

“Maalisuoralla kun nostin tamman vapaalle radalle, tuli sen luokka näkyviin”, Venicen ohjastaja Mika Forss kommentoi ratkaisuhetkiä.

Midnight Hour oli maalissa toinen, Callela Ladyboss tsemppasi Ari Moilasen hyppysistä kolmanneksi.

Finlandia-toivo Venice kilpailee Jukka Hakkaraisen mukaan keväällä ainakin Suur-Hollolan Best Ladyssa viiden viikon päästä. Venicen kohdalla on väläytelty myös kevään Seinäjoki-racea.

“Seinäjoki-racesta ei ole isommin puhuttu. Taisi jotain puhetta olla, ettei Heikki (Korhonen) tainnut olla niin innokas menemään sinne”, Hakkarainen kertoi.