Keskiviikon T65 meni lopulta paljon suosikkien merkeissä, mutta yksi kunnon yllätys sentään saatiin. Porilaisvaljakko Venli ja Jouni Riikonen eivät kuuluneet pelatuimpiin.

Suomenhevosten kakkoskohde oli kuitenkin vaiherikas ja Venli pääsi solahtamaan takamatkan takarivistä hyviin asemiin johtaneen Asteroidin taakse. Viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalla juossut Turkos laukkasi, ja takavuosina ahkerammin – nykyään harvakseltaan – ohjastanut Riikonen, 51, sai ohjastaa Venlin kiriin. Keulahevonen harasi vastaan mutta viime metreillä ote voitosta siirtyi suuryllättäjälle.

“Väylä aukesi onnekkaasti kaukaa takaa kärjen tuntumaan”, Riikonen ihasteli.

Avauskohteen ykkönen meni upealla kirillä suosikiksi pelatulle Like Youlle, jota ajoi sen valmentaja Tapio Perttunen. Suosikkikavalkadi jatkui sen jälkeen Ari Moilasen ohjastuksessa. Ensin Vihdin ajajamestari onnistui Wardrumin rattailla, joka nosti Tapio Mäki-Tulokkaan Vermon valmentajatilaston ykköseksi voittojen määrässä. Voltin alkumetrit sujuivat Wardrumilta moitteetta, vaikka ennakkoon lähtöpaikan pelättiin mudustavan ongelmaksi. Wardrum oli aiemmin hölmöillyt ykkösnumerolla.

“Wardrumin raamit ovat hyvät, ja se voi saattaa yltää jopa huipulle saakka”, Moilanen kehui.

Seuraavaksi Moilanen huseerasi keulassa Minna Kankaan valmentaman Desdemona Bokon rattailla. Tamma irroitti loppupuolikkaan 10,0-tahtia, ja muut väistyivät ymmärrettävästi rinnalta.